Az új The National-dal sztorija

2023/03/24  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Megjelent a harmadik beharangozó a The National április 28-án érkező, "First Two Pages of Frankenstein" című albumáról.

Az új The National-dal sztorija

Az új album különlegessége, hogy számos kiadvány és sok évnyi turnézás után fordulópont lett a banda számára, hiszen majdnem meg sem született.

A zenekar egyik tagja, Bryce Dessner olyan régen küldte el a dalt Matt Berninger frontembernek, hogy már el is felejtkezett róla, de Berninger az egyik koncertjük előtt előállt a szöveggel, és megkérte, hogy játsszák el beállás közben.

"Kétszer elpróbáltuk anélkül, hogy lett volna bármilyen demó belőle, majd aznap este eljátszottuk a közönségnek is. Az albumon hallható verzió egy részét is akkor rögzítettük. Van benne egy nyers, közvetlen érzés, és jó ötletnek tűnt megtartani ilyennek, mintsem tökéletesítgetni" – árulták el.

Mint a "First Two Pages of Frankenstein" legtöbb dalánál, úgy az "Eucalyptus" esetében is a zátonyra futott kapcsolatok kiapadhatatlan témájából merítettek ihletet. Az egész albumot áthatja a mélybe nézés és tűnődés, hogy vajon egy adott kapcsolatnak vége van-e már... Az "Eucalyptus" egy párról szól, akik egy szakítás után megpróbálják elosztani egymás között a közös dolgaikat, emlékeiket. A trackhez Chris Sgroi rendezésében készítettek videóklipet.



Mindeközben a korong első kislemeze, a "Tropic Morning News" a Billlboard Adult Alternative Airplay listájának első helyére teleportált. 2017 óta az első olyan The-National dal, amely megmászta ezt a csúcsot. Emellett a zenekar a nemrég megjelent "New Order T-Shirt" című dal okán a New Orderrel is együttműködött egy valódi, limitált kiadású New Order póló elkészítésében, amely a manchesteri zenekar ikonikus albumának dizájnja előtt tiszteleg, a kollaborációból származó bevétel egy részét pedig egy általuk választott jótékonysági szervezetnek ajánlják fel. ♥

The National, First Two Pages of Frankenstein

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek