A Covid-útlevél próbaüzeme

2021/02/08  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

A Dalszerző értesülése szerint Nagy-Britannia az első ország, ahol gyakorlatban fogják kipróbálni az úgynevezett Covid-útlevél élőzenére kifejlesztett változatát: egyelőre két helyszínen, a londoni 100 Clubban és a bristoli Exchange-ben. Az első koncerteket márciusban tartják – a 350 illetve 250 fős klubokat első körben negyedházzal nyitják majd ki.

A Covid-útlevél próbaüzeme

Az ellenőrzést egy app biztosítja, amit 2019-ben még a jegyüzérek ellen folytattott harc miatt fejlesztettek ki, illetve azért, hogy a szervezők és a koncertlátogatók közötti kapcsolattartást megkönnyítse. A You Check továbbfejlesztett változata a jegyvásárlókat tesztelésre küldi (a pontos helyszínt is megjelölve) és az eredményt eltárolja. A beengedésnél az app által kiadott QR kód szkennelésével a klub ellenőrizni tudja, hogy a jegyvásárló jogosult-e a belépésre. Egy negatív teszt után 48 órán át engedélyezett a koncertlátogatás.

A beoltottság igazolásáról nem szól a hír, pedig rövidesen ezzel az infóval is számolni kell majd.

A mérföldkőnek is nevezhető eseményre egyik szórakozóhely közösségi oldalán sincs utalás.

P.S. Mivel 100%-os védettséget semmi sem ad,szó van róla, hogy a koncertlátogatóknak alá kell írniuk a belépés előtt egy jogi nyilatkozatot, hogy ha megbetegednének, akkor nem fogják beperelni a szervezőt.

via Dalszerző

 

A Nova Rock cáfolja, hogy oltási igazolást kérnek a fesztiválon

 

Bazi nagy utcafesztivált rendeznek márciusban – Új-Zélandon

 

A fesztiválszervezők mindent megtesznek a tavaszi évadindítás érdekében

Nagy-Britannia, covid-útlevél, tesztelés, app, You Check

 

 

Szólj hozzá!


 A Carson Coma és a Los Orangutanes is fellép a Müpában

A Carson Coma és a Los Orangutanes is fellép a Müpában

Számos nagyszerű előadással bővül a Müpa téli kínálata: egy évfordulóját ünneplő legendás együttes mellett rendhagyó koncerttel érkezik a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

A HVG értesülése szerint edden elhunyt Ipacs László, a Vágtázó Halottkémek egykori alapítója, dobosa. A hírt lánya, Emese tette közzé a Facebookon.

Beton.Hofi, Gerendás Dani, Járai Márk és sokan mások a veszprémi KEMP-en

A tavalyi sikeres első kört követően a Banana Records ismét megrendezi a KEMP-et: 2022 október 6-9. között Veszprémben tér vissza a dalszerző tábor.
Új koncertek