S akkor az ablakon berepült egy ukulele: drónok forradalmasíthatják a hangszerrendelést

Egy cseh hangszerkereskedő cég nemrég kipróbálta, hogy milyen feltételekkel tudná légi úton kézbesíteni ügyfeleinek a rendeléseit. A Prágában található telephelyükön szimulálták a drónnal történő hangszerküldést, tesztelve egyben ezzel a hangszer kézhezvételét is.

A drónok forradalmasíthatják a hangszer rendelést is
Van mód a biztonságos fesztiválok lebonyolítására –180 ezer látogatóval zárt az EXIT

Van mód a biztonságos fesztiválok lebonyolítására –180 ezer látogatóval zárt az EXIT

Négy nap alatt összesen 180 ezer látogatót számlált Európa idei első nagyfesztiválja, az újvidéki EXIT. A szervezők nem titkolták, hogy az egész európai fesztiváliparág előtt szeretnék újranyitni a kapukat, a döntéshozók felé is jelezve, hogy van mód 2021-ben biztonságos...
 
Több mint negyvenezren vannak az EXIT fesztiválon

Több mint negyvenezren vannak az EXIT fesztiválon

Már az első nap több mint 42 ezer fesztiválozó gyűlt össze az újvidéki Exit fesztiválon. A szervezők szerint ez a nagy szám azt bizonyítja, hogy nem volt hiába az erős lobbizás a biztonságos fesztiválok életre újraindításáért.
 
 
jubileumi EXIT

Több mint száz előadó csatlakozott a jubileumi EXIT fellépőihez

Az új nevekkel együtt, mint például Amelie Lens, Maceo Plex és Tijana T immár négy fesztiválszínpad programja lett teljes a Budapesttől mindössze 3 órás autóútra található rendezvényen. A fellépők listájára két magyar csapat illetve előadó is feliratkozott: a már korábban...
 
A fotó illusztráció (Pexels)

Romániai kísérleti színházi előadások: egyetlen néző fertőződött meg

A járvány miatt bevezetett távolságtartási előírások felfüggesztésével rendezett romániai kísérleti színházi és opera-előadások egyetlen résztvevőjénél mutatták ki utólag a koronavírus-fertőzést - közölte csütörtökön a Digi 24 hírtelevízió.
 
Fotó: france24.com

Ötezer fős tesztkoncertet tartottak Párizsban

Ötezer fő részvételével rendezték meg szombaton az első franciaországi tesztkoncertet Párizsban annak felmérésére, hogy mekkora a koronavírus terjedésének kockázata a kulturális rendezvényeken. Az Indochine nevű francia rockzenekar élő koncertjén a Bercy sportcsarnokban a...
 
Robin Schulz és a Fran Palermo is az EXITre tart

Robin Schulz és a Fran Palermo is az EXITre tart

Szerbia június második felében az újranyitást tervezi, erről adott ki közleményt Ana Brnabić szerb miniszterelnök. Ezzel újabb hivatalos megerősítést nyert, hogy a régió első idei nagyfesztiválja minden bizonnyal az újvidéki EXIT lesz, július 8-11. között.
 
 
Így képzeli el a zenés rendezvények újranyitását a  Magyar Turisztikai Program Alapítvány

Így képzeli el a zenés rendezvények újranyitását a Magyar Turisztikai Program Alapítvány

Megalakult a Magyar Turisztikai Program Alapítvány a rendezvényszakma tapasztalt és elismert szereplőinek támogatásával.
 
Egy éve nem voltam ilyen boldog – tesztbuli volt Amszterdamban is

Egy éve nem voltam ilyen boldog – tesztbuli volt Amszterdamban is

1300 fő részvételével – és helyi dj-k közreműködésével – kísérleti bulit tartottak szombaton az amszterdami Ziggo Dome-ban – számolt be az Euronews.hu.
 
Pearl Jam koncert 2018-ban a Palau Sant Jordi arénában

A tesztkoncert után majdnem igazi arénabuli lesz Barcelonában

Barcelonában 5000 fős rockkoncertet rendeznek március 27-én, miután a korábbi, teszteléssel lezajlott kísérleti koncertek során nem fertőződött meg senki – írja a Telex.
 
Fotó: Pixabay

Sokkal kisebb egy harmadházzal menő kulturális rendezvény kockázata, mint egy szupermarketé

A berlini műszaki egyetem friss tanulmánya szerint jelentősen kisebb a fertőzés kockázata a kulturális létesítményekben, mint az iskolákban, az irodákban vagy boltokban – ha 30%-os kihasználtsággal működnek.
 
A hollandok is nekifutnak a tömegrendezvény-teszteknek

A hollandok is nekifutnak a tömegrendezvény-teszteknek

"Újra focimeccsre, konferenciára, színházba járni? Élesben kezdik a teszteket a hollandok" – címmel közölt cikket a Portfólió. A cél az, hogy koronavírus-biztos és megbízható rendezvénykoncepciót dolgozzanak ki, ahol nagyobb, akár több száz fős publikum is jelen lehet.
 
A Covid-útlevél próbaüzeme

A Covid-útlevél próbaüzeme

A Dalszerző értesülése szerint Nagy-Britannia az első ország, ahol gyakorlatban fogják kipróbálni az úgynevezett Covid-útlevél élőzenére kifejlesztett változatát: egyelőre két helyszínen, a londoni 100 Clubban és a bristoli Exchange-ben. Az első koncerteket márciusban tartják – a...
 
Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek