Hát ezért volt fényorgia a Nemzeti Galériában...

2020/07/11  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Kicsivel több mint egy hete a város számos pontját beragyogta a Nemzeti Galériában (-ból, -nál) megrendezett látványos fényshow: itt a magyarázat, mi volt ez!

Ezért volt fényorgia a Nemzeti Galériában

Az egész történet Bereczki Károlytól, a Light Positive nevű rendezvénytechnikai cég vezetőjétől indult még áprilisban. Mivel a vírushelyzet számukra is azonnali leállást hozott, úgy gondolta, kihasználja a lehetőséget, hogy egy monumentális, művészeti ágakon átívelő együttműködést hozzon létre, amire a hétköznapi darálóban nem lenne lehetősége.

 “Szerettem volna egy olyan megmozdulást, ahol az emberek felé azt közvetíthetjük, hogy ennek már nemsokára vége. Ez az én esetemben nyilván egy fényshow formájában fogalmazódott meg, egy olyan központi helyen, aminek van valamilyen szimbolikája.”

Itt jött a képbe JumoDaddy, aki egy nagyon húzós tracket készített, ami dinamikájában tökéletesen reflektál a vérpezsdítő látványra, hangulatában pedig ténylegesen felébreszti a várost. Lábas Vikit (Margaret Island) és MC Kemont (Irie Maffia) hívta segítségül, a közös munkáról pedig a következőképp mesélt:

 “Kemonnal és Vikivel is dolgoztam már, és valahogy beugrott, hogy ők még soha nem szerepeltek közös dalban. Viki hangja nagyon jól ellenpontozza Kemon karcosságát, és együtt a kettő teszi számomra igazán színessé a dalt. Egy nagyon laza hangulatú, de annál termékenyebb napot töltöttünk Fonyódon Vikiék házában. A szöveg is itt született meg, ekkor még a karantén végén jártunk, és nagyon vártuk a nyitást, és hogy valóban átélhessük, milyen lesz, amikor majd tényleg ébred a város.”

 Az egyedülállóan látványos, grandiózus videót a Magyar Nemzeti Galériában forgatták, a helyszínt a Light Positive csapata 100 db mozgófejes, zenére programozott intelligens lámpával világította be. A történet szerint JumoDaddy, Viki és Kemon egy szupertitkos buliba érkezik az üres Galériába, aminek egészen a tetejéig jutnak, miközben akkora party-t csapnak, hogy az egész várost felrázzák vele. A különleges, káprázatos estét a Rockstar Photographers teljes csapata dokumentálta, ebből hat operatőr csak a forgatással foglalkozott. Számos szögből örökítették meg Budavári Palota kivilágítását, aminek legfőbb nehézségét az okozta, hogy rövid ideig voltak ideálisak a fényviszonyok. 

 “Azért is örültünk a felkérésnek, mert bár minket szerencsére kevésbé érintett a válság, nekünk továbbra is megmaradtak a munkáink, de a vizuális szakmában dolgozóknak a nagyrésze nem ilyen szerencsés. Hiszen a fotósok, videósok főképp az elmaradt rendezvényeken, fesztiválokon, koncerteken, esküvőkön dolgoznak. Erről kevés szó esett sajnos, és örülünk, hogy képviselhetjük a szakma részét ebben” – mesélte Kálló Péter.

 A zeneipar legkülönfélébb szereplőinek art kollaborációjaként született meg tehát az Ébred a város, ami elképesztő látvánnyal és pörgős beatekkel ünnepli Budapest újranyitását.

JumoDaddy, Lábas Viki, MC Kemon, Ébred a város, fény, show, Magyar Nemzeti Galéria

Képtár

  • Hát ezért volt fényorgia a Nemzeti Galériában... kép 84883
  • Hát ezért volt fényorgia a Nemzeti Galériában... kép 84884
  • Hát ezért volt fényorgia a Nemzeti Galériában... kép 84885
  • Hát ezért volt fényorgia a Nemzeti Galériában... kép 84886
  • Hát ezért volt fényorgia a Nemzeti Galériában... kép 84887
  • Hát ezért volt fényorgia a Nemzeti Galériában... kép 84888
  • Hát ezért volt fényorgia a Nemzeti Galériában... kép 84889
 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek