Balázs Fecó 1987-es dala 2020-ban

2020/11/10  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Változnak az évszakok... dúdolod? Még azok számára is kikerülhetetlen ez a dal, akik sosem voltak kifejezetten Balázs Fecó-fanok. Közel 25 év után DR BRS és Berkes Olivér gondolta újra a számot.

Fotó: Balázs Fecó/FB

Akik nézték a Sztárban Sztárt, azoknak ez nem jelent újdonságot: a friss változat először a műsor döntőjében csendült fel tegnap este, ahol Berkes Olivér mellett Balázs Fecó is színpadra lépett. Jól jellemzi a jelenlegi helyzetet, hogy DR BRS élőben nem lehetett ott, mert a múlt héten pozitív lett a koronavírus tesztje, így ő csak a kivetítőről vett részt a produkcióban.

A fiatalabbak kedvéért itt az eredeti – egy másik tévéshow-ból:

A felvétel új részeihez a dallamot Berkes Olivér írta, DR BRS és az Artisjus-díjas Hujber Szabolcs pedig közösen egy aktuális, 2020-as szövegkörnyezetbe tették azt. A hangszerelést Szabó Zé készítette, aki számára fontos volt, hogy az „Évszakok" magával ragadó világát megtartsa, ugyanakkor egy friss, igazán mai hangzást adjon a dalnak.

A LeHoDaNel által rendezett klipben Frindik Nóra táncművész szerepel.

 

Balázs Fecó 69 éves. Kora és krónikus betegsége fokozott óvatosságra intette az Első Zárás idején, ami eléggé megviselte a zenészt. Júliusban így nyilatkozott a Blikknek:

"Ha engedik, hogy fellépjek, a Csönd éve című dalom végén azt fogom énekelni: „ez a csönd fél éve volt”.

És tényleg. Talán ez a dal jobb választás lett volna. Vagy, ha jobb nem is: aktuálisabb.

 

 

 

Balázs Fecó, DR BRS, Berkes Olivér, Évszakok

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek