Angliában március 8-tól enyhítenek, Izraelben felcsillant a járánnyal való leszámolás reménye

2021/02/22  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu, MTI

Március 8-án kezdődhet a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások enyhítése Angliában – közölte Boris Johnson brit miniszterelnök.

 Luis Dalvan fotója a Pexels oldaláról

A Downing Street által hétfő hajnalban közzétett előzetes nyilatkozatában Johnson közölte: a terv, amelyet a nap folyamán ismertet, a zárlat óvatos lépésekkel végrehajtandó oldását célozza. A zárlat feloldásának folyamata akkor haladhat előre, ha az oltási program sikeresen folytatódik, ha a bizonyítékok azt mutatják, hogy a koronavírus elleni vakcinák csökkentik a kórházi kezelésre szorulók és a koronavírus okozta halálozások számát a beoltottak körében, ha az aktuális fertőződési ráták nem fenyegetnek a kórházi kezelésre szoruló betegek számának olyan mértékű megugrásával, amely fenntarthatatlan nyomást gyakorolna az állami egészségügyi szolgálatra, illetve ha nincs olyan új vírusvariáns, amely alapvető mértékben megváltoztatja a kockázatok megítélését.

Ausztria az átfogó koronavírus tesztelésben látja az áthidaló megoldást, ezért még gyorsabb, még hatékonyabb és még szélesebb körű tesztelésbe kezdenek. Itt hívnánk fel a figyelmet, hogy a főváros ingyenes tesztelésén még vannak szabad helyek!

Lengyelországban az egészségügyi tárca múlt pénteken a járvány felgyorsulásáról, 8777 új fertőzöttről számolt be a csaknem 38 millió lakosú országban. Ott azonban egy hete, az akkor stabilnak minősített járványhelyzet miatt az egészségügyi óvintézkedések betartása mellett újból megnyílhattak a szállodák, és üzemelhetnek a sípályák, színházak, mozik és koncerttermek is.

Nálunk sajnos nem túl virágos a helyzet, újabb 2623 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és nő a lélegeztetőgépen lévők száma. Eddig több mint 450 ezer embert oltottak már be.

Mindeközben Izraelben, ahol a lakosság közel fele már legalább az első oltását megkapta – hatalmas felfedezést tettek a koronavírus-vakcinákkal, így felcsillant a remény, hogy végleg leszámolhatunk a fertőzéssel. A Pfizer-BioNTech kettős által fejlesztett vakcina ugyanis megakadályozza az izraeliek túlnyomó többségének megfertőződését, ez az első bizonyíték arra, hogy az immunizáció sikeresen véd a koronavírus terjedése ellen. Egy előzetesen kiszivárgott jelentés arra a következtetésre jutott, hogy az oltás megakadályozza, hogy a tünetmentes hordozók továbbadják a fertőzést.

A fertőzés ilyen módon történő megszakítása kulcsfontosságú tényező, hiszen jelenleg egy olyan környezetben vagyunk, ahol minden kormány a saját országa újranyitásán dolgozik.

 

Megtarthatják a nyári fesztiválokat a franciák, de le kell ülni hozzá

 

 

koronavírus, oltás, covid, korlátozások, nyitás, Anglia, Izrael

 

 

Szólj hozzá!


Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

A pályázat első díját Lévay Jenő "A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak" című alkotása nyerte, a második helyen Tóth...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Egy hét, hét helyszín, 24 program: Zsidó Kulturális Fesztivál

Idén hét helyszínen rendezik meg a 24. Zsidó Kulturális Fesztivált szeptember 4. és 12. között Budapesten. A rendezvény szlogenje: "Életörömre hangolunk!"

Pulius Tamásék befészkelik magukat Balatonszárszóra

Augusztus 9-én a balatonszárszói Partyfészekben ad koncertet a BAAB zenekar.
Új koncertek