Liberte! 15 hónap után a franciáknál is indulhatnak a zenés, táncos rendezvények

2021/06/21  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu, MTI

Több mint egy évig tartó leállás után Franciaországban június 30-tól álló közönséggel is engedélyezett koncertek rendezése, július 9-től pedig kinyithatnak a diszkók.

A zene ünnepe 2018-ban (thelocal.fr)

Franciaországban ma este tartják a Zene Ünnepét a köztereken, ahol bárki felléphet, s alkalmi bárok és éttermek felállítása is engedélyezett a zenei események közelében. 

Náluk az lesz a rend, hogy oltási igazolás vagy pedig negatív PCR- vagy antigén teszt bemutatása csak az ezer főnél nagyobb rendezvényen szükséges. Azokon a rendezvényeken, ahol oltási igazolást vagy negatív tesztet kell bemutatni, a maszkviselés nem kötelező, de ajánlott.

A szűrés továbbra is mindenki számára ingyenes a rendelőintézetekben vagy a gyógyszertárakban, és a koncertek szervezői a bejáratoknál ingyenes tesztelőhelyeket állíthatnak fel azok számára, akik igazolás nélkül érkeznek.

A diszkók július 9-én nyithatnak ki újra, a belépéshez kötelező lesz oltási igazolás vagy negatív teszt bemutatása. A szórakozóhelyek 75 százalékos kihasználtsággal működhetnek zárt térben, de maszkot nem kell viselni. A szabadtéri táncos helyek 100 százalékos kihasználtsággal működhetnek.

Franciaországban mintegy 1600 éjszakai szórakozóhely működik, amelyek közül 152 idén márciusban végleg bezárt, s a szektor képviselői szerint a diszkók negyede nem fog tudni kinyitni, miután az egészségbiztonsági előírásokat, elsősorban a szellőztetést illetően, nem tudja megoldani. Az ágazat egyébként 30 ezer embernek biztosít munkát.

A francia fiatalok már nagyon nehezen bírták a bezártságot, ősszel illegális rave partikról érkeztek hírek, áprilisban arról számoltunk be, hogy a tiltás ellenére több százan táncoltak egy párizsi parkban, múlt pénteken pedig egy több ezer fős illegális „open air” – koronapartit számolt fel a francia rendőrség Párizsban, nem messze a Invalidusok-dómjától.

Május 29-én ötezer fő részvételével tartották az első franciaországi tesztkoncertet Párizsban, annak felmérésére, hogy mekkora a koronavírus terjedésének
kockázata a kulturális rendezvényeken.

 

Franciaország, újraindulás, zenés-táncos trendezvények, diszkó

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek