Kitartanak a nyárvégi fesztiválok

2020/07/16  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Egymás után jelennek meg a fesztiválok posztjai, amelyek tudatják, hogy igen, látták/hallották a kormányinfót, tudomásul vették, hogy a bárdot a fejük fölött hagyták, de a remény hal meg utoljára: nem fújják le a fesztivált.

Kitartanak a nyárvégi fesztiválok

Nagyjából ezek az augusztus 15. körüli/utáni fesztiválok:

RockBalaton Fonyód 2020. augusztus 13-16.

Volt Van Lesz Rockfesztivál Komló 2020. augusztus 20-23. 

Bor, mámor, Bénye Erdőbénye 2020. augusztus 14-16.

Strand Fesztivál Zamárdi 2020. augusztus 19-22.

B my Lake  Zamárdi 2020 2020. augusztus 19-23. 

SZIN Szeged, 2020. augusztus 26-29. 

Fishing on Orfű  Orfű, 2020. augusztus 26-29.

Fekete Zaj Mátra- Sóstó 2020. augusztus 19-23.

Zorall Sörolimpia Alsóörs 2020. augusztus 26-29.

UbikEklektik Fesztivál Zsámbék 2020. augusztus 19-23.

Sitkei Rockfesztivál Sitke, 2020. augusztus 29.

Ezen fesztiválok szervezőire most hihetetlen nagy együttérzéssel gondolunk, mert a tény, hogy július 29-én MEGINT döntenek a sorsukról, szerintünk nettó idegörlő állapot, bruttó nem akarunk belegondolni.

Az Index közölt egy roppant korrekt cikket a helyzetről, itt lehet elolvasni.

Visszafogottan fogalmaztak, amikor azt a címet adták az írásuknak, hogy "Lehetetlen helyzetbe hozta a kormány a fesztiválokat"... Ebben megszólaltatnak két fesztiválszervezőt, továbbá más szakembert is – az állapotokról sokat elmond, hogy névvel senki sem vállalta a megszólalást.

"A szakma nem a kiskapukat keresi, hanem racionális szabályozást várna, de ehhez a párbeszédre való nyitottság is alapfeltétel lenne. Jelen pillanatban nem érzem azt, hogy a döntéshozók megértenék a hazai zeneipar problémáit" – vélekedett egyikük, és nem nagyon tudunk vitatkozni ezzel, amikor a kormányinfón Gulyás Gergely azt mondja, a koncertek vs. focimeccsek témában, hogy az elsővel az a baj, hogy azon az emberek isznak...

Az Index által megszólaltatott járványügyi szakértők és virológusok is egyszerűen nonszensznek nevezték, hogy vírus szempontjából különbséget tesz a kormány focimeccs és zenei fesztivál között, bár a további véleményükkel, nevezetesen azzal, hogy "ugyanúgy szét lehet ültetni egymástól az embereket egy koncerten, mint a lelátón”  nehéz lenne tiszta szívből egyetérteni, mert ez egy fesztivál esetében szinte kivitelezhetetlen, a koncertet pedig egyszerűen megöli.

Ne értse senki se félre: ha az egészségügyi helyzet megkívánja, akkor egy hangos szavunk serm lesz (csendes igen!) amiatt, hogy idén végképp elmaradnak a fesztiválok. amennyiben ez az egészségügyi helyzet mindenkire vonatkozik: piásokra, absztinensekre, focistákra, zenészekre, szurkolókra, rajnongókra, satöbbi.

Jelen pillanatban Budapesten 198, vidéken 330 fertőzött beteget tartanak nyilván, további 3701 van hatósági karanténban.

 

 

 

 

 

 

 

 

fesztivál, koncert, koronavírus-járvány, covid-19, kormányinfó, korlátozások

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek