Egy éve nem voltam ilyen boldog – tesztbuli volt Amszterdamban is

2021/03/08  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

1300 fő részvételével – és helyi dj-k közreműködésével – kísérleti bulit tartottak szombaton az amszterdami Ziggo Dome-ban – számolt be az Euronews.hu.

Egy éve nem voltam ilyen boldog – tesztbuli volt Amszterdamban is

Vizsgálták azt is, hogy a közös éneklés során a résztvevők mennyi nyálcseppet bocsátanak ki a környezetükbe. Ezt úgy követték, hogy (nyilván nem mérgező) fluoreszkáló italt itatnak a résztvevőkkel, akik énekléskor így színes cseppeket bocsátottak ki.

A szombati rendezvény résztvevőit öt 250 fős, valamint egy 50 emberből álló „buborékra” osztották, és minden csoportra különböző szabályok vonatkoztak. Voltak például, akiknek szájmaszkot vagy arcpajzsot kellett viselniük, másoknak viszont nem, s ugyanez vonatkozott a távolságtartásra is. A rendezvényt egy beszédes nevű (Back To Live) kísérletsorozat részeként engedélyezték, amellyel a holland kormány azt szeretné felmérni, a koronavírus-járvány közepette lehetséges-e nagy létszámú biztonságos rendezvényeket tartani.

A rendezvény előtt a résztvevőket koronavírus-tesztnek vetették alá, amit néhány napon belül megismételnek. (A tesztelés során 11 pozitív eredmény született, őket természetesen nem engedték be a terembe.) A koncertteremben is voltak gyorstesztelések, és a táncolók testhőmérsékletét is folyamatosan mérték. Ráadásul mozgásérzékelőt is kaptak, hogy követhető legyen, a buli alatt kikkel kerültek kapcsolatba.

"Egy éve nem voltam ilyen boldog. Jó a sör, itt vagyunk, mi kell még!" – lelkendezett egy férfi, és lelkesedését maximálisan átérezzük, főleg, ha a videót is megnézzük... A szombati táncos buli után vasárnap André Hazes jr. koncertjére gyűlhettek össze a népek, a héten pedig két próbafesztivált is szerveznek – az összes eseményre pillanatok alatt elkeltek a jegyek.

 

Hollandia, Amszterdam, tesztkoncret, Ziggo Dome, Back to Live

 

 

Szólj hozzá!


Külföldi fellépőket jelentett be a Kolorádó fesztivál

Külföldi fellépőket jelentett be a Kolorádó fesztivál

Akkor, amikor sorra mondják le a fesztiválokat, óriási hír ez. Két évvel ezelőtt még nem volt mindennek akkorra jelentősége, mint most. Azt már...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Szakszervezetbe tömörülnek a zenészek a Spotify kizsákmányolása ellen

A Zenészek és Szövetséges Dolgozók Szakszervezete (UMAW) a járvány alatt kezdte meg működését, céljukként többek között a streaming platformok méltányosabb díjazásait, az előadóknak járó jogdíjak biztosítását, valamint a kiadókkal való egyenrangú kapcsolatokat és biztonságos fellépés irányelveinek megteremtését...

A zeneipar nincs megmentve – Reagált a Music Hungary Szövetség a kormányinfón elhangzottakra

Leltárt készített a kormány a szórakoztatóipar megsegítéséről, a számokat Szentkirályi Alexandra a tegnapi kormányinfón tárta a nyilvánosság elé. Nem sokkal utána a szövetség közleményt adott ki, amely "árnyalja" az ott elhangzottakat.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek