Dániában vasárnaptól nem lehet koncertre menni

2021/12/21  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu, MTI

A rekordszámú koronavírus-fertőzött és az omikron variáns megjelenése miatt Dániában bezárják a kulturális létesítmények túlnyomó részét és tovább korlátozzák az éjszakai életet.

Fotó: ndtv.com

Be kell zárni egyebek mellett a színházakat, a mozikat, a koncerttermeket. A kormány kérni fogja más intézmények – így a vidámparkok, a kongresszusi termek és a múzeumok bezárását is. A korlátozások egyelőre négy hétig lesznek érvényben.

Dániában szeptember 10-én oldották fel az összes korlátozást, majd november elejétől alkalmazzák a védettségi igazolványt, a múlt héten viszont ismét bevezették a korlátozások első sorozatát. Azt kizártnak tartják, hogy a 2020 tavaszához hasonló országos karantént rendeljenek el.

via Magyar Narancs

Mindeközben Olaszországban: a Garda-tó városainak polgármesterei kedden úgy döntöttek, lemondják a szokás szerint újév első napján tartott tóba ugrást. Rómában már lemondták az összes karácsonyi és szilveszteri nyilvános eseményt, ünneplést, koncertet. A szórakozóhelyek és a vendéglátás a kormány december 23-ra ígért bejelentéseire vár, amelyek esetleges újabb korlátozások bevezetését jelenthetik.

„Minden lemondott esemény jobb, mint egy elveszett élet. Jobb most lemondani az összejövetelt és később ünnepelni, mint most ünnepelni és később gyászolni” – idézte Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO vezetője szavait a Portfolio.

 

Dánia, covid, korlátozások

 

 

Szólj hozzá!


I Think It’s Going to Rain Today – Tom Odell és a budapesti eső

I Think It’s Going to Rain Today – Tom Odell és a...

Tom Odell legutóbb 2019-ben járt nálunk (előtte már sokszor a Szigeten és a Strand fesztiválon meg a Volt-on), akkor a Barba Negra Music Club...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Nem babonásak a Betyárok: 13 állomásos ázsiai turnéra indulnak

Ázsia nem idegen a Bohemian Betyars számára, korábban is turnéztak arra, háromszor is, s ezen események során kifejezetten hasznos kapcsolatokat tudtak kiépíteni a térségben, sőt, a Japonicus nevű lemezkiadó gondozásában megjelent egy lemezük is Japánban.

Ed Sheerant elnyelte az új Pokémon-univerzum

S nem csak azért, mert ő szerezte a hamarosan megjelenő Pokémon Scarlet és Pokémon Violet című Nintendo Switch november 18-án érkező főcímdalát...
Új koncertek