Klipsztori: a londoni csajbanda újraforgatta a Beatles-filmet

2018/02/08  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

A Goat Girl londoni amazonjai megreformálják az Egyesült Királyság indie szcénáját; okos politikai utalásokkal átszőtt badass punkot és western hangzást adnak hozzá. Mostanában a The Fall, a Fat White Family és a Parquet Courts társaságában koncerteznek.

Klipsztori: a londoni csajbanda újraforgatta a Beatles-filmet

Debütáló albumuk 2018. április 6-án jelenik meg. A lemez produceri munkálatait Dan Carey (Kate Tempest/Franz Ferdinand) végezte dél-londoni stúdiójában 2017 őszén. Ez egy nagyon angol album – a The Kinks-hez hasonló éles szemű megfigyelésekkel, a The Slits-hez hasonló dühösséggel – ugyanakkor tele mocsaras, zúzós gitárokkal és Lottie badass énekével.

Most egy vadonatúj daluk is érkezett, a "The Man", egy brilliáns és csattanós videó kíséretében, melyben a The Beatles ikonikus filmjének, az "A Hard Day's Night"-nak a forgatókönyvét reprodukálják, némi csavarral. Ezúttal négy lány játssza el zajos, lo-fi szerzeményüket, miközben rajongó fiúk törnek ki heves és megállíthatatlan hisztériában.

Ellie így kommentálta a dalt a The FADER-nek, ahol a premier helyet kapott:

"A videó koncepciója a rendező, CC Wade ötlete volt. Érdekes ezt a széles körben bevésődött nemi szerepkört ennyire nyíltan felcserélni. Mikor először leültünk velük beszélgetni, azt mondták a 'The Man' bizonyos részei a The Beatles 'Help'-jére emlékezteti őket, és azon filóztunk, hogy hogyan tudnánk a főleg női személyiségjegynek bélyegzett hisztérikusság kliséjét a feje tetejére állítani. Láss bele, amit szeretnél, remélem, megnevetteti majd az embereket."

 


 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek