Legyen meg a százezer! Gerendás Dániel és Hujber Szabolcs dalát énekli Balázs-Földi Virág

2022/02/24  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Bár a klippremier még tavaly év végén volt, a hír most jutott el hozzánk, biztos nem fújt elég erősen a szél, aminek fontosságával Virág bizonyára tisztában van, hiszen évek óta hivatásos és eredményes versenyzője a Kék Szalag vitorlásversenynek.

A fotók innen: Gerendás Dániel, Balázs-Földi Virág, Hujber Szabolcs

Most a hullámzó balatont és szülőhelyét, a sík alföldi tájat is maga mögött hagyta, és meg sem állt a tarcali bányató környéki sziklákig, ahol a klipet forgatták. Ezúttal egy Gerendás Dániel dalszerzővel és Hujber Szabolcs szövegíróval közösen alkotott dalhoz készült klip.

"Igazi kihívás volt a zenekarommal egy sziklaszirten forgatni, ahol az első forgatási napon hatalmas szél fújt, köd volt és esett az eső. Éppen ezért úgy éreztem, ennél hitelesebb helyszínt nem is találhattunk volna a dalhoz" - mesélte a forgatásról.

A debreceni születésű énekes amúgy gyerekkora óta szenvedélyesen szereti a zenét, sokáig tanult zeneiskolában fuvolázni, majd gitározni és zongorázni kezdett. Igazi szerelme azonban mindig is az éneklés maradt. Már általános iskolás korában több népdalversenyeken indult, és komoly sikereket ért el. Később a népzene mellett a könnyűzene iránt is érdeklődni kezdett. 2020 áprilisában tehetségkutató versenyt hirdetett a Nemazalive Production, melynek megnyerte fődíját: a szerződés szerint ingyenes dalfelvételt és ajándék videoklipet készíthetett.

A legújabb klipes dal, a Fújhat a szél! közel 100 ezres megtekintésnél jár a hivatalos Youtube csatornáján – pontosabban 95.290: tornázzuk már fel, hogy meglegyen a fiatal előadónak az első százezre!!! :)

A zenét Gerendás Dániel dalszerző-producer készítette, aki nem ma kezdte a szakmát: dobosként már több hazai formációban is megfordult korábban, és erősítette a The Biebers, a Follow The Flow és a Margaret Island csapatát is.

„Virág egy különleges stílust képvisel, érezhető a népzenei múltja, és ezt előszeretettel használja a könnyűzenében is. A dalszerzésnél próbálom mindig az adott előadó személyiségéhez írni a zenét, így történt ennél a dalnál is, ahol ötvöztem a népzenei dallamokat a modern popzenei megszólalással. A dal hangszerelését Puskás Ádám Dániellel közösen valósítottuk meg” – fogalmazta meg a producer.

A dalszöveget Hujber Szabolcs írta, akinek számos Margaret Island-, Vastag Csaba- vagy Magashegyi Underground-dalszöveget is köszönhetünk. A zenei berkekben jól ismert dalszövegíró elmondása szerint könnyű volt Virággal a közös munka

„Egy elég őszinte beszélgetés Virággal segített magam elé képzelni azt a világot, amelyben aztán láttam őt a vágyaival és a problémáival, és személyiségének törékeny erejét megtapasztalva elő tudtam hozni magamból azokat a képeket, kifejezéseket, amelyek ezt a mikrokozmoszt a lehető legjobban visszaadják” – jegyezte meg a szövegíró.

Hogy mit tartogat a jövő a fiatal lány számára?

"Még az is lehet, hogy a következő dalomban és klipemben a víz szeretete is szerepet kap, így a forgatás során lehet, hogy egy vitorlázó repülőben suhanunk majd a zenekarral a Balaton fölött, de még az is elképzelhető, hogy egy hajóról vagy sup-ról énekeljük el a legújabb dalt..." – mondta Balázs-Földi Virág, akinek élő fellépéséről egyelőre nem tudunk beszámolni, de jó széljárás esetén biztosan arra is sor kerül majd :)

 

 

Gerendás Dániel, Hujber Szabolcs, Balázs-Földi Virág

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek