A WHO a védettségi igazolványról és a tömegrendezvényekről

2021/05/04  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója múlt héten Budapesten járt.A látogatás után Hans Kluge a hvg.hu-nak adott írásos interjút.

A WHO a védettségi igazolványról és a tömegrendezvényekről

"Magyarország védettségi igazolványokat bocsát ki az oltottaknak az első dózis után, melyekkel kulturális és sporteseményeken is részt vehetnek. Egyetért az ilyen igazolványok kiadásával?" – tette fel a kérdést a lap.

A válasz (egy része):

"Jelenleg számos ország azon dolgozik, hogy az egyének Covidról – védőoltásról, tesztekről vagy a nemrégiben bekövetkezett gyógyulásáról – szóló információit szabványos és összehangolt módon összesítse. Ezeket az információkat ezután fel lehet használni a nemzetközi utazások megkönnyítésére, és néhány ország ezt az információt fokozatos újranyitási terveinek részeként is felhasználja. Ha az egyének adatait ilyen módon használják, fontos, hogy minden etikai, jogi vagy technikai szempontot teljeskörűen figyelembe vegyenek. Biztosítanunk kell, hogy az ilyen kezdeményezések ne növeljék az egyes emberek vagy csoportok egyenlőtlenségeit és marginalizálódását."

Egy másik felvetésre válaszolva pedig azt mondta:

"Amíg jelen van a közösségi terjedés, a nagy tömegesemények jelentős kockázatot jelenthetnek.

Bármely döntést a tömeges összejövetelek esetleges megtartásáról, elhalasztásáról vagy a rendezés módjának megváltoztatásáról úgy kell meghozni, hogy megvédjük az emberek egészségét. A döntéseknek pedig a járványhelyzet, az adott esemény (például focimeccs), valamint az ahhoz köthető esetleges nagyobb mobilitás folyamatos és körültekintő értékelésén kell alapulnia."

 

 

 

 

 

who, tömegrendezvények, védettségi igazolvány

 

 

Szólj hozzá!


18 ezer lépés a Művészetek Völgyében

18 ezer lépés a Művészetek Völgyében

Mindezt egyetlen nap alatt sikerült "lelépni", mégpedig csütörtökön, a fesztivál 7. napján. Kukkolós fesztiválbeszámolónk következik.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

A Tankcsapda klasszikusa az idei Campus Fesztivál himnusza

A „Campus edition - Éld meg a pillanatot!" címre keresztelt szerzemény nem ismeretlen a zenekedvelők számára, ugyanis az alapja a Tankcsapda 'Ülj le mellém' című dala.

Pezsgős reggeli, wartburgos dűlőtúra, koncertek – gasztrokulti fesztivál Erdőbényén

Tizenkét borászat részvételével és számos programmal, többek között dűlő- és pincetúrákkal, kóstolókkal, koncertekkel rendezik meg idén a 'Bor, mámor, Bénye' gasztrokulturális fesztivált augusztus 12. és 15. között a Tokaj-hegyaljai Erdőbényén.

Lassan kezdődne a Sziget... – jó hír, hogy megvan a 2022-es időpont

Noha egyelőre még mindenki óvatosan fogalmaz – főleg, ami az őszt illeti –, két év kihagyás után a szervezők biztosak abban, hogy jövőre lesz Sziget. Olyannyira, hogy a dátumot is közzétették: 2022-ben augusztus 10-15 között várja látogatóit a – visszakapott –Szabadság Szigete.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek