Ahol az egy zenekarra jutó Péterek és Gergők száma a legmagasabb: Kertekalatt

2021/10/14  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Megjelent a debreceni Kertekalatt készülő nagylemezének első dala – a Hangfoglaló Programnak köszönhetően a zenekar egy egészen egyedi klipet is készíthetett az album beharangozó dalára.

Nem tudjuk, kik a többiek. Fotó: Posta Tamás

Az együttes öt fiatal egyetemista srácból áll, a tagok: Bircher Péter – gitár, Biró Gergely – ének, basszusgitár; Borics Péter – ének, gitár; Pless Gergő – billentyű, Homolya Szabolcs – dob, kakukktojás. (Vicc volt...– aszerk.)

2020-ban a ’Május’ című dalukkal mutatkoztak be a nagyközönségnek és nem titkolt céljuk, hogy a legjobbak legyenek, mondhatni “kertek alatt” szeretnének eljutni a szakma csúcsára.

Az új dalról Peti (na, vajon melyik?), az énekes ezt mesélte:

"Egyszerű, elbeszélő hangnemben vezetjük végig a történetet, aminek hátterében, mint minden számunk esetében, személyes élmények és érzések lapulnak. Hangszerelés-ügyileg már komplikáltabb volt a helyzet. Olyannyira, hogy például az egyik hajnalba nyúló ötletelős estén nagy fáradtságunkban már egy pofás musical-duetté formáltuk. Olyan vokálokat is felvettünk a középső részhez, amelyek nekem leginkább az akkoriban friss emlékként élő Frozen 2 dalokban lévő énekekre hajaztak... Nyilván ezek nem kerültek bele a végleges soundtrackbe, bár a szerelem témájához egy kis hozzáadott giccs néha azért mégiscsak jólesik. Végül szerintem a dal olyasmi lett, mint amit az elején elképzeltünk, én elégedett vagyok vele."

Az új klipet ők maguk rendezték. A klip egyik rendezője az egyik Gergő, a zenekar basszeros-énekese:

"... abszolút új feladat volt a társaságnak, és bár nekem van egy kevés színházi tapasztalatom, azért egy videoklip és egy forgatás bőven más térfél. Szerencsére a szervezéstől kezdve a szakmai stábig már mindenki tapasztaltabb volt, ami nagy segítség, hogy gördülékeny legyen a munka. Hamarabb is végeztünk tervezettnél, pedig az ötletelés sok iterációt* megélt, még az utolsó pillanatban is mentek a változtatgatások, hiszen a forgatás napján a helyszínt feltérképezve még kiderült azért egy s más, így kicsit még ott is variálni kellett - és közben mindezt határozottan prezentálni a többieknek. Pezsgő, jó hangulatú nap volt, kellően fárasztó, de nagyon élvezetes új élmény, szívesen csinálnék még ilyet."

A csapatot október 15-én láthatják élőben hazai pályán, a debreceni Roncsbárban, ahol már az 'Akkor még nem tudtam' is fel fog csendülni, és ahol a szinténgergőDánielfy Gergő és az Utazók vendégei lesznek.

* A wiki szerint az iteráció a rekurzió egy speciális esete, amikor egy sorozat mindegyik tagja az előtte álló tag ugyanazon függvénybe helyettesítésével adódik. Vajon milyen szakra járnak? :)

Kertekalatt, NKA, Debrecen, Roncsbár

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek