Angliában március 8-tól enyhítenek, Izraelben felcsillant a járánnyal való leszámolás reménye

2021/02/22  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu, MTI

Március 8-án kezdődhet a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások enyhítése Angliában – közölte Boris Johnson brit miniszterelnök.

 Luis Dalvan fotója a Pexels oldaláról

A Downing Street által hétfő hajnalban közzétett előzetes nyilatkozatában Johnson közölte: a terv, amelyet a nap folyamán ismertet, a zárlat óvatos lépésekkel végrehajtandó oldását célozza. A zárlat feloldásának folyamata akkor haladhat előre, ha az oltási program sikeresen folytatódik, ha a bizonyítékok azt mutatják, hogy a koronavírus elleni vakcinák csökkentik a kórházi kezelésre szorulók és a koronavírus okozta halálozások számát a beoltottak körében, ha az aktuális fertőződési ráták nem fenyegetnek a kórházi kezelésre szoruló betegek számának olyan mértékű megugrásával, amely fenntarthatatlan nyomást gyakorolna az állami egészségügyi szolgálatra, illetve ha nincs olyan új vírusvariáns, amely alapvető mértékben megváltoztatja a kockázatok megítélését.

Ausztria az átfogó koronavírus tesztelésben látja az áthidaló megoldást, ezért még gyorsabb, még hatékonyabb és még szélesebb körű tesztelésbe kezdenek. Itt hívnánk fel a figyelmet, hogy a főváros ingyenes tesztelésén még vannak szabad helyek!

Lengyelországban az egészségügyi tárca múlt pénteken a járvány felgyorsulásáról, 8777 új fertőzöttről számolt be a csaknem 38 millió lakosú országban. Ott azonban egy hete, az akkor stabilnak minősített járványhelyzet miatt az egészségügyi óvintézkedések betartása mellett újból megnyílhattak a szállodák, és üzemelhetnek a sípályák, színházak, mozik és koncerttermek is.

Nálunk sajnos nem túl virágos a helyzet, újabb 2623 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és nő a lélegeztetőgépen lévők száma. Eddig több mint 450 ezer embert oltottak már be.

Mindeközben Izraelben, ahol a lakosság közel fele már legalább az első oltását megkapta – hatalmas felfedezést tettek a koronavírus-vakcinákkal, így felcsillant a remény, hogy végleg leszámolhatunk a fertőzéssel. A Pfizer-BioNTech kettős által fejlesztett vakcina ugyanis megakadályozza az izraeliek túlnyomó többségének megfertőződését, ez az első bizonyíték arra, hogy az immunizáció sikeresen véd a koronavírus terjedése ellen. Egy előzetesen kiszivárgott jelentés arra a következtetésre jutott, hogy az oltás megakadályozza, hogy a tünetmentes hordozók továbbadják a fertőzést.

A fertőzés ilyen módon történő megszakítása kulcsfontosságú tényező, hiszen jelenleg egy olyan környezetben vagyunk, ahol minden kormány a saját országa újranyitásán dolgozik.

 

Megtarthatják a nyári fesztiválokat a franciák, de le kell ülni hozzá

 

 

koronavírus, oltás, covid, korlátozások, nyitás, Anglia, Izrael

 

 

Szólj hozzá!


A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az Akváriumban énekel

A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az...

Megvan a Christmas Home című széria? A második évadban Dagny Norvoll Sandvik norvég dalszerző-énekesnő is feltűnik, mi több, Bye Bye Baby című...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

HVG: Lefújták az angliai Download és a barcelonai Primavera Sound fesztiválokat

A 2020-as után a világjárvány miatt másodszor is lefújják az angliai Donington Parkban meg (nem) rendezett, a jellemzően a rock és a metál legnagyobb neveit felsorakoztató Download fesztivált, és ugyanígy jártak el a populárisabb fellépőkről ismert barcelonai Primavera Sound fesztivál szervezői is – írja a hírportál.

Messze Mississippi – Az USA két államában már teljes kapacitással mehetnek az élő koncertek

Texas és Mississippi egyaránt feloldja a kötelező maszkviselést és 100 százalékra növeli az államokban működő vállalkozások és létesítmények kapacitását. Ez azt jelenti, hogy a tömegrendezvényeknek nem lesz akadálya, a stadionok, koncerttermek és más nagy helyszínek e két állam határain belül korlátozás nélkül...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek