Az arizónai frontember véletlenül Magyarországon ragadt – itt a Valami Lesz első klipje

2023/10/24  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Új dallal és és első klipjével jelentkezik a hol katartikus, hol meditatív indie rockban utazó Valami Lesz zenekar. Vintage hangzáspalettájú zenéjükkel a srácok a magyar és az amerikai kultúra metszéspontját kutatják.

Az arizónai frontember véletlenül Magyarországon ragadt – itt a Valami Lesz első klipje

A Valami Lesz énekes-gitáros frontembere, Ryan Lane egy kis arizonai hegyvidéki városban nőtt fel. Első egyetemi éve után egy véletlen folytán három hetet töltött Magyarországon, ami aztán rabul ejtette. Belevetette magát az irodalomba, a történelembe és a magyar nyelv tanulásába, mindeközben számos párhuzamot állítva szülőhazájával, mindkét „otthonát” tisztábban megvilágítva. Felfedezéseit két nyelven kezdte el közölni különböző médiumokon keresztül (podcastok, műfordítás, esszék). Majd a zenélés iránti vágya 2017-ben arra késztette, hogy Ádámosi-Sipos Szilárd basszusgitárossal-énekessel megalakítsák a Valami Lesz zenekart. A banda jelenlegi korszaka Mátó Gergő dobos és Katona Bálint gitáros-énekes csatlakozásával indult, 2022-ben.

Az új dal a 2024 elejére tervezett első nagylemezük előfutára, amely a párkapcsolat egyik legmélyebb kérdését teszi fel: történjék bármi megjósolhatatlan a jövőben, kitart-e a másik melletted? A dalhoz Szelei Dóra rendezővel (Saya Noé, Ivan & The Parazol, Carson Coma) forgattak kisfilmet, mely az érzelmi és a szerfüggőség veszélyeit is szemléletesen ábrázolja. A főszereplők: Podlovics Laura és Szabó Sipos Tamás.

A zenekar a lemezmegjelenés mellett már a következő anyag dalain dolgozik, és persze alig várják, hogy élőben is a közönség elé léphessenek – játszottak már az S8 Underground Cluban, az Aurórában és a Három Hollóban is. A következő koncertig érdemes követni a csatornáikat, mert például közzétettek egy filmszerű, director’s cut verziót is az új klipjükből és ugyanitt a korábban puiblikált számaik is meghallgathatók.

Valami Lesz

 

 

Szólj hozzá!


Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja  – koncertekkel

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja –...

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Feloszlik az Óriás zenekar

Utolsó előtti alkalommal a Fishing on Orfűn lép színpadra a zenekar 06.28-án, a búcsúkoncertjük pedig az Akváriumban lesz a Turbo és a Cataflamingo társaságában.

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...
Új koncertek