A hollandok is nekifutnak a tömegrendezvény-teszteknek

2021/02/14  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

"Újra focimeccsre, konferenciára, színházba járni? Élesben kezdik a teszteket a hollandok" – címmel közölt cikket a Portfólió. A cél az, hogy koronavírus-biztos és megbízható rendezvénykoncepciót dolgozzanak ki, ahol nagyobb, akár több száz fős publikum is jelen lehet.

A hollandok is nekifutnak a tömegrendezvény-teszteknek

A kormányrendelet alapján nálunk háromféle módon lehet majd igazolni a koronavírus elleni védettséget: ha valaki megkapta a védőoltást, vagy igazoltan átesett a koronavírus-fertőzésen, illetve ha valaki utólag elvégzett ellenanyag-vizsgálat igazolja a fertőzésen való átesését. A védettséget igazolványon túl applikációval is lehet igazolni. (MTI)

Jövő hét hétfőn közel 500 résztvevő gyűlik össze egy szakmai konferencián, a rá következő héten közönség előtt egy kabaréelőadást tartanak az utrechti Beatrix Színházban. De lesz focimeccs 1500 néző előtt, a Ziggo Dome-ban showműsorokat, a szabadidőparkokban pedig szabadtéri rendezvényeket tartanak majd.

A szabályok temészetesen épp olyan szigorúak, mint az eddigi tesztmeneteknél: kötelező a 48 óránál nem régebbi negatív koronavírus-teszt, a helyszínen lázat mérnek és ha szükséges, gyorstesztet is elvégeznek. A résztvevőknek 5 nappal az eseménykontroll-tesztet kell végeztetniük.

(via Portfolió)

A németek már kitalálták, hogy indítanák újra a koncerteket

 

A Covid-útlevél próbaüzeme

 

Tesztkoncerteket szerveznek Franciaországban

 

Bejött a maszkos koncert Barcelonában

 

Február 20-tól engedélyezik az alkalmi utcai rendezvényeket New Yorkban

 

Hollandia, koronavírus, covid, teszt, tömegrendezvények

 

 

Szólj hozzá!


Elton John nem indul el a sárga úton – elhalasztja európai turnéját

Elton John nem indul el a sárga úton – elhalasztja...

Az Atv (és az MTI) értesülése szerint a 74 éves énekes-dalszerző halaszthatatlan és megúszhatatlan csípőműtétje miatt 2023-ra tolta el a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Music Hungary: Vajon lesznek fesztiválok 2022 nyarán?

Jó lenne erre a kérdésre erőteljes bólogatással (headbang?) felelni, de egyelőre óvatosan biccentünk. November 17-18-án a veszprémi Hangvillában tartja szokásos évi konferenciáját a Music Hungary Szövetség, ahol erről is szó lesz.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek