A koncerthelyszíneken tuti van hűtő: így segítené az amerikai élőzene-ipar az oltási tervet

2021/01/29  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Joe Biden azt az ígéretet tette, hogy 100 nap alatt 100 millió amerikait fognak beoltani. Az amerikai élőzenei iparág képviselői most levelet írtak a kormánynak, hogy praktikusan mivel tudnák a megvalósulást támogatni.

Fotó: laist.com

A nyílt levél számos érvet felsorakoztat, hogy miért ideális az élőzenei iparág arra, hogy segítsen az oltások terjesztésében és beadásában.

Például:

  • az élőzenei helyszínek nagy- és kisvárosokban és vidéken is megtalálhatók országszerte, jellemzően közel a fontos közlekedési útvonalakhoz, jó parkolási lehetőségekkel.
  • Jól bevilágított és standard, üres hűtőberendezésekkel teli helyszínekről van szó.
  • Az élőzenei iparág lényegét amúgy is az adja, hogy nagy mennyiségű ember mozgását koordinálja, gyorsan és biztonságosan.
  • Az előzetes kiküldött behívókra, sávos időzített beengedésre is rendelkezésre áll az infrastruktúra és a szaktudás.
  • Az iparágon belül több ezer cég olyan működik, amely képes oltóhelyeket építeni.

Valljuk be – hülye az, aki nem fogadja el ezt a kinyújtott kezet, ami érthetően – és egy képzavarral élve – maga felé is hajlik: így rövid távon pénzhez jutnának az iparág szakadék szélére sodródott képviselői, hosszú távon pedig arról van szó, hogy a szervezési nehézségek miatt egyre kijebb tolódik az az időpont, amitől fogva el lehetne gondolkodni a talpra álláson. Ez egy tipikus win-win szitu, érdeklődéssel figyeljük, mi lesz belőle, illetve, mi lesz MÉG belőle, mert pl. Los Angelesben már megnyílt az oltóközpont a Dodger stadionban, de Oxfordban is hasonló célra használják jelenleg a Kassam stadiont.

Arra már gondolni sem merünk, hogy talán itthon is használni kellene a teljesen kész stadionokat infrastruktúrát.

via Dalszerő

 

élőzene, zeneipar, USA, oltás, Biden 100 napos terv, stadion

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek