A koncerteken is kötelező lesz maszkot viselni?

2020/09/18  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

A Magyar Közlöny friss számából kiderült, hogy az új szabályozás hétfőtől lép életbe – tájékoztat a 24.hu.

Fotó: Thiago Miranda/Pexels

A vendéglátó üzleteknek 23 órától reggel 6-ig  zárva kell lenniük, ez idő alatt csak az elvitelre szánt étel megrendelésére és átvételére, valamint a vételár megfizetésére van lehetőség.

Zenés-táncos rendezvény – függetlenül attól, nyilvános-e vagy sem – továbbra is csak abban az esetben tartható meg, ha a jelenlévők létszáma (a személyzettel együtt) egy időben nem haladja meg az 500 főt. A rendezvény helyszínén – az ott foglalkoztatottak kivételével – 23 órától reggel 6-ig tilos tartózkodni.

"A 6 évesnél idősebbeknek kötelező a száj és az orr eltakarása a tömegközlekedési eszközökön, üzletekben, bevásárlóközpontokban, színházi előadásokon és koncerteken, illetve a mozikban a közönség soraiban, a múzeumokban, a levéltárakban, a postákon, valamint a közigazgatási szervek ügyfélszolgálatain, továbbá a kórtermek kivételével az egészségügyi intézményekben" írja a lap.

Átolvastuk a Magyar Közlönyt, ott szó szerint az van, hogy:

Nincs szó szabadtérről vagy zárt helyiségről... akár úgy is értelmezhetjük, hogy innentől fogva kell. Viszont, az is érdekes, hogy egy-egy helyet miként aposztrofának, mert ha mondjuk vendéglátóhely, akkor ott a vendégeknek nem kötelező...

 

Magyar Közlöny, maszkviselés, zenés-táncos rendezvények

 

 

Szólj hozzá!


Itt az AC/DC vadonatúj albumának előfutára!

Itt az AC/DC vadonatúj albumának előfutára!

A legendás együttes megjelentette legújabb “Shot In The Dark” című dalának hivatalos videóklipjét, amely a 6 év csend után, november 13-án...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Eurovízió 2021: Majdnem minden marad úgy, ahogy idén lett volna

Megtartják a szlogent, megmarad a város: a 2020-ra meghirdetett Open Up! (Nyílj meg!) jelmondattal rendezik meg jövő májusban Rotterdamban az Eurovíziós Dalfesztivált. De vajon mi lesz a versenyzőkkel?

Misi nélkül nincs Mulató Aztékok: minifesztivált rendeznek a zenészek Tink felépüléséért

Balázsovics Misi "Tink", a Mulató Aztékok (és a Slow Village) zenésze hetekkel ezelőtt súlyos szívműtéten esett át, amit hosszú felépülés követ. Ez jelentős költségekkel jár majd, ami teljes egészében a családra hárul. Zenekari társai és a szakma más képviselői ONE FOR TINK címmel támogatói estet szerveznek.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek