Egy éve nem voltam ilyen boldog – tesztbuli volt Amszterdamban is

2021/03/08  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

1300 fő részvételével – és helyi dj-k közreműködésével – kísérleti bulit tartottak szombaton az amszterdami Ziggo Dome-ban – számolt be az Euronews.hu.

Egy éve nem voltam ilyen boldog – tesztbuli volt Amszterdamban is

Vizsgálták azt is, hogy a közös éneklés során a résztvevők mennyi nyálcseppet bocsátanak ki a környezetükbe. Ezt úgy követték, hogy (nyilván nem mérgező) fluoreszkáló italt itatnak a résztvevőkkel, akik énekléskor így színes cseppeket bocsátottak ki.

A szombati rendezvény résztvevőit öt 250 fős, valamint egy 50 emberből álló „buborékra” osztották, és minden csoportra különböző szabályok vonatkoztak. Voltak például, akiknek szájmaszkot vagy arcpajzsot kellett viselniük, másoknak viszont nem, s ugyanez vonatkozott a távolságtartásra is. A rendezvényt egy beszédes nevű (Back To Live) kísérletsorozat részeként engedélyezték, amellyel a holland kormány azt szeretné felmérni, a koronavírus-járvány közepette lehetséges-e nagy létszámú biztonságos rendezvényeket tartani.

A rendezvény előtt a résztvevőket koronavírus-tesztnek vetették alá, amit néhány napon belül megismételnek. (A tesztelés során 11 pozitív eredmény született, őket természetesen nem engedték be a terembe.) A koncertteremben is voltak gyorstesztelések, és a táncolók testhőmérsékletét is folyamatosan mérték. Ráadásul mozgásérzékelőt is kaptak, hogy követhető legyen, a buli alatt kikkel kerültek kapcsolatba.

"Egy éve nem voltam ilyen boldog. Jó a sör, itt vagyunk, mi kell még!" – lelkendezett egy férfi, és lelkesedését maximálisan átérezzük, főleg, ha a videót is megnézzük... A szombati táncos buli után vasárnap André Hazes jr. koncertjére gyűlhettek össze a népek, a héten pedig két próbafesztivált is szerveznek – az összes eseményre pillanatok alatt elkeltek a jegyek.

 

Hollandia, Amszterdam, tesztkoncret, Ziggo Dome, Back to Live

 

 

Szólj hozzá!


Nem ciki, hogy a Coldplay a BTS-sel készített közös videót

Nem ciki, hogy a Coldplay a BTS-sel készített közös...

Hamarosan megjelenik a Coldplay legújabb nagylemeze, a Music Of The Spheres. Az október 15-i kézzelfogható lemez, kazetta és cédé előtt már kijött...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Énekléssel gyógyulók léptek fel a Fesztiválzenekar koncertje előtt

Covid-rehabilitáltakból és légúti betegségben szenvedőkből álló kórus énekelt a Müpában a Budapesti Fesztiválzenekar Liszt-programja előtt a hétvégén. A dr. Várdi Katalin és Philipp György által kidolgozott SingLung módszer gyógyító hatása nemcsak fiziológiai, hanem mentális és érzelmi is.

Végre egy nemzetközi fesztivál a belvárosban! - A BUSH ismét megtölti élettel Budapest klubjait

A BUSH a tavalyi rendhagyó év után október 21-22-én újra megtölti Budapest klubjait a legizgalmasabb kelet-európai előadókkal. Nappal zeneipari fejtágítás a Fészek Klubba visszatérő szakmai konferencián, ahol a nemzetközi és a hazai zeneipar legjobb szakembereitől lehet tanulni, este pedig a város legújabb klubjaiba és különleges...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek