Nem fogják beengedni a holland fesztiválokra azokat, akiknek nincs oltásuk

2020/11/25  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Amennyiben a koronavírus elleni vakcina széles körben elterjedt lesz Hollandiában, a fesztiválok és koncerthelyszínek meg kell, hogy különböztessék azokat, akiket már beoltottak a koronavírussal szemben azoktól, akiket még nem – arja sajtóértesülésekre hivatkozva a Portfolio.

Fotó: Nagy J. Zsuzsa

A Holland Koncerthelyszínek és Fesztiválok Szövetségének igazgatója úgy nyilatkozott: lehetőséget lát arra, hogy visszautasítsák az oltással nem rendelkező emberek belépését a fesztiválokra, és ezt javasolja is a szövetségük. Az amszterdami RAI és a rotterdami Ahoy konferenciaközpont is negatív tesztet vagy oltásigazolást kérne a résztvevőktől – írja a gazdasági portál.

Azt már korábban megírtuk, hogy a Ticketmaster azt tervezi, 2021-ben csak akkor tud majd valaki tömegrendezvényre menni, ha bizonyítani tudja, hogy Covid-oltást kapott vagy negatív tesztje van az elmúlt 72 órából. Az új infó az a Portfolio.hu cikke alapján, hogy három pilléren nyugszik a még nem véglegesített terv: a cég digitális applikációja mellett egy információszolgáltató és egy teszt- vagy vakcinaforgalmazó együttműködését is igénybe vennék.

Noha a tervek még korai szakaszban járnak a brit kormány is arra készül, hogy egyedi QR-kódot kaphatnak a mobiltelefonjukra azok, akik megkapták a védőoltást, hogy ezzel vehessenek csak részt a tömegrendezvényeken.

Mi még egyelőre ott tartunk, hogy a válságot próbáljuk kezelni – ez sem kis feladat –, a zene- és szórakoztatóipar konkrét közeli jövője még nem szerepel a tervezőasztalokon, de mindenki bízik a legjobbakban. 2020 után csak nem jöhet rosszabb...

 

A KATA elengedését kéri a Music Hungary Szövetség

 

Nem tudunk más csinálni... A Sziget, a VOLT és a Balaton Sound bízik a jövő nyárban

 

Vajon fognak az emberek jövőre koncertekre járni?

 

 

 

 

oltás, vakcina, koronavírus, fesztivál, Hollandia

 

 

Szólj hozzá!


Elton John nem indul el a sárga úton – elhalasztja európai turnéját

Elton John nem indul el a sárga úton – elhalasztja...

Az Atv (és az MTI) értesülése szerint a 74 éves énekes-dalszerző halaszthatatlan és megúszhatatlan csípőműtétje miatt 2023-ra tolta el a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Music Hungary: Vajon lesznek fesztiválok 2022 nyarán?

Jó lenne erre a kérdésre erőteljes bólogatással (headbang?) felelni, de egyelőre óvatosan biccentünk. November 17-18-án a veszprémi Hangvillában tartja szokásos évi konferenciáját a Music Hungary Szövetség, ahol erről is szó lesz.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek