Változik a védettségi igazolvány érvényessége – lesz, aki csak 3 oltással mehet koncertre

2022/01/13  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu, MTI

Február 15-étől az a 18 éven felüli minősül oltottnak, aki megkapta a koronavírus ellen a harmadik oltást, valamint az, aki két oltást kapott és a másodikat hat hónapon belül – közölte Gulyás Gergely a mai kormányinfón.

A fotó illusztráció (Teddy Yang/ Pexels)

"A legfrissebb, csütörtök reggeli adatok szerint 3,3 millió ember vette fel a harmadik oltását, ami azt jelenti, hogy 1,9 millió oltott ember nem jutna most oltási igazolványhoz, mivel hiába követték az ajánlást és vették fel korán a második adag vakcinát, egyelőre nem kérték a harmadikat. Ez a szám persze folyamatosan nőni fog a következő hetekben, hónapokban, ahogy egyre több magyarnak kerül azok közé, akik fél évnél régebben kapták meg az oltás második dózisát. Mivel pedig a második oltást felvevők száma azóta a 6 milliót is meghaladta, további százezreket fog érinteni a probléma." via Pénzcentrum

A 18 éven aluliaknál a két oltás elegendő.

"A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, a harmadik oltást négy hónap után lehet felvenni, de hat hónapon belül ahhoz, hogy az igazolvány érvényessége megmaradjon, mindenkinek fel kell vennie. A koronavíruson "átesettség fogalma" az omikron variáns után mást fog jelenteni; nem az átesettség, hanem az oltás jelent védettséget. Hozzátette: nem kell új igazolványokat kiadni, a QR-kód alapján lehet ellenőrizni az okmányt." (MTI)

Nagyon sokan nyár elején – hányadik hullám volt? – vették fel a második oltásukat, így a megadott határidőig letelik, vag ymár most letelt az a hat hónap, amikor még érvényes lenne a védettségijük, így, ha a kártyához kötött rendezvényre, koncertre mennének, ezt február 15. után már nem tehetik meg. Vagy oltás, a harmadik.

Ahogy az eddig már több esetben is megtörtént, a Magyar Közlönyben még megjelenhetnek pontosítások, értelmező részletek.

Megnéztük, hogy február 15-ig milyen nagykoncertekre lehet menni a mostani védettségivel:

01.14. Bagossy Brothers Company

01.22. Ákos

02.12. Bangó Margit 70

02.13. Hobo 77

Akinek megvan a jegye a február 15-i Bring Me The Horizon/A Day To Remember/Poorstacy/Lorna Shore koncertre, az jobb esetben rendelkezik már a 3. oltással, vagy szeptember 15. után kapta meg a másodikat... esetleg kétoltásos 18 éven aluli.

A Republic február 19-én lép fel az Arénában, a következőt üzenik a rajongóiknak:

"Kedves Barátaink! Türelmeteket kérjük pár napig továbbra is, míg a közlönyben megjelenik a határozat a ma elhangzottakról! Annyit elárulhatunk, van megoldásunk már arra, hogy senkinek ne kelljen eladnia a jegyét, és részt vehessen koncertünkön! Ma egész nap ezen dolgoztunk és sikerült ! Köszönjük, hogy velünk vagytok!"

Várjuk!

Annak, aki oltatni szeretne, a figyelmébe ajánljuk az alábbi információkat:

A kormány tájékoztatása és terve szerint szerint  januárban minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton lesz oltási akció a kórházi oltópontokon és a járásközponti szakrendelők oltópontjain. Ekkor előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet menni oltásra. 

Oltási akció a kórházi és járásközponti oltópontokon:

  • 2022. január 13-14. (csütörtök-péntek) 14-18 óra között
  • 2022. január 15. (szombat) 10-18 óra között,
  • 2022. január 20-21. (csütörtök-péntek) 14-18 óra között,
  • 2022. január 22. (szombat) 10-18 óra között,
  • 2022. január 27-28. (csütörtök-péntek) 14-18 óra között.
  • 2022. január 29. (szombat) 10-18 óra között, ezen felül a háziorvosok is folytatják az oltást a rendelési időben.

 

 

védettségi igazolvány, oltás

 

 

Szólj hozzá!


A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával...

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

R.I.P. Meat Loaf (1947-2022)

Az üzenőfal tanúsága szerint mindenki ugyanazt a dalt dúdolja, amióta szárnyra kapott a rossz hír: "...I would do anything for love..." – a megfelelő helyen felrángatva a hangokat... Ez most egy szomorú dallamtapadási.

Jól drukkoltatok: Takács Dorina Deva megkapta a rangos nemzetközi zenei díjat!

Дeva az első magyar női előadó, aki elnyerte az EU könnyűzenei szakmai díját (Music Moves Europe). A nőit azért emeltük ki, mert a Harmed 2020-as sikere, illetve a díj elődjének számító European Breakthrough Award 2006-os nyertese, a Heaven Street Seven után 2022-ben a Дeva/Deva néven alkotó Takács Dorina immáron Akinek ea...
Új koncertek