A DAL-ban debütál az új zenekara Marcellnak, aki nemrég felrobbantotta a TikTokot

2023/03/17  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

A Marcell zenekar Felhők Közt című dala bekerült A Dal 2023 top40-be, a hozzá készült klip pedig még egészen friss.

A DAL-ban debütál az új zenekara Marcellnak, aki nemrég felrobbantotta a TikTokot

Oláh Marcell két éve megnyerte a Strand Fesztivál utcazenész versenyét, most pedig a Felhők Közt című dalával bejutott A Dal 2023-as versenyének negyvenes mezőnyébe. Nem olyan régen úgy került a reflektorfénybe, hogy gyak. felrobbantotta a TikTokot a Bagossy Brothers Company híres dalával – maga a zenekar is megosztotta a felvételt.

De most igazából egy másik felvételről van szó, amelyről – na meg a zenekar megalakulásáról és A DAL-ról –  Marcell így mesél:

"A Felhők Közt című dalomat még 2022 nyarán kezdtem el írni. A dal egy általam és valószínűleg sokak által átélt se veled- se nélküled párkapcsolati témát dolgoz fel. Számomra ez a dal azért különleges, mert próbáltam minél több fajta érzelmet kifejezni benne, és úgy megfogalmazni egy visszaemlékezést amiben a fájdalom, vágyakozás mellett az elfogadás és a továbblépés is szerepel. Szeretnék ezzel a dallal másoknak eröt adni, akik akár éppen hasonló helyzetben vannak.

A dal születésekor Kovács Pál Barnabást kértem meg, hogy segítsen a  dalszövegírásban.Elmondtam pár gondolatot, hogy milyen érzelmeket vált ki a dallamvilág belőlem, Pali pedig kb egy óra alatt megírta hozzá a dalszöveget.

Ez a dal segített nekem is sokat azáltal, hogy kiírtam magamból, és emellett a zenésztársaimat is megtalálni. Korábban is volt már zenekarom, de az utóbbi időben sokat utcazenéltem, amivel néhány évvel ezelőtt meg is nyertem a Strand Fesztival tehetségkutatóját.

Elsőként Ambrus Gábornak mutattam meg a Felhők közt demóját aki aznap este hozzáadta ötleteit, majd csatlakozott hozzám, és javasolta hogy jelentkezzünk a Dalba  zenekarként. Gabó bemutatta pár héttel később Harsányi Péter (Harit) basszusgitárost. Veress Marcival a Pro Jam session-ön  találkoztam, és miután megmutattam neki is a dalt, nagyon tudott azonosulni vele. A zenekarhoz Paukovics Geri (Pogi) csatlakozott gitáron – és igazából vele lett teljes és egész a csapat. 

A klip képivilágáért Bikali Sanyi és Mirtse Kori felelt, akikkel biztos hogy fogunk még a jövőben együtt dolgozni, mert egy nagyon profi csapatot kaptunk a személyükben: nagyon jól visszaadták a dal hangulatát.

Szerencsére nagy az összhang a bandában, és az, hogy azt a csodálatos lehetőséget kaptuk, hogy bekerültünk A Dal 2023 top40 közé, s hogy ezt együtt élhetjük meg, nagyon jó barátokká is kovácsolt minket, és alig várjuk hogy a műsorban is megmutathassuk magunkat: egy csapatként ez lesz az első fellépésünk."

Ime a frissen debütált dal:

 

 

Újrahasznosítás: visszatérő előadók szombaton A DAL-ban

Marcell zenekar, Oláh Marcell, A DAL

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek