Szécsi Pál 80

Be vagy oltva? Akkor bemehetsz a fesztiválra!

2020/11/13  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

A Player magazin szúrta ki a Billboard cikkét, amelyben a Ticketmaster festi le a jövő amerikai koncert- és fesztiválképét. 2021-ben a jelen tervek szerint csak akkor tud majd valaki tömegrendezvényre menni, ha bizonyítani tudja, hogy Covid-oltást kapott vagy negatív tesztje van az elmúlt 72 órából.

 Be vagy oltva? Akkor bemehetsz a koncertre, fesztiválra...

Kezdetben volt a borúlátás, miszerint kétséges, hogy 2021-ben lesznek koncertek, fesztiválok: a járványügyi szakemberek szerint ugyanis nagyon nehezen, vagy soha nem fog ez a vírus kikotródni az életünkből, és rajtunk már isten a nyájimmunitás sem segít, mert ez a rohadék képes többször fertőzni, annyi hullámban jön, amennyiben nem szégyelli. Először a legendás Glastonbury alapítója-főszervezője kongatta meg a jövő nyári szezon miatt a harangokat, de a magyar szakemberekben sem teng túl az optimizmus.

Most az van, hogy feltűntek az alagút végén a különböző gyógyszergyárak és felröppentették a koronavírus elleni vakcina megvalósulásának lehetőségét. Azt most hagyjuk, mert bazira nem értünk hozzá, hogy ennyi idő alatt miként lesz biztonságos a dolog: reméljük, pontosan tudják, mit csinálnak.

A Player szerint Amerikában már egy olyan rendszeren dolgoznak, ami már a jegyvásárláskor jelzi, ha valaki nincs beoltva, ami megint felvet egy bizonyos "Nagy Testvér-problematikát", de most vagy koncertre, fesztiválra akarunk menni, vagy nem.

"Mivel akár egy évvel előre is megvehetünk jegyeket, ezért nagy valószínűséggel a rendszer magát a vásárlást még engedélyezni fogja, de a helyszínre belépést már nem" – írja a portál a sajtóértesülésre hivatkozva.

Ez az egész pont olyan, mint a péntek 13., ami van van: sokak örülnek neki, mások baljós jelnek látják. De azt látni kell, semmi sem lesz olyan, mint volt, és csakúgy, mint mindenért mostanában, nagyobb árat kell majd fizetnünk a koncerteken való részvétel lehetőségéért is. És nem csak pénzben.

 

Tényleg le lehet tesztelni egy fesztivál komplett közönségét – ráadásul háromszor?

 

Visszatér a Kistehén!

 

Vajon fognak az emberek jövőre koncertekre járni?

 

 

 

covid, tesztelés, tömegrendezvények, vakcina, oltás, USA

 

 

Szólj hozzá!


Tudjuk, hogy a végzetünkbe rohanunk, mégis hátradőlünk, és bontunk egy sört...

Tudjuk, hogy a végzetünkbe rohanunk, mégis...

Animációs klippel jelentkezett az Elefánt. A zenekar szerint ez a videó egyszerre a vége és kezdete valaminek, és ezt az “átmeneti” időszakot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Marshmello, Lost Frequencies, Timmy Trumpet és más világsztárok a 2024-es Balaton Soundon

Továbbá Paul Kalkbrenner, Timmy Trumpet, James Hype és Purple Disco Machine is szerepel a Heineken Balaton Sound első bejelentésének listáján.

Elhozza első dupla LP-jét Lenny Kravitz Budapestre

Tologattuk már napok óta a hírt, hogy Lenny Kravitz csatlakozott a Colours of Ostrava fellépősorához, de most nár értelmet nyert a halogatás, hiszen jön ő még közelebb is: 2024. július 30., Budapest Aréna.
Új koncertek