Húsz év után tüköremberekkel tért vissza az R-Go sláger

2023/09/22  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Épp húsz évvel az első feldolgozás után Erős Attila és Spiegelhalter László, azaz Spigiboy újra feldolgozták az R-GO nagy sikerű klasszikusát, amivel 2004-ben már letarolták a hazai zeneporondot, az új verzióhoz pedig Sári Évit kérték fel közreműködőnek.

Fotók: Erős és Spigiboy

„A Rég várok valakire eredetileg egy R-GO dal volt, aztán 2003-ban gondoltunk egyet és készítettünk egy feldolgozást, ami 2004-re készült el és óriási karriert futott be. Mint Erős és Spigiboy ez volt a harmadik klubslágerünk, ezt az Álomhajó 2003-as remixe és a 2004-es Valami véget ért előzte csak meg. Nem is gondoltuk volna, de a TikTok csatornánkon ma messze a Rég várok valakire a legnézettebb videónk” – magyarázta Spigiboy.

Az idén húsz éves páros szerint a dal titka nem más, mint hogy minden ízében megfelel egy igazi sláger követelményeinek. És hogy mi is a sláger receptje? Erős és Spigiboy sok évvel ezelőtt kapott erre pontos definíciót, méghozzá Bodnár Attilától.

„Régen rengeteg zenét írtam nem csak magunknak, de más előadóknak is. Egyszer járt nálam Bodnár Attila, hogy nekik is kellene egy slágergyanús dal, majd elmondta nekem a sláger receptjét: egy dúdolható dal, könnyen megjegyezhető szövegek és szimpatikus arc. Ha ezt a receptet elfogadjuk, akkor ebben dalban ebből kettő biztosan benne van, hisz ez már korábban is óriási sláger volt az R-GO-tól. Tehát nem sokat kockáztattunk vele, azt azért be kell vallani, de azért tudtuk ezt feldolgozásként is sikerre vinni, mert az a bizonyos szimpátia-faktor is megvolt benne” – mesélte Erős Attila, aki azt is elárulta, a mostani feldolgozásban a régi, szintén általuk feldolgozott első verzió több eleme is visszaköszön.

Spigiboy azt is elárulta, Szikora Róberttel az első feldolgozás óta nagyon jó a viszonyuk és azóta rendszeresen beszélnek egymással, így lesz ez a mostani feldolgozás kapcsán is. Sári Évi pedig mindkettejük szerint telitalálat volt erre a dalra, és az énekesnő számára is emlékezetes volt a közös munka és a klipforgatás, mint mondta, soha ennyi közös szelfit nem kértek még tőle japán turisták...

„A tüköremberek hatalmas sikert arattak a forgatáson, sorra jöttek a japán turisták, akik fotót szerettek volna, azt hitték, valami óriási sztár vagyok. Nem győzték zenemeghatározóval megtalálni a dalt, és amikor nem jártak sikerrel, sorra kérdezgették, melyik ez a szám, mert nagyon fülbemászó. Épp ezt szerettük volna elérni a fiúkkal, és úgy tűnik, sikerült is.." - tette hozzá Sári Évi.

Lássuk (halljuk):



Erős és Spigiboy a Rég várok valakire után is rengeteg feldolgozást tartogatnak még a tarsolyukban. Csordás Tibivel megcsinálják majd az Angelinát, Krisz Rudival pedig valószínűleg még egy dalt, mert a Tedd fel a kezed nagyon bejött a közönségnek.



r-go, Erős Attila, Spigiboy, Sári Évi

 

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek