Az amerikaiak csaknem fele bevállalná a fesztiválozást a koronavírus-oltás előtt

2020/04/29  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

A Reuters/Ipsos nemrég közvélemény-kutatást készített, amelyben megkérdezték az amerikai állampolgárokat, hogy részt vennének-e tömegrendezvényeken azelőtt, mielőtt COVID-19 oltást kapnának.

Fotó: Coachella

Azt nem tudjuk, mennyire reprezentatív a 4429 amerikai felnőtt megkérdezésével készült közvélemény-kutatás – a cseppben a tenger-elv alapján feltehetően az –, amelyet április 15–21. között kérdeztek le, mindenesetre ennyi ember 40%-a úgy vélekedik, hogy simán elmenne koncertekre és fesztiválokra, mielőtt kihoznák az oltást. Ugyanennyien gondolják azt, hogy otthon maradnak, amíg a vakcina nem készül el, míg a fennmaradó 20% bizonytalan, vagy esetleg soha többé nem menne tömegrendezvényekre. (A mozikba már csak 27% térne vissza az olthatóság előtt.)

Egy amerikai egészségügyi szakértő szerint a fesztiválok és koncertek Amerikában valószínűsíthetően nem térnek vissza 2021 őszéig.

"Fogalmam sincs, hogyan gondolják tömegrendezvények – konferenciák, koncertek, sportesemények, fesztiválok – szervezői, hogy egy adott eseményt 2020 októberére ütemeznek át – ez a hihetetlen kategória. Úgy gondolom, hogy ezek a dolgok fognak utoljára visszatérni az életünkbe ”– mondta Zeke Emanuel, bioetikus, az egészségügyi menedzsment professzora. A New York Times-nak adott interjúban azonban hozzátette, hogy ő nem kifejezetten az optimisták táborát erősíti a kérdésben...

A COVID-19 világjárvány megfékezése érdekében az élő show-kat és fesztiválokat világszerte törlik vagy elhalasztják, köztük az olyan nagyszabású rendezvényeket is, mint például a Coachella (októberre halasztották) vagy a Glastonbury (elmarad).

A cikk forrása: New Music Express

 

A magyar helyzetet itt követjük:

 

 

 

USA, fesztivál, Covid 19, közvélemény-kutatás

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek