BREAKING: Kinyit Kobuci!

2020/05/19  ·   Karanténban a világ   ·  mmi

Jó, mi már tegnap tudtuk, meg az is, aki figyeli az oldalukat, de azért szeretnénk kifejezni örömünket ezzel a brékinggel, azt is elmondjuk, miért.

Fotó: Kobuci

Tegnap végre kinyitott a törzshelyünk, ami légvonalban úgy 150 lépésre van a Kobucitól, nyáron eképpen szervesen kapcsolódik a kettő egymáshoz: záróra után a törzsközönség egy része – biz. esetekben az egésze – rendszerint átsétál a Zichy kastélyba. Szóval, hétfő volt, napsütés, az arra ténfergők szerint a Kobuciban még autók állnak az udvaron emberek helyett, de a mi csaknem 30 éves kocsmánk végre kinyithatott. Ilyenből nem túl sok van Óbudán, név szerint ott volt a Fapados, de annak a helyén most Starbucks van, meg a Schlosser, annak a helyén most társasház épül. Nem hinnénk, hogy bármelyik törzsközönsége érintett lenne az utódintézmények látogatását tekintve.

De a miénk élt és virult hétfőn, annyian jöttünk össze, mint egy visszafogottabb szülinapon, ami járványmércével mérve kissé aggályos, de a kivitelezését tekintve megoldhatatlan: ha kinyit egy hely, amely az utcára települ ki, mikor és kinek mondod azt, hogy bocs, már sok vagy, menjé' haza? Szóval sokan voltunk, vagy ötvenen, még mindig beljebb a 200 fős lagzikat tekintve, de hát azokat egyelőre csak vidéken. És akkor ránk hívták a  rendőrséget... A környező területen oszlott szét a banda makacsabb része, a többiek hazamentek. Mi, talán öten-hatan, a panel tövében ücsörögtünk, de oda is lekiabált egy lakó... Onnan továbbáltunk a sarki izébe, a másik panel aljába, rábukkantunk az oszlatott törzs egy részére, csendesen dumáltunk tovább, vissza-vissza rántva a mondatot, hogy hiányozatok, bakker. Aztán ránk hívták a rendőrséget...

Ekkor hangzott el, hogy DE MIÉRT NEM NYIT KI A KOBUCI???? Kerthelyiség van, pia van, bambi van, kaja van, zene is – ha szabad, amúgy gépből –, s ha asztalokat tolnak a küzdőtérre az előírt térkép alapján, a távolság is megvan. És nincs az a lakó, aki a legközelebbi házból behallana vagy belátna oda... Nem telt el 10 perc – csoda történt!! –, és felbukkant az alábbi poszt, amit ugrálva toltunk a másik arcába:

 

Kis para, hogy biztos lesz némi létszámkorlát, de ha nem férünk be pénteken, majd próbálkozunk máskor... És akkor méltó körülények között, rendőri felügyelet nélkül kérdezhetjük meg a másikat, hogy te, haver, hogy vagy, ezer éve nem láttalak...

Kobuci kert, nyitás

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek