A kulcs a német dj-k kezében van: a kocsmák, pubok nem zárnak be!

2020/11/04  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Tegnap közöltük cikket arról, hogy a német hatóságok bizonyos adóügyi izék miatt bevonták a zenészek körébe a dj-ket. Ennek nem valamiféle szakmai minősítés az alapja, hanem annak eldöntése, hogy a népek kifejezetten az előadásukért, vagy csak úgy vannak ott, ahova bementek.

A kulcs a német dj-k kezében van: a kocsmák, pubok nem zárnak be!

Kábé ez a kulcsa a tegnap bejelentett szigorításoknak. Hála a késői ébredésünknek, a 444.hu elvégezte helyettünk a Magyar Közlöny szövegelemzését, amiért külön hálásak vagyunk, mert életünkben annyit nem rugóztunk a közlöny talányos – és helyenként következetességet mellőző – megfogalmazásain, mint ebben az évben.

Szóval, a kulcsszó a zene, mégpedig úgy, hogy ha egy helyre kifejezetten azért mész be, mert jegyet váltottál valami zenés és/vagy táncos rendezvényre, akkor az szórakozóhely. (Ha ingyen van, akkor is.)

"...a diszkók és a nem leülős koncertermek zárnak be, a legtöbb kocsma, bár és lokál, illetve az ülőhelyes koncerttermek viszont nyitva maradhatnak. Az olyan rendezvényeket – és nem helyeket – záratták be ugyanis, ahol a fő szolgáltatás a “lemezbemutatás” vagy az élő zenei előadás és nincsenek megváltott ülőhelyek."

Abból, hogy a rendelet azt írja, "a meccseken és koncerteken, előadások közben minden helyzetben meg kell tartani a 1,5 méteres távolságot, vagyis a szünetekben, a büfékben és általában a helyszín teljes területén", arra következtetünk, nem kell eltemetnünk a koncert műfajt mint olyat, azt viszont nem tudjuk, kinek éri meg, vagy megéri-e egyáltalán minden 3. székre ültetni egy amúgy szájmaszkban levő embert. Kissé szomorkásan tekintünk a jövő elébe: az első koncertlemondások már tegnap este megtörténtek, a  színházak rendre azt posztolták, fogalmuk sincs, mi lesz, leülnek egy kicsit gondolkodni.

Mindenki nyugodjon le, a focimeccseket megtartják.

Apropó, foci, ebben a Dürer kert vitte el a pálmát:

"Gyertek, szurkoljatok nálunk november 4-én a Ferencvárosnak, foglaljatok asztalt és nézzétek nálunk a mérkőzést, amelyet a nagyteremben vetítünk."

Most ezzel akkor mi lesz?

Az Akváriumnak több novemberi sold out bulija van, egyelőre semmit nem közöltek az oldalukon arról, hogy mi a terv, A38 dettó.

Amint lesz infó, mondjuk, osztjuk.

 

Most akkor a DJ zenész vagy nem zenész?

 

Bezárják a szórakozóhelyeket, éjfél és hajnal 5 között kijárási korlátozás lesz

 

 

 

koronavírus, járvány, covid, rendkívüli jogrend, magyar közlöny, szórakozóhelyek

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek