Mamma Mia!

Be vagy oltva? Akkor bemehetsz a fesztiválra!

2020/11/13  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

A Player magazin szúrta ki a Billboard cikkét, amelyben a Ticketmaster festi le a jövő amerikai koncert- és fesztiválképét. 2021-ben a jelen tervek szerint csak akkor tud majd valaki tömegrendezvényre menni, ha bizonyítani tudja, hogy Covid-oltást kapott vagy negatív tesztje van az elmúlt 72 órából.

 Be vagy oltva? Akkor bemehetsz a koncertre, fesztiválra...

Kezdetben volt a borúlátás, miszerint kétséges, hogy 2021-ben lesznek koncertek, fesztiválok: a járványügyi szakemberek szerint ugyanis nagyon nehezen, vagy soha nem fog ez a vírus kikotródni az életünkből, és rajtunk már isten a nyájimmunitás sem segít, mert ez a rohadék képes többször fertőzni, annyi hullámban jön, amennyiben nem szégyelli. Először a legendás Glastonbury alapítója-főszervezője kongatta meg a jövő nyári szezon miatt a harangokat, de a magyar szakemberekben sem teng túl az optimizmus.

Most az van, hogy feltűntek az alagút végén a különböző gyógyszergyárak és felröppentették a koronavírus elleni vakcina megvalósulásának lehetőségét. Azt most hagyjuk, mert bazira nem értünk hozzá, hogy ennyi idő alatt miként lesz biztonságos a dolog: reméljük, pontosan tudják, mit csinálnak.

A Player szerint Amerikában már egy olyan rendszeren dolgoznak, ami már a jegyvásárláskor jelzi, ha valaki nincs beoltva, ami megint felvet egy bizonyos "Nagy Testvér-problematikát", de most vagy koncertre, fesztiválra akarunk menni, vagy nem.

"Mivel akár egy évvel előre is megvehetünk jegyeket, ezért nagy valószínűséggel a rendszer magát a vásárlást még engedélyezni fogja, de a helyszínre belépést már nem" – írja a portál a sajtóértesülésre hivatkozva.

Ez az egész pont olyan, mint a péntek 13., ami van van: sokak örülnek neki, mások baljós jelnek látják. De azt látni kell, semmi sem lesz olyan, mint volt, és csakúgy, mint mindenért mostanában, nagyobb árat kell majd fizetnünk a koncerteken való részvétel lehetőségéért is. És nem csak pénzben.

 

Tényleg le lehet tesztelni egy fesztivál komplett közönségét – ráadásul háromszor?

 

Visszatér a Kistehén!

 

Vajon fognak az emberek jövőre koncertekre járni?

 

 

 

covid, tesztelés, tömegrendezvények, vakcina, oltás, USA

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a legendás zeneszerző, aki egy centet sem kapott a milliókat hozó slágeréből

Elhunyt a legendás zeneszerző, aki egy centet sem...

Elhunyt Barrett Strong, a szintén legendás amerikai Motown kiadó egyik első sikeres művésze.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

HOLTSZEZON – krimifesztivál és más programok Beton.Hofival, Beck Zolival és Szűcs Krisztiánnal

Tizenhárom helyszínen több mint száz programmal rendezik meg a második Holtszezon Nemzetközi Kortárs Fesztivált február 23-26. között Veszprémben. A névválasztás tökéletes, innen is gratulálunk!

Magyar szál: Miley Cyrus mindenhol taroló új klipjének Rév Marcell volt az operatőre

Miley Cyrus új slágere hazánkban és külföldön is rekordokat döntött.
Új koncertek