Hát ezért volt fényorgia a Nemzeti Galériában...

2020/07/11  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Kicsivel több mint egy hete a város számos pontját beragyogta a Nemzeti Galériában (-ból, -nál) megrendezett látványos fényshow: itt a magyarázat, mi volt ez!

Ezért volt fényorgia a Nemzeti Galériában

Az egész történet Bereczki Károlytól, a Light Positive nevű rendezvénytechnikai cég vezetőjétől indult még áprilisban. Mivel a vírushelyzet számukra is azonnali leállást hozott, úgy gondolta, kihasználja a lehetőséget, hogy egy monumentális, művészeti ágakon átívelő együttműködést hozzon létre, amire a hétköznapi darálóban nem lenne lehetősége.

 “Szerettem volna egy olyan megmozdulást, ahol az emberek felé azt közvetíthetjük, hogy ennek már nemsokára vége. Ez az én esetemben nyilván egy fényshow formájában fogalmazódott meg, egy olyan központi helyen, aminek van valamilyen szimbolikája.”

Itt jött a képbe JumoDaddy, aki egy nagyon húzós tracket készített, ami dinamikájában tökéletesen reflektál a vérpezsdítő látványra, hangulatában pedig ténylegesen felébreszti a várost. Lábas Vikit (Margaret Island) és MC Kemont (Irie Maffia) hívta segítségül, a közös munkáról pedig a következőképp mesélt:

 “Kemonnal és Vikivel is dolgoztam már, és valahogy beugrott, hogy ők még soha nem szerepeltek közös dalban. Viki hangja nagyon jól ellenpontozza Kemon karcosságát, és együtt a kettő teszi számomra igazán színessé a dalt. Egy nagyon laza hangulatú, de annál termékenyebb napot töltöttünk Fonyódon Vikiék házában. A szöveg is itt született meg, ekkor még a karantén végén jártunk, és nagyon vártuk a nyitást, és hogy valóban átélhessük, milyen lesz, amikor majd tényleg ébred a város.”

 Az egyedülállóan látványos, grandiózus videót a Magyar Nemzeti Galériában forgatták, a helyszínt a Light Positive csapata 100 db mozgófejes, zenére programozott intelligens lámpával világította be. A történet szerint JumoDaddy, Viki és Kemon egy szupertitkos buliba érkezik az üres Galériába, aminek egészen a tetejéig jutnak, miközben akkora party-t csapnak, hogy az egész várost felrázzák vele. A különleges, káprázatos estét a Rockstar Photographers teljes csapata dokumentálta, ebből hat operatőr csak a forgatással foglalkozott. Számos szögből örökítették meg Budavári Palota kivilágítását, aminek legfőbb nehézségét az okozta, hogy rövid ideig voltak ideálisak a fényviszonyok. 

 “Azért is örültünk a felkérésnek, mert bár minket szerencsére kevésbé érintett a válság, nekünk továbbra is megmaradtak a munkáink, de a vizuális szakmában dolgozóknak a nagyrésze nem ilyen szerencsés. Hiszen a fotósok, videósok főképp az elmaradt rendezvényeken, fesztiválokon, koncerteken, esküvőkön dolgoznak. Erről kevés szó esett sajnos, és örülünk, hogy képviselhetjük a szakma részét ebben” – mesélte Kálló Péter.

 A zeneipar legkülönfélébb szereplőinek art kollaborációjaként született meg tehát az Ébred a város, ami elképesztő látvánnyal és pörgős beatekkel ünnepli Budapest újranyitását.

JumoDaddy, Lábas Viki, MC Kemon, Ébred a város, fény, show, Magyar Nemzeti Galéria

Képtár

  • Hát ezért volt fényorgia a Nemzeti Galériában... kép 84883
  • Hát ezért volt fényorgia a Nemzeti Galériában... kép 84884
  • Hát ezért volt fényorgia a Nemzeti Galériában... kép 84885
  • Hát ezért volt fényorgia a Nemzeti Galériában... kép 84886
  • Hát ezért volt fényorgia a Nemzeti Galériában... kép 84887
  • Hát ezért volt fényorgia a Nemzeti Galériában... kép 84888
  • Hát ezért volt fényorgia a Nemzeti Galériában... kép 84889
 

 

Szólj hozzá!


Az EXIT már a 2021-es fellépőgárdáját promózza: David Guetta,Tyga, Sepultura, Metronomy

Az EXIT már a 2021-es fellépőgárdáját promózza:...

Bár a világjárvány leküzdhetetlen akadályokat gördített nemcsak az EXIT, hanem a világ szinte összes fesztiválja elé, az újvidéki stáb volt...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

A Leander Kills klippel köszönte meg a háttéremberek munkáját

Ezt a klipet a Leander Kills a háttérben dolgozó szakemberek tiszteletére készítette, akik nélkül süket és sötét lenne az a koncerthelyszín, ahol ti is örömmel töltitek időtöket.

Bányásztörpe-festés is lesz a 3. DADABÁNYA underground összművészeti fesztiválon

A minifesztivált augusztus 22-én rendezik meg Tatabányán a Bányászati és Ipari Skanzenben – természetesen a létszámkorlát betartásával. És ilyet még mostanában nem írtunk le, de tényleg: JEGYÁR: 800 forint! Nyolcszáz... Szóval, érdemes sietni, mert az 500 meg ötszáz marad...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek