A DAL-ban debütál az új zenekara Marcellnak, aki nemrég felrobbantotta a TikTokot

2023/03/17  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

A Marcell zenekar Felhők Közt című dala bekerült A Dal 2023 top40-be, a hozzá készült klip pedig még egészen friss.

A DAL-ban debütál az új zenekara Marcellnak, aki nemrég felrobbantotta a TikTokot

Oláh Marcell két éve megnyerte a Strand Fesztivál utcazenész versenyét, most pedig a Felhők Közt című dalával bejutott A Dal 2023-as versenyének negyvenes mezőnyébe. Nem olyan régen úgy került a reflektorfénybe, hogy gyak. felrobbantotta a TikTokot a Bagossy Brothers Company híres dalával – maga a zenekar is megosztotta a felvételt.

De most igazából egy másik felvételről van szó, amelyről – na meg a zenekar megalakulásáról és A DAL-ról –  Marcell így mesél:

"A Felhők Közt című dalomat még 2022 nyarán kezdtem el írni. A dal egy általam és valószínűleg sokak által átélt se veled- se nélküled párkapcsolati témát dolgoz fel. Számomra ez a dal azért különleges, mert próbáltam minél több fajta érzelmet kifejezni benne, és úgy megfogalmazni egy visszaemlékezést amiben a fájdalom, vágyakozás mellett az elfogadás és a továbblépés is szerepel. Szeretnék ezzel a dallal másoknak eröt adni, akik akár éppen hasonló helyzetben vannak.

A dal születésekor Kovács Pál Barnabást kértem meg, hogy segítsen a  dalszövegírásban.Elmondtam pár gondolatot, hogy milyen érzelmeket vált ki a dallamvilág belőlem, Pali pedig kb egy óra alatt megírta hozzá a dalszöveget.

Ez a dal segített nekem is sokat azáltal, hogy kiírtam magamból, és emellett a zenésztársaimat is megtalálni. Korábban is volt már zenekarom, de az utóbbi időben sokat utcazenéltem, amivel néhány évvel ezelőtt meg is nyertem a Strand Fesztival tehetségkutatóját.

Elsőként Ambrus Gábornak mutattam meg a Felhők közt demóját aki aznap este hozzáadta ötleteit, majd csatlakozott hozzám, és javasolta hogy jelentkezzünk a Dalba  zenekarként. Gabó bemutatta pár héttel később Harsányi Péter (Harit) basszusgitárost. Veress Marcival a Pro Jam session-ön  találkoztam, és miután megmutattam neki is a dalt, nagyon tudott azonosulni vele. A zenekarhoz Paukovics Geri (Pogi) csatlakozott gitáron – és igazából vele lett teljes és egész a csapat. 

A klip képivilágáért Bikali Sanyi és Mirtse Kori felelt, akikkel biztos hogy fogunk még a jövőben együtt dolgozni, mert egy nagyon profi csapatot kaptunk a személyükben: nagyon jól visszaadták a dal hangulatát.

Szerencsére nagy az összhang a bandában, és az, hogy azt a csodálatos lehetőséget kaptuk, hogy bekerültünk A Dal 2023 top40 közé, s hogy ezt együtt élhetjük meg, nagyon jó barátokká is kovácsolt minket, és alig várjuk hogy a műsorban is megmutathassuk magunkat: egy csapatként ez lesz az első fellépésünk."

Ime a frissen debütált dal:

 

 

Újrahasznosítás: visszatérő előadók szombaton A DAL-ban

Marcell zenekar, Oláh Marcell, A DAL

 

 

Szólj hozzá!


A koncert, amelyen a tudósító még fejben is elfelejtett jegyzetelni

A koncert, amelyen a tudósító még fejben is...

Az [iLAND], a magyar progresszív rock hibrid zenekara elegánsan remek előadást produkált pénteken a Müpában.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmentek stúdiózni egyet Texasba, majd hazatértek egy albummal és egy fesztivál-fődíjjal – A NYUGHATATLAN-sztori

Stílusosan, a country és a rockabilly őshazájában rögzítette tizenegy dalos korongját az egyik legismertebb hazai country-rockabilly zenekar, a Nyughatatlan. Végül aztán nem csak az új anyaggal, hanem többek között a Texas Sounds Country Music fesztivál fődíjával tértek haza. A Restless megjelenésének apropóján a csapat...

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

Locsolkodás a Szentendrei Skanzenben

Húsvéti programokkal, koncertekkel, valamint természetesen hímestojás-készítéssel és locsolkodással várja a látogatókat április 9-én és 10-én a Szentendrei Skanzen.

Ki ne szeretne egy végtelen nyári vakációt?

A Flowers sikerei után Miley Cyrus március 10-én megjelent új stúdióalbuma, az Endless Summer Vacation is meghódította a világot.
Új koncertek