Mamma Mia!

Ahol az egy zenekarra jutó Péterek és Gergők száma a legmagasabb: Kertekalatt

2021/10/14  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Megjelent a debreceni Kertekalatt készülő nagylemezének első dala – a Hangfoglaló Programnak köszönhetően a zenekar egy egészen egyedi klipet is készíthetett az album beharangozó dalára.

Nem tudjuk, kik a többiek. Fotó: Posta Tamás

Az együttes öt fiatal egyetemista srácból áll, a tagok: Bircher Péter – gitár, Biró Gergely – ének, basszusgitár; Borics Péter – ének, gitár; Pless Gergő – billentyű, Homolya Szabolcs – dob, kakukktojás. (Vicc volt...– aszerk.)

2020-ban a ’Május’ című dalukkal mutatkoztak be a nagyközönségnek és nem titkolt céljuk, hogy a legjobbak legyenek, mondhatni “kertek alatt” szeretnének eljutni a szakma csúcsára.

Az új dalról Peti (na, vajon melyik?), az énekes ezt mesélte:

"Egyszerű, elbeszélő hangnemben vezetjük végig a történetet, aminek hátterében, mint minden számunk esetében, személyes élmények és érzések lapulnak. Hangszerelés-ügyileg már komplikáltabb volt a helyzet. Olyannyira, hogy például az egyik hajnalba nyúló ötletelős estén nagy fáradtságunkban már egy pofás musical-duetté formáltuk. Olyan vokálokat is felvettünk a középső részhez, amelyek nekem leginkább az akkoriban friss emlékként élő Frozen 2 dalokban lévő énekekre hajaztak... Nyilván ezek nem kerültek bele a végleges soundtrackbe, bár a szerelem témájához egy kis hozzáadott giccs néha azért mégiscsak jólesik. Végül szerintem a dal olyasmi lett, mint amit az elején elképzeltünk, én elégedett vagyok vele."

Az új klipet ők maguk rendezték. A klip egyik rendezője az egyik Gergő, a zenekar basszeros-énekese:

"... abszolút új feladat volt a társaságnak, és bár nekem van egy kevés színházi tapasztalatom, azért egy videoklip és egy forgatás bőven más térfél. Szerencsére a szervezéstől kezdve a szakmai stábig már mindenki tapasztaltabb volt, ami nagy segítség, hogy gördülékeny legyen a munka. Hamarabb is végeztünk tervezettnél, pedig az ötletelés sok iterációt* megélt, még az utolsó pillanatban is mentek a változtatgatások, hiszen a forgatás napján a helyszínt feltérképezve még kiderült azért egy s más, így kicsit még ott is variálni kellett - és közben mindezt határozottan prezentálni a többieknek. Pezsgő, jó hangulatú nap volt, kellően fárasztó, de nagyon élvezetes új élmény, szívesen csinálnék még ilyet."

A csapatot október 15-én láthatják élőben hazai pályán, a debreceni Roncsbárban, ahol már az 'Akkor még nem tudtam' is fel fog csendülni, és ahol a szinténgergőDánielfy Gergő és az Utazók vendégei lesznek.

* A wiki szerint az iteráció a rekurzió egy speciális esete, amikor egy sorozat mindegyik tagja az előtte álló tag ugyanazon függvénybe helyettesítésével adódik. Vajon milyen szakra járnak? :)

Kertekalatt, NKA, Debrecen, Roncsbár

 

 

Szólj hozzá!


Nem marad Sopron fesztivál nélkül, jön a SopronFest

Nem marad Sopron fesztivál nélkül, jön a SopronFest

A város vezetői a VOLT alapítóival és a soproni kulturális és gasztronómiai élet legfontosabb szereplőivel fogtak össze azért, hogy tavasszal...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Krúbi is Music Hungary-díjas lett

Kiosztották az első Music Hungary-díjakat Veszprémben. A díjazottak között van az Anima Sound System-alapító Prieger Zsolt, a Magyar Zene Háza és Krúbi is.

A Glastonburyn búcsúzik el brit rajongóitól Elton John

Elton John legutolsó nagy-britanniai koncertjét a jövő évi Glastonbury zenei fesztiválon fogja tartani - adta hírül pénteken a Guardian.
Új koncertek