Mamma Mia!

Az Úristen miatt jegelték, de most megjelent Audiopoeta és Pecsii közös dala

2022/09/29  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Kisebb vacillálást követően jelent meg a kollab.

Fotó: Audiopoeta/ FB

Kevesebb, mint fél éve jelent meg Audiopoeta konceptalbuma, a 'Keserű Savanyú Édes' – tapadós dallamokkal és szatirikus szövegekbe burkolt szerelmi történetekkel, amelynek szerzeményeit a lemez címét jelző ízek mentén csoportosított a szerző - a keserű, „Törj be" című  számtól indulva. 

A 13 track döntő többségét Genoff Patrik, alkotói nevén Pecsii keverte, így érlelődött egy közös is már, ám kisebb akadályokba ütköztek, mire megszületett:

 „Pecsii egy pár hónapja, a korong megjelenése után nem sokkal, elküldött egy kis számrészletet, hogy hallgassam meg, amin maga énekelt és rappelt. Azt mondta, hogy szerinte túl popos. Én meg azt mondtam, hogy szerintem ez nagyon jó és csináljuk meg együtt. Aztán egy idő után a fiókba került, egy másik, nyáron érkező igen híressé lett felvétel miatt. A mi zenénk címe alapvetően "Ki ez a csaj" lett volna, de elég áthallásos volt a hasonló refrénű, nemrégiben megjelenő "Úristen" miatt. Majd teltek a hetek, de én tovább hallgattam a dalunkat a kocsimban. Nem akartam elengedni, mert jónak tartottam, szóval felhívtam Patrikot, és végül az lett a nagy megoldás, hogy átírtuk a címet "Ez volt a baj" -ra" – mondta el a dal születéséről Belényi MIhály, azaz Audiopoeta.

 

Audiopoeta, Pecsii, Úristen

 

 

Szólj hozzá!


Thriller: 40 éves minden idők legnagyobb példányszámban elkelt albuma

Thriller: 40 éves minden idők legnagyobb...

Megjelenésének 40. évfordulóját ünnepli Michael Jackson (1958-2009) legendás albuma. Ebből az alkalomból a Sony Music az Estate of Michael Jackson...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Mit szólnál egy arénás Presser-nagykoncerthez?

A Fb oldalán közzétett bejegyzése szerint a legendás zenésznek nagyjából ugyanezt a kérdést tették fel... Vajon mit válaszolt? :)

A valaha celluloidra vitt leggyötrelmesebb jelenet – Hugh Grant utálta a táncolást az Igazából szerelemben

"Kiestem a ritmusból, főleg az elején, amikor a seggemet riszálom..." – sztár a mai napig morog amiatt, hogy táncolásra "kényszerítették" a filmben, amely nélkül 20 éve nincs karácsony.
Új koncertek