El lehet menni dolgozni! Suttyó kommentek a Junkies új számában

2021/02/06  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

A 2020-as év sokunk életét forgatta fel, így senki se csodálkozzon, ha a punkok öltönybe bújnak... Megérkezett az új szám, ami a várhatóan idén megjelenő új Junkies album legfrissebb előfutára. A dalról, klipforgatásról és a zenekarral kapcsolatos aktualitásokról Szekeres András frontember számolt be.

El lehet menni dolgozni! Suttyó kommentek a Junkies új számában

"A dal szövege és üzenete elég magától értetődő. Az "el lehet menni dolgozni" a leggyakoribb reakció, amit zenészek kapnak, kérdés, hogy azoknak is ezt mondják-e, akiknek elmosta a vetését az ár. A második, "vendéglátós" versszakot konkrétan suttyó kommentekből raktuk össze, amit egy kétségbeesett kifőzdés posztja alatt találtunk. Nem vagyunk panaszkodós arcok, szóval próbálunk iróniával tekinteni a helyzetre, viszont ha komolyra kell fordítani a szót, a zenekar tagjai egységesen szolidárisak mindenkivel, akik a korlátozások miatt nem dolgozhatnak, vagy a megélhetésük veszélybe került. Vendéglátósok, szórakoztatóiparban és kulturális szektorban dolgozók, kisvállalkozások, veletek vagyunk!" – mondja az énekes.

"A klipet a már megszokott Hangya-Závodi párossal forgattuk, nekik valami mellbevágóan jól sikerültek a legutóbbi munkáik, szóval nem volt kérdés, hogy velük szeretnénk dolgozni. Bencét már gyerekkora óta ismerjük, 20 évvel fiatalabb arcokkal dolgoztunk együtt ami a mi lelkesedésünket is meghozta. Nem is tudom már, hány klipet készítettünk több mint 25 év alatt, nagyrészt nem is szeretünk benne szerepelni, jobban bírjuk, amikor animációs videó készül – viszont most, velük, teljesen más volt a helyzet. A rohadt hideg, mínusz 1 fokos fotóstúdió ellenére nagyon jól éreztük magunkat, a végeredmény pedig fantasztikus, szerintem az eddig legjobban sikerült videoklipünk" – vélekedik Szekeres András.

"A szórakoztatóipar állapota ellenére a zenekarban nagyon pozitív a hangulat, és zeneileg egy erősen termékeny időszak van mögöttünk, idén teljesen biztos, hogy megjelenik az új Junkies album is, szóval elég hasznosan töltöttük az időt! Ami a koncerteket illeti, nekünk is bőven van pótolnivalónk, amiből érdemes kiemelni, hogy a mi Barbaró Attilánk decemberben ünnepelte 50. születésnapját, és ezt nem tudtuk méltó módon megtartani. A korábban meghirdetett Barbaró 50 koncertet június 26-án fogjuk pótolni, ami ami a közönségnek nagyon szórakoztató, Attilának pedig fárasztó lesz, hiszen színpadra lép a Junkies mellett másik két zenekara, a Zorall és a Barbaró Attila és a Builbanditák is! A megváltott jegyek természetesen érvényesek maradnak, addig is reménykedünk, hogy nyárra minden rendben mehet már. Már nagyon-nagyon hiányoznak a koncertek és a közönség!" – tette hozzá az énekes, és ezt a labdát azonnal vissza is pattintjuk neki!

És akkor a klip:

Az albumról tavaly nyáron már  – Balázs Andrea, alias Kasszás Erzsi főszereplésével már elkészült egy klip.

Junkies, Szekeres András, Barbaró Attila, suttyó kommentek, el lehet menni dolgozni

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek