Ez most a Blaha-pop – 10 új dal itthonról és külföldről

2024/04/04  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

A cím a Blahalouisiana új lemezének legfrissebb számára vonatkozik, de van még ott (mármint a postaládánkban), ahonnan ez jött. Ahol tudtuk, megjelöltük azt is, élőben hol és mikor hallható a dal.

Fotó: Blahalouisiana

A Levegőnek ha nézel a zenekar ötödik lemezén található, az április 12-én érkező Sötét villám albumnak szerintük ez a legpoposabb száma. Élőben először április 3-án, az Akváriumban lehetett megismerni az új dalokat, április 25-én pedig ők nyitják a szezont a Budapest Parkban.

Megjelent Beyoncé nyolcadik stúdióalbuma, a Cowboy Carter. Az album valóban egy kísérlet: minden dal – összesen 27 – egy újragondolt western film saját verziója. Olyan filmekből merített ihletet, mint a „Five Fingers For Marseilles", az „Urban Cowboy", a „The Hateful Eight", a „Space Cowboys", a „The Harder They Fall" és a „Killers of the Flower Moon". A karakter, Cowboy Carter ezekből az élményekből született.

cserihanna nem cowboyokkal, hanem a bennünk élő szörnnyel folytat kíméletlen párbeszédet új dalában. A pécsi születésű énekesnő-dalszerző új dala feltehetően hallható lesz az április 5-ei önálló, immáron teltházas estjén, az Akváriumban.

Cassyette új dala édesapja elvesztéséről szól. A szám az augusztusban érkező This World Fucking Sucks című debütáló lemezén fog szerepelni, élőben pedig bizonyára kapunk róla ízelítőt Cassyette közelgő budapesti koncertjén, április 23-án, a Dürer Kertben.

Megjelent a 2023-tól aktív, debreceni gyökerű, budapesti zenekar, a Vájb (aka Szomszéd Srácok) zenekar második dala. Az elmúlt hónapokban a zenekar az első nagylemezén dolgozott, melyben zeneileg visszanyúltak a 2000-es évekhez, tinikorunk fő hatásaihoz, a pop-punk stílushoz.

Első, szóló nagylemezével, benne ütős featekkel és producerekkel tér vissza április 19-én a trap előadó, Kissbaba. A 'MONOPOLY' című anyag nagy része tavaly íródott, amikor a Beton.Hofi DJ-jeként is számontartott producerrel, txybandival pár napra stúdióba vonult a skót illetőségű szerző. Kissbaba a „VASTAPS" című  felhős beateken lebegő single-jével ad betekintést életébe, vágyaiba és problémái közé ezzel kellően megágyazva a hamarosan érkező albumnak.

Shakira megjelentette 12. stúdió albumát Las Mujeres Ya No Lloran (A nők nem sírnak többé) címmel. A lemezmegjelenéssel egyidőben párhuzamosan bemutatott egy, a fantázia világban játszódó klipet a „⁠Puntería"-hoz, Cardi B közreműködésével. A klip további érdekessége, hogy felbukkan benne az Emily in Paris sztárja, Lucien Laviscount is.

Megjelent a Palo Canto nevű formáció friss videója is. A Palo Canto eredendően budapesti, de multikulturális elemekből építkező fúziós techno formáció és producer duó: Tóth Bertalan (Cloud 9+)  és Kedves Péter (Belau) új projektje. Az előző dalukról itt írtunk.

A Góbé új dalában a nemrég elhunyt Éri Péter és a muzsikuslét előtt állít emléket. Nem ez az első együttműködésük Oscar Beertennel, ugyanis a belga hegedűssel jegyzik a tavaly megjelent Rebeka című dalt is. A közös zenélés eredménye lett a Világ Muzsikása, amelyhez Oscar ír népzenei gyökerű hegedűtémájával járult hozzá.

Megérkezett a megújult New Level Empire és Wolf Kati újabb közös dala is. A zenekar új énekessel, basszusgitárossal és MC-vel fordult rá az idei évre, és már meg is érkezett az első dal ettől a felállástól.

 

Blahalouisiana, új album, klip, Beyoncé, cserihanna, Cassyette, Vájb, Kissbaba, Palo Canto

 

 

Szólj hozzá!


Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja  – koncertekkel

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja –...

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Feloszlik az Óriás zenekar

Utolsó előtti alkalommal a Fishing on Orfűn lép színpadra a zenekar 06.28-án, a búcsúkoncertjük pedig az Akváriumban lesz a Turbo és a Cataflamingo társaságában.

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...
Új koncertek