A WHO a védettségi igazolványról és a tömegrendezvényekről

2021/05/04  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója múlt héten Budapesten járt.A látogatás után Hans Kluge a hvg.hu-nak adott írásos interjút.

A WHO a védettségi igazolványról és a tömegrendezvényekről

"Magyarország védettségi igazolványokat bocsát ki az oltottaknak az első dózis után, melyekkel kulturális és sporteseményeken is részt vehetnek. Egyetért az ilyen igazolványok kiadásával?" – tette fel a kérdést a lap.

A válasz (egy része):

"Jelenleg számos ország azon dolgozik, hogy az egyének Covidról – védőoltásról, tesztekről vagy a nemrégiben bekövetkezett gyógyulásáról – szóló információit szabványos és összehangolt módon összesítse. Ezeket az információkat ezután fel lehet használni a nemzetközi utazások megkönnyítésére, és néhány ország ezt az információt fokozatos újranyitási terveinek részeként is felhasználja. Ha az egyének adatait ilyen módon használják, fontos, hogy minden etikai, jogi vagy technikai szempontot teljeskörűen figyelembe vegyenek. Biztosítanunk kell, hogy az ilyen kezdeményezések ne növeljék az egyes emberek vagy csoportok egyenlőtlenségeit és marginalizálódását."

Egy másik felvetésre válaszolva pedig azt mondta:

"Amíg jelen van a közösségi terjedés, a nagy tömegesemények jelentős kockázatot jelenthetnek.

Bármely döntést a tömeges összejövetelek esetleges megtartásáról, elhalasztásáról vagy a rendezés módjának megváltoztatásáról úgy kell meghozni, hogy megvédjük az emberek egészségét. A döntéseknek pedig a járványhelyzet, az adott esemény (például focimeccs), valamint az ahhoz köthető esetleges nagyobb mobilitás folyamatos és körültekintő értékelésén kell alapulnia."

 

 

 

 

 

who, tömegrendezvények, védettségi igazolvány

 

 

Szólj hozzá!


Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna, most pótolják ők is azt a fellépést. A formáció ezzel a fesztiválos fellépéssel zárja áprilisban indult európai turnéját.

A semmiből váltak rendkívül népszerűvé: Milky Chance

Philipp Dausch és Clemens Rehbein az MTI-nek adott interjút a tegnapi anagyszínpados koncertjük előtt a backstage-ben.
Új koncertek