A hollandok is nekifutnak a tömegrendezvény-teszteknek

2021/02/14  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

"Újra focimeccsre, konferenciára, színházba járni? Élesben kezdik a teszteket a hollandok" – címmel közölt cikket a Portfólió. A cél az, hogy koronavírus-biztos és megbízható rendezvénykoncepciót dolgozzanak ki, ahol nagyobb, akár több száz fős publikum is jelen lehet.

A hollandok is nekifutnak a tömegrendezvény-teszteknek

A kormányrendelet alapján nálunk háromféle módon lehet majd igazolni a koronavírus elleni védettséget: ha valaki megkapta a védőoltást, vagy igazoltan átesett a koronavírus-fertőzésen, illetve ha valaki utólag elvégzett ellenanyag-vizsgálat igazolja a fertőzésen való átesését. A védettséget igazolványon túl applikációval is lehet igazolni. (MTI)

Jövő hét hétfőn közel 500 résztvevő gyűlik össze egy szakmai konferencián, a rá következő héten közönség előtt egy kabaréelőadást tartanak az utrechti Beatrix Színházban. De lesz focimeccs 1500 néző előtt, a Ziggo Dome-ban showműsorokat, a szabadidőparkokban pedig szabadtéri rendezvényeket tartanak majd.

A szabályok temészetesen épp olyan szigorúak, mint az eddigi tesztmeneteknél: kötelező a 48 óránál nem régebbi negatív koronavírus-teszt, a helyszínen lázat mérnek és ha szükséges, gyorstesztet is elvégeznek. A résztvevőknek 5 nappal az eseménykontroll-tesztet kell végeztetniük.

(via Portfolió)

A németek már kitalálták, hogy indítanák újra a koncerteket

 

A Covid-útlevél próbaüzeme

 

Tesztkoncerteket szerveznek Franciaországban

 

Bejött a maszkos koncert Barcelonában

 

Február 20-tól engedélyezik az alkalmi utcai rendezvényeket New Yorkban

 

Hollandia, koronavírus, covid, teszt, tömegrendezvények

 

 

Szólj hozzá!


A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az Akváriumban énekel

A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az...

Megvan a Christmas Home című széria? A második évadban Dagny Norvoll Sandvik norvég dalszerző-énekesnő is feltűnik, mi több, Bye Bye Baby című...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

HVG: Lefújták az angliai Download és a barcelonai Primavera Sound fesztiválokat

A 2020-as után a világjárvány miatt másodszor is lefújják az angliai Donington Parkban meg (nem) rendezett, a jellemzően a rock és a metál legnagyobb neveit felsorakoztató Download fesztivált, és ugyanígy jártak el a populárisabb fellépőkről ismert barcelonai Primavera Sound fesztivál szervezői is – írja a hírportál.

Messze Mississippi – Az USA két államában már teljes kapacitással mehetnek az élő koncertek

Texas és Mississippi egyaránt feloldja a kötelező maszkviselést és 100 százalékra növeli az államokban működő vállalkozások és létesítmények kapacitását. Ez azt jelenti, hogy a tömegrendezvényeknek nem lesz akadálya, a stadionok, koncerttermek és más nagy helyszínek e két állam határain belül korlátozás nélkül...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek