Liberte! 15 hónap után a franciáknál is indulhatnak a zenés, táncos rendezvények

2021/06/21  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu, MTI

Több mint egy évig tartó leállás után Franciaországban június 30-tól álló közönséggel is engedélyezett koncertek rendezése, július 9-től pedig kinyithatnak a diszkók.

A zene ünnepe 2018-ban (thelocal.fr)

Franciaországban ma este tartják a Zene Ünnepét a köztereken, ahol bárki felléphet, s alkalmi bárok és éttermek felállítása is engedélyezett a zenei események közelében. 

Náluk az lesz a rend, hogy oltási igazolás vagy pedig negatív PCR- vagy antigén teszt bemutatása csak az ezer főnél nagyobb rendezvényen szükséges. Azokon a rendezvényeken, ahol oltási igazolást vagy negatív tesztet kell bemutatni, a maszkviselés nem kötelező, de ajánlott.

A szűrés továbbra is mindenki számára ingyenes a rendelőintézetekben vagy a gyógyszertárakban, és a koncertek szervezői a bejáratoknál ingyenes tesztelőhelyeket állíthatnak fel azok számára, akik igazolás nélkül érkeznek.

A diszkók július 9-én nyithatnak ki újra, a belépéshez kötelező lesz oltási igazolás vagy negatív teszt bemutatása. A szórakozóhelyek 75 százalékos kihasználtsággal működhetnek zárt térben, de maszkot nem kell viselni. A szabadtéri táncos helyek 100 százalékos kihasználtsággal működhetnek.

Franciaországban mintegy 1600 éjszakai szórakozóhely működik, amelyek közül 152 idén márciusban végleg bezárt, s a szektor képviselői szerint a diszkók negyede nem fog tudni kinyitni, miután az egészségbiztonsági előírásokat, elsősorban a szellőztetést illetően, nem tudja megoldani. Az ágazat egyébként 30 ezer embernek biztosít munkát.

A francia fiatalok már nagyon nehezen bírták a bezártságot, ősszel illegális rave partikról érkeztek hírek, áprilisban arról számoltunk be, hogy a tiltás ellenére több százan táncoltak egy párizsi parkban, múlt pénteken pedig egy több ezer fős illegális „open air” – koronapartit számolt fel a francia rendőrség Párizsban, nem messze a Invalidusok-dómjától.

Május 29-én ötezer fő részvételével tartották az első franciaországi tesztkoncertet Párizsban, annak felmérésére, hogy mekkora a koronavírus terjedésének
kockázata a kulturális rendezvényeken.

 

Franciaország, újraindulás, zenés-táncos trendezvények, diszkó

 

 

Szólj hozzá!


Kastélyházibuli újratöltve!

Kastélyházibuli újratöltve!

Újból megrendezik a baráti zenekarok összefogásából született La Boumot – akit érdekel, tavaly milyen volt, a HBO Go kínálatában megnézheti.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

A Tankcsapda klasszikusa az idei Campus Fesztivál himnusza

A „Campus edition - Éld meg a pillanatot!" címre keresztelt szerzemény nem ismeretlen a zenekedvelők számára, ugyanis az alapja a Tankcsapda 'Ülj le mellém' című dala.

87 ezren fesztiváloztak a Campuson

A fesztivál nyitását nagy várakozás előzte meg mindenki részéről: a koronavírus-járvány miatt két éve nem volt nagy nyári fesztivál Magyarországon, idén a Campus volt az első, amelyet négy teljes értékű nappal szerveztek meg Debrecenben. Az eseményen a szervezők közlése szerint 87 ezren vettek részt.

Korda György is az EFOTT-on landol

A zenei szakma hazai krémje (pl. Halott Pénz, Wellhello, Follow The Flow, Bagossy Brothers Company) és a külföldi headlinerek (Scooter, Flo Rida) mellett a retró nagyágyúi is fellépnek az idei EFOTT-on.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek