Ahol az egy zenekarra jutó Péterek és Gergők száma a legmagasabb: Kertekalatt

2021/10/14  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Megjelent a debreceni Kertekalatt készülő nagylemezének első dala – a Hangfoglaló Programnak köszönhetően a zenekar egy egészen egyedi klipet is készíthetett az album beharangozó dalára.

Nem tudjuk, kik a többiek. Fotó: Posta Tamás

Az együttes öt fiatal egyetemista srácból áll, a tagok: Bircher Péter – gitár, Biró Gergely – ének, basszusgitár; Borics Péter – ének, gitár; Pless Gergő – billentyű, Homolya Szabolcs – dob, kakukktojás. (Vicc volt...– aszerk.)

2020-ban a ’Május’ című dalukkal mutatkoztak be a nagyközönségnek és nem titkolt céljuk, hogy a legjobbak legyenek, mondhatni “kertek alatt” szeretnének eljutni a szakma csúcsára.

Az új dalról Peti (na, vajon melyik?), az énekes ezt mesélte:

"Egyszerű, elbeszélő hangnemben vezetjük végig a történetet, aminek hátterében, mint minden számunk esetében, személyes élmények és érzések lapulnak. Hangszerelés-ügyileg már komplikáltabb volt a helyzet. Olyannyira, hogy például az egyik hajnalba nyúló ötletelős estén nagy fáradtságunkban már egy pofás musical-duetté formáltuk. Olyan vokálokat is felvettünk a középső részhez, amelyek nekem leginkább az akkoriban friss emlékként élő Frozen 2 dalokban lévő énekekre hajaztak... Nyilván ezek nem kerültek bele a végleges soundtrackbe, bár a szerelem témájához egy kis hozzáadott giccs néha azért mégiscsak jólesik. Végül szerintem a dal olyasmi lett, mint amit az elején elképzeltünk, én elégedett vagyok vele."

Az új klipet ők maguk rendezték. A klip egyik rendezője az egyik Gergő, a zenekar basszeros-énekese:

"... abszolút új feladat volt a társaságnak, és bár nekem van egy kevés színházi tapasztalatom, azért egy videoklip és egy forgatás bőven más térfél. Szerencsére a szervezéstől kezdve a szakmai stábig már mindenki tapasztaltabb volt, ami nagy segítség, hogy gördülékeny legyen a munka. Hamarabb is végeztünk tervezettnél, pedig az ötletelés sok iterációt* megélt, még az utolsó pillanatban is mentek a változtatgatások, hiszen a forgatás napján a helyszínt feltérképezve még kiderült azért egy s más, így kicsit még ott is variálni kellett - és közben mindezt határozottan prezentálni a többieknek. Pezsgő, jó hangulatú nap volt, kellően fárasztó, de nagyon élvezetes új élmény, szívesen csinálnék még ilyet."

A csapatot október 15-én láthatják élőben hazai pályán, a debreceni Roncsbárban, ahol már az 'Akkor még nem tudtam' is fel fog csendülni, és ahol a szinténgergőDánielfy Gergő és az Utazók vendégei lesznek.

* A wiki szerint az iteráció a rekurzió egy speciális esete, amikor egy sorozat mindegyik tagja az előtte álló tag ugyanazon függvénybe helyettesítésével adódik. Vajon milyen szakra járnak? :)

Kertekalatt, NKA, Debrecen, Roncsbár

 

 

Szólj hozzá!


Jön a Huun Huur Tu a Fonóba!

Jön a Huun Huur Tu a Fonóba!

Novemberben több izgalmas koncert lesz a Fonóban, jön a Huun Huur Tu, Martha Töpferova és Omer Klein is. Emellett a Makám, a Söndörgő, Tóth Viktor...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Soronként is megveheted az új Bohemian Betyars-albumot

Négy év után új nagylemezzel jelentkeztek a hazai a speed-folk-freak-punk nagykövetei, a Bohemian Betyars.

A Szigeten már négyszer is fellépett a boroshordósokkal, most a Müpába jön!

Enzo Avitabile emlékezetes koncerteket adott a Szigeten, már négyszer is, de koncertteremben itthon most hallhatjuk először – természetesen legfőbb kísérőivel, a boroshordókon, dézsákon teljesen egyedi ritmust adó Bottari ütőegyüttessel. 2021. október 30-án a Müpában!
Új koncertek