Nem tudunk más csinálni... A Sziget, a VOLT és a Balaton Sound bízik a jövő nyárban

2020/11/19  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Fülöp Zoltán, a Sziget, a Volt és a Balaton Sound fesztiváligazgatója (+ Akvárium Klub) a Piac & Profit magazinnak adott interjút, amelyet a Menedzsmentfórum szemlézett.

Nem tudunk más csinálni... A Sziget, a VOLT és a Balaton Sound bízik a jövő nyárban

Fülöp Zoltán többek között elmondta, hogy elég sokan döntöttek úgy, hogy átviszik jövő évre a jegyüket: a vásárlók majdnem fele nem váltotta (még) vissza a belépőjét.

A következő fesztiválszezonról úgy vélekedett:

"Nem tudunk más csinálni, mint bízunk abban, hogy 2021-ben meg tudjuk rendezni a fesztiváljainkat."

Normális esetben ilyenkor már árusítjuk a jegyeket

 

Természetesen az évek alatt kialakult gyakorlat – ami más fesztiválokra is érvényes volt –, miszerint karácsony előtt már lehet bérleteket vásárolni, hátha valaki azt szeretne látni a fa alatt, felborult. Feltételezéseink szerint most mindenki kivár, sok múlik a vakciná(kon).

Be vagy oltva? Akkor bemehetsz a fesztiválra!

 

Azonban azt is feltételezzük, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy ölbe tett kézzel ücsörögjenek, amíg kialakul valamiféle biztonságos helyzet, amelyben könnyebben lehet már tervezni, és ezt a feltételezésünket a fesztiváligazgató alá is támasztotta:

"Továbbra is a legkeresettebb produkciókkal tárgyalunk, azok egy részét már le is kötöttük."

Elmondta azt is, hogy igyekeznek minél több koncertet átemelni a 2020-as line-upból, de van például olyan előadó, aki még jövőre sem kíván turnézni. Számottevő áremelést nem terveznek – de ezek szerint lesz valamennyi.

A helyszíneket illetően megnyugtatott mindenkit: a tervek szerint maradnak a fesztiválok a megszokot helyükön, egyedül a VOLT Produkció szervezésében megvalósuló B my Lake-kel kapcsolatban vannak még nyitott kérdések – de a nevéből adódóan is szeretnének a Balaton-parton maradni.

A teljes cikk itt olvasható.

Ha valami most nem szeretnénk lenni, az a nagyfesztivál-szervező... Egy amúgy is teljesen bizonytalan jelenben kell terveket szőni és szerződéseket kötni a jövőre, amelyről még csak azt sem lehet tudni, hogy abban egyáltalán ki akarnak-e mozdulni majd az emberek az otthonukból – s ez igaz úgy a fellépőkre, mint a fesztivállátogatókra.

Vajon fognak az emberek jövőre koncertekre járni?

 

Mindannyiunk számára nehéz hónapok ezek, s borúlátását a szakember sem palástolja:

"... elég nagy ütést kapott az ágazat, amiből sok szereplőnek nehéz lesz felállnia. Azt gondolom, lesznek olyanok, akik nem fogják tudni folytatni, legyen szó akár fesztiválról, klubról vagy más szórakoztatóipari szereplőről."

Drukkolunk, hogy minél többen túléljék a válságot és a járványt.

 

 

Sziget, VOLT, Balaton Sound, 2021., covid, válság

 

 

Szólj hozzá!


Az Európa Kiadó frontembere álmodott digitális platformot az A38-nak

Az Európa Kiadó frontembere álmodott digitális...

Tizennyolc éves működése során az A38 Hajón közel 3500 koncertfelvétel készült, ezt az őrületes mennyiségű anyagot a lehető legjobb...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

A Tankcsapda klasszikusa az idei Campus Fesztivál himnusza

A „Campus edition - Éld meg a pillanatot!" címre keresztelt szerzemény nem ismeretlen a zenekedvelők számára, ugyanis az alapja a Tankcsapda 'Ülj le mellém' című dala.

Újra szól a rock a Hegyalján! – 18 nap múlva itt a Wild East Rock fesztivál

Most nem túrjuk elő, hányszor és hol sírtunk a Hegyalja fesztivál után – minden imánk így hallgattasson meg :) A LESZ Feszt és a Geronimo Motorcycle Club East összefogása valóságra váltotta a reményeket.

Fesztivált rendez Tapolcán a hamarosan újranyitó Gödör

Az augusztus 14-től 19-ig tartó Gödör Camp-en az Európa Kiadó, a Pál Utcai Fiúk, a Balaton, a Kontroll Csoport mellett Bródy János is koncertet ad majd.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek