A koncerthelyszíneken tuti van hűtő: így segítené az amerikai élőzene-ipar az oltási tervet

2021/01/29  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Joe Biden azt az ígéretet tette, hogy 100 nap alatt 100 millió amerikait fognak beoltani. Az amerikai élőzenei iparág képviselői most levelet írtak a kormánynak, hogy praktikusan mivel tudnák a megvalósulást támogatni.

Fotó: laist.com

A nyílt levél számos érvet felsorakoztat, hogy miért ideális az élőzenei iparág arra, hogy segítsen az oltások terjesztésében és beadásában.

Például:

  • az élőzenei helyszínek nagy- és kisvárosokban és vidéken is megtalálhatók országszerte, jellemzően közel a fontos közlekedési útvonalakhoz, jó parkolási lehetőségekkel.
  • Jól bevilágított és standard, üres hűtőberendezésekkel teli helyszínekről van szó.
  • Az élőzenei iparág lényegét amúgy is az adja, hogy nagy mennyiségű ember mozgását koordinálja, gyorsan és biztonságosan.
  • Az előzetes kiküldött behívókra, sávos időzített beengedésre is rendelkezésre áll az infrastruktúra és a szaktudás.
  • Az iparágon belül több ezer cég olyan működik, amely képes oltóhelyeket építeni.

Valljuk be – hülye az, aki nem fogadja el ezt a kinyújtott kezet, ami érthetően – és egy képzavarral élve – maga felé is hajlik: így rövid távon pénzhez jutnának az iparág szakadék szélére sodródott képviselői, hosszú távon pedig arról van szó, hogy a szervezési nehézségek miatt egyre kijebb tolódik az az időpont, amitől fogva el lehetne gondolkodni a talpra álláson. Ez egy tipikus win-win szitu, érdeklődéssel figyeljük, mi lesz belőle, illetve, mi lesz MÉG belőle, mert pl. Los Angelesben már megnyílt az oltóközpont a Dodger stadionban, de Oxfordban is hasonló célra használják jelenleg a Kassam stadiont.

Arra már gondolni sem merünk, hogy talán itthon is használni kellene a teljesen kész stadionokat infrastruktúrát.

via Dalszerő

 

élőzene, zeneipar, USA, oltás, Biden 100 napos terv, stadion

 

 

Szólj hozzá!


Április 3. kapós dátum – ekkor lesz az elhalasztott Grammy-gála is

Április 3. kapós dátum – ekkor lesz az elhalasztott...

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a nagy nyilvános események vagy csúsznak, vagy törlik őket, esetleg közönség nélkül rendezik meg: a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Michael Jackson rajongott érte, Kurt Cobain zseninek tartotta, Daniel Radcliffe megformálja: film készül Weird Al Yankovicról

Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek egykori sztárja alakítja egy készülő életrajzi filmben a humoros szerzeményeiről, zenei paródiáiról híres Weird Al Yankovicot. A Grammy-díjas zenészről a Roku streamingszolgáltó rendelte meg a filmet, amely a vállalkozás első saját gyártású életrajzi produkciója lesz, és csak a Roku...

Remélik, új dalokat is rejt Cseh Tamás 5400 tételből álló hagyatéka

Cseh Tamás gyermekeitől 135 millió forintért vásárolta meg az előadóművész hagyatékát nemrég a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM).
Új koncertek