Változik a védettségi igazolvány érvényessége – lesz, aki csak 3 oltással mehet koncertre

2022/01/13  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu, MTI

Február 15-étől az a 18 éven felüli minősül oltottnak, aki megkapta a koronavírus ellen a harmadik oltást, valamint az, aki két oltást kapott és a másodikat hat hónapon belül – közölte Gulyás Gergely a mai kormányinfón.

A fotó illusztráció (Teddy Yang/ Pexels)

"A legfrissebb, csütörtök reggeli adatok szerint 3,3 millió ember vette fel a harmadik oltását, ami azt jelenti, hogy 1,9 millió oltott ember nem jutna most oltási igazolványhoz, mivel hiába követték az ajánlást és vették fel korán a második adag vakcinát, egyelőre nem kérték a harmadikat. Ez a szám persze folyamatosan nőni fog a következő hetekben, hónapokban, ahogy egyre több magyarnak kerül azok közé, akik fél évnél régebben kapták meg az oltás második dózisát. Mivel pedig a második oltást felvevők száma azóta a 6 milliót is meghaladta, további százezreket fog érinteni a probléma." via Pénzcentrum

A 18 éven aluliaknál a két oltás elegendő.

"A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, a harmadik oltást négy hónap után lehet felvenni, de hat hónapon belül ahhoz, hogy az igazolvány érvényessége megmaradjon, mindenkinek fel kell vennie. A koronavíruson "átesettség fogalma" az omikron variáns után mást fog jelenteni; nem az átesettség, hanem az oltás jelent védettséget. Hozzátette: nem kell új igazolványokat kiadni, a QR-kód alapján lehet ellenőrizni az okmányt." (MTI)

Nagyon sokan nyár elején – hányadik hullám volt? – vették fel a második oltásukat, így a megadott határidőig letelik, vag ymár most letelt az a hat hónap, amikor még érvényes lenne a védettségijük, így, ha a kártyához kötött rendezvényre, koncertre mennének, ezt február 15. után már nem tehetik meg. Vagy oltás, a harmadik.

Ahogy az eddig már több esetben is megtörtént, a Magyar Közlönyben még megjelenhetnek pontosítások, értelmező részletek.

Megnéztük, hogy február 15-ig milyen nagykoncertekre lehet menni a mostani védettségivel:

01.14. Bagossy Brothers Company

01.22. Ákos

02.12. Bangó Margit 70

02.13. Hobo 77

Akinek megvan a jegye a február 15-i Bring Me The Horizon/A Day To Remember/Poorstacy/Lorna Shore koncertre, az jobb esetben rendelkezik már a 3. oltással, vagy szeptember 15. után kapta meg a másodikat... esetleg kétoltásos 18 éven aluli.

A Republic február 19-én lép fel az Arénában, a következőt üzenik a rajongóiknak:

"Kedves Barátaink! Türelmeteket kérjük pár napig továbbra is, míg a közlönyben megjelenik a határozat a ma elhangzottakról! Annyit elárulhatunk, van megoldásunk már arra, hogy senkinek ne kelljen eladnia a jegyét, és részt vehessen koncertünkön! Ma egész nap ezen dolgoztunk és sikerült ! Köszönjük, hogy velünk vagytok!"

Várjuk!

Annak, aki oltatni szeretne, a figyelmébe ajánljuk az alábbi információkat:

A kormány tájékoztatása és terve szerint szerint  januárban minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton lesz oltási akció a kórházi oltópontokon és a járásközponti szakrendelők oltópontjain. Ekkor előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet menni oltásra. 

Oltási akció a kórházi és járásközponti oltópontokon:

  • 2022. január 13-14. (csütörtök-péntek) 14-18 óra között
  • 2022. január 15. (szombat) 10-18 óra között,
  • 2022. január 20-21. (csütörtök-péntek) 14-18 óra között,
  • 2022. január 22. (szombat) 10-18 óra között,
  • 2022. január 27-28. (csütörtök-péntek) 14-18 óra között.
  • 2022. január 29. (szombat) 10-18 óra között, ezen felül a háziorvosok is folytatják az oltást a rendelési időben.

 

 

védettségi igazolvány, oltás

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek