Nem tudunk más csinálni... A Sziget, a VOLT és a Balaton Sound bízik a jövő nyárban

2020/11/19  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Fülöp Zoltán, a Sziget, a Volt és a Balaton Sound fesztiváligazgatója (+ Akvárium Klub) a Piac & Profit magazinnak adott interjút, amelyet a Menedzsmentfórum szemlézett.

Nem tudunk más csinálni... A Sziget, a VOLT és a Balaton Sound bízik a jövő nyárban

Fülöp Zoltán többek között elmondta, hogy elég sokan döntöttek úgy, hogy átviszik jövő évre a jegyüket: a vásárlók majdnem fele nem váltotta (még) vissza a belépőjét.

A következő fesztiválszezonról úgy vélekedett:

"Nem tudunk más csinálni, mint bízunk abban, hogy 2021-ben meg tudjuk rendezni a fesztiváljainkat."

Normális esetben ilyenkor már árusítjuk a jegyeket

 

Természetesen az évek alatt kialakult gyakorlat – ami más fesztiválokra is érvényes volt –, miszerint karácsony előtt már lehet bérleteket vásárolni, hátha valaki azt szeretne látni a fa alatt, felborult. Feltételezéseink szerint most mindenki kivár, sok múlik a vakciná(kon).

Be vagy oltva? Akkor bemehetsz a fesztiválra!

 

Azonban azt is feltételezzük, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy ölbe tett kézzel ücsörögjenek, amíg kialakul valamiféle biztonságos helyzet, amelyben könnyebben lehet már tervezni, és ezt a feltételezésünket a fesztiváligazgató alá is támasztotta:

"Továbbra is a legkeresettebb produkciókkal tárgyalunk, azok egy részét már le is kötöttük."

Elmondta azt is, hogy igyekeznek minél több koncertet átemelni a 2020-as line-upból, de van például olyan előadó, aki még jövőre sem kíván turnézni. Számottevő áremelést nem terveznek – de ezek szerint lesz valamennyi.

A helyszíneket illetően megnyugtatott mindenkit: a tervek szerint maradnak a fesztiválok a megszokot helyükön, egyedül a VOLT Produkció szervezésében megvalósuló B my Lake-kel kapcsolatban vannak még nyitott kérdések – de a nevéből adódóan is szeretnének a Balaton-parton maradni.

A teljes cikk itt olvasható.

Ha valami most nem szeretnénk lenni, az a nagyfesztivál-szervező... Egy amúgy is teljesen bizonytalan jelenben kell terveket szőni és szerződéseket kötni a jövőre, amelyről még csak azt sem lehet tudni, hogy abban egyáltalán ki akarnak-e mozdulni majd az emberek az otthonukból – s ez igaz úgy a fellépőkre, mint a fesztivállátogatókra.

Vajon fognak az emberek jövőre koncertekre járni?

 

Mindannyiunk számára nehéz hónapok ezek, s borúlátását a szakember sem palástolja:

"... elég nagy ütést kapott az ágazat, amiből sok szereplőnek nehéz lesz felállnia. Azt gondolom, lesznek olyanok, akik nem fogják tudni folytatni, legyen szó akár fesztiválról, klubról vagy más szórakoztatóipari szereplőről."

Drukkolunk, hogy minél többen túléljék a válságot és a járványt.

 

 

Sziget, VOLT, Balaton Sound, 2021., covid, válság

 

 

Szólj hozzá!


A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező...

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

És akkor a Petőfi hídon kigyulladt a turnébusz...

Bensőséges és egyben nagyon vidám hangulatú közös interjú Kispál Andrással és Lovasi Andrással a Lemezjátszó Classic sorozatban. A két zenész a Kispál és a Borz kezdeti éveit idézi fel, és mesél az első két lemezük készültéről.

Múlnak a gyermekévek: Kiszel Tünde lánya videóklipben szerepel

Hunyadi Donatella is szerepel abban a videóklipben, ami néhány napja debütált a YouTube-on.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek