Menopauza 1170x180

Dániában vasárnaptól nem lehet koncertre menni

2021/12/21  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu, MTI

A rekordszámú koronavírus-fertőzött és az omikron variáns megjelenése miatt Dániában bezárják a kulturális létesítmények túlnyomó részét és tovább korlátozzák az éjszakai életet.

Fotó: ndtv.com

Be kell zárni egyebek mellett a színházakat, a mozikat, a koncerttermeket. A kormány kérni fogja más intézmények – így a vidámparkok, a kongresszusi termek és a múzeumok bezárását is. A korlátozások egyelőre négy hétig lesznek érvényben.

Dániában szeptember 10-én oldották fel az összes korlátozást, majd november elejétől alkalmazzák a védettségi igazolványt, a múlt héten viszont ismét bevezették a korlátozások első sorozatát. Azt kizártnak tartják, hogy a 2020 tavaszához hasonló országos karantént rendeljenek el.

via Magyar Narancs

Mindeközben Olaszországban: a Garda-tó városainak polgármesterei kedden úgy döntöttek, lemondják a szokás szerint újév első napján tartott tóba ugrást. Rómában már lemondták az összes karácsonyi és szilveszteri nyilvános eseményt, ünneplést, koncertet. A szórakozóhelyek és a vendéglátás a kormány december 23-ra ígért bejelentéseire vár, amelyek esetleges újabb korlátozások bevezetését jelenthetik.

„Minden lemondott esemény jobb, mint egy elveszett élet. Jobb most lemondani az összejövetelt és később ünnepelni, mint most ünnepelni és később gyászolni” – idézte Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO vezetője szavait a Portfolio.

 

Dánia, covid, korlátozások

 

 

Szólj hozzá!


Jobb lett volna, ha inkább nem randizunk...

Jobb lett volna, ha inkább nem randizunk...

Kezeket fel, akinek már megfordult a fejében a fenti gondolat... A Lóci játszik új dalában – amely a Kobuciban csendül fel először élőben...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

FRINGE 2024: 300-ból választott ki a Zene Háza 30 zenészt – itt a névsor!

Idén nyáron a Magyar Zene Háza missziójának támogatásaként indult el a Fringe program, melynek keretében zeneiskolások, hobbizenészek, feltörekvő zenekarok és utcazenészek kapnak lehetőséget a fellépésre a Ház különböző pontjain. A júniusi határidőig közel 300 pályázat érkezett, közülük 30-an kapnak fellépési...

Háromszor annyi zenész, mint borászat az idei Debreceni Bor- és Jazznapokon

Hatvan borászat és száznyolcvan zenész részvételével rendezik meg az idei bor- és dzsessznapokat a debreceni Nagyerdőben augusztus 8-11. között.
Új koncertek