Dániában vasárnaptól nem lehet koncertre menni

2021/12/21  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu, MTI

A rekordszámú koronavírus-fertőzött és az omikron variáns megjelenése miatt Dániában bezárják a kulturális létesítmények túlnyomó részét és tovább korlátozzák az éjszakai életet.

Fotó: ndtv.com

Be kell zárni egyebek mellett a színházakat, a mozikat, a koncerttermeket. A kormány kérni fogja más intézmények – így a vidámparkok, a kongresszusi termek és a múzeumok bezárását is. A korlátozások egyelőre négy hétig lesznek érvényben.

Dániában szeptember 10-én oldották fel az összes korlátozást, majd november elejétől alkalmazzák a védettségi igazolványt, a múlt héten viszont ismét bevezették a korlátozások első sorozatát. Azt kizártnak tartják, hogy a 2020 tavaszához hasonló országos karantént rendeljenek el.

via Magyar Narancs

Mindeközben Olaszországban: a Garda-tó városainak polgármesterei kedden úgy döntöttek, lemondják a szokás szerint újév első napján tartott tóba ugrást. Rómában már lemondták az összes karácsonyi és szilveszteri nyilvános eseményt, ünneplést, koncertet. A szórakozóhelyek és a vendéglátás a kormány december 23-ra ígért bejelentéseire vár, amelyek esetleges újabb korlátozások bevezetését jelenthetik.

„Minden lemondott esemény jobb, mint egy elveszett élet. Jobb most lemondani az összejövetelt és később ünnepelni, mint most ünnepelni és később gyászolni” – idézte Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO vezetője szavait a Portfolio.

 

Dánia, covid, korlátozások

 

 

Szólj hozzá!


 Stephen Grant a Szigeten is mindenkinek beszól majd – a Magic Mirror idei programja

Stephen Grant a Szigeten is mindenkinek beszól majd...

Azt már megírtuk, hogy a fesztivál egyik legrégibb állandó helyszíne átköltözik a Sziget iroda/játszóterek környékére, most előre...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Botaniq Blues Night a turai kastélyban: Ian Siegal búcsúkoncert

A Botaniq BBQ & Blues Night keretében neves blues előadók lépnek színpadra az álomszerű kastélyparkban, miközben sorra váltják egymást a tányérokon a BBQ különlegességek.

Szépen lassan mindenünk leépül? Mentálhigiénés támogató oldal indult a zeneipar résztvevőinek

Odafigyelünk-e vajon kellőképpen egymásra? Segítőkkel karöltve, MUSIC MENTAL néven indít online felületet a WMMD a zeneipar dolgozóinak mentálhigiénés támogatásáért.
Új koncertek