Mamma Mia!

A koncerthelyszíneken tuti van hűtő: így segítené az amerikai élőzene-ipar az oltási tervet

2021/01/29  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Joe Biden azt az ígéretet tette, hogy 100 nap alatt 100 millió amerikait fognak beoltani. Az amerikai élőzenei iparág képviselői most levelet írtak a kormánynak, hogy praktikusan mivel tudnák a megvalósulást támogatni.

Fotó: laist.com

A nyílt levél számos érvet felsorakoztat, hogy miért ideális az élőzenei iparág arra, hogy segítsen az oltások terjesztésében és beadásában.

Például:

  • az élőzenei helyszínek nagy- és kisvárosokban és vidéken is megtalálhatók országszerte, jellemzően közel a fontos közlekedési útvonalakhoz, jó parkolási lehetőségekkel.
  • Jól bevilágított és standard, üres hűtőberendezésekkel teli helyszínekről van szó.
  • Az élőzenei iparág lényegét amúgy is az adja, hogy nagy mennyiségű ember mozgását koordinálja, gyorsan és biztonságosan.
  • Az előzetes kiküldött behívókra, sávos időzített beengedésre is rendelkezésre áll az infrastruktúra és a szaktudás.
  • Az iparágon belül több ezer cég olyan működik, amely képes oltóhelyeket építeni.

Valljuk be – hülye az, aki nem fogadja el ezt a kinyújtott kezet, ami érthetően – és egy képzavarral élve – maga felé is hajlik: így rövid távon pénzhez jutnának az iparág szakadék szélére sodródott képviselői, hosszú távon pedig arról van szó, hogy a szervezési nehézségek miatt egyre kijebb tolódik az az időpont, amitől fogva el lehetne gondolkodni a talpra álláson. Ez egy tipikus win-win szitu, érdeklődéssel figyeljük, mi lesz belőle, illetve, mi lesz MÉG belőle, mert pl. Los Angelesben már megnyílt az oltóközpont a Dodger stadionban, de Oxfordban is hasonló célra használják jelenleg a Kassam stadiont.

Arra már gondolni sem merünk, hogy talán itthon is használni kellene a teljesen kész stadionokat infrastruktúrát.

via Dalszerő

 

élőzene, zeneipar, USA, oltás, Biden 100 napos terv, stadion

 

 

Szólj hozzá!


Jégkirálynő hamarosan elfoglalja trónját a Budapest Parkban

Jégkirálynő hamarosan elfoglalja trónját a Budapest...

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is szélesre tárja kapuit a Budapest Park Jégvilága. Ennek az ékköve egy korcsolyapálya, ami idén még...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Idén nyáron is DÉJÀ VU-nk lesz

Ha valaki nem előz be, a 2023-as fesztiválszezon június elején kezdődik, méghozzá az ország legnagyobb retró bulifolyamával, a szegedi DÉJÀ VU fesztivállal, június 1-3-között, az újszegedi partfürdőn.

Négy Grammy-díjas előadó, közel 40 fellépő, több mint 50 koncert: Veszprém Blues Fesztivál

Koncertekkel, kiállításokkal, workshopokkal és beszélgetésekkel várja az érdeklődőket 2023. április 13. és 16. között a műfaj eddigi legnagyobb magyarországi eseménye, a Veszprém Blues Fesztivál.
Új koncertek