Legyen meg a százezer! Gerendás Dániel és Hujber Szabolcs dalát énekli Balázs-Földi Virág

2022/02/24  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Bár a klippremier még tavaly év végén volt, a hír most jutott el hozzánk, biztos nem fújt elég erősen a szél, aminek fontosságával Virág bizonyára tisztában van, hiszen évek óta hivatásos és eredményes versenyzője a Kék Szalag vitorlásversenynek.

A fotók innen: Gerendás Dániel, Balázs-Földi Virág, Hujber Szabolcs

Most a hullámzó balatont és szülőhelyét, a sík alföldi tájat is maga mögött hagyta, és meg sem állt a tarcali bányató környéki sziklákig, ahol a klipet forgatták. Ezúttal egy Gerendás Dániel dalszerzővel és Hujber Szabolcs szövegíróval közösen alkotott dalhoz készült klip.

"Igazi kihívás volt a zenekarommal egy sziklaszirten forgatni, ahol az első forgatási napon hatalmas szél fújt, köd volt és esett az eső. Éppen ezért úgy éreztem, ennél hitelesebb helyszínt nem is találhattunk volna a dalhoz" - mesélte a forgatásról.

A debreceni születésű énekes amúgy gyerekkora óta szenvedélyesen szereti a zenét, sokáig tanult zeneiskolában fuvolázni, majd gitározni és zongorázni kezdett. Igazi szerelme azonban mindig is az éneklés maradt. Már általános iskolás korában több népdalversenyeken indult, és komoly sikereket ért el. Később a népzene mellett a könnyűzene iránt is érdeklődni kezdett. 2020 áprilisában tehetségkutató versenyt hirdetett a Nemazalive Production, melynek megnyerte fődíját: a szerződés szerint ingyenes dalfelvételt és ajándék videoklipet készíthetett.

A legújabb klipes dal, a Fújhat a szél! közel 100 ezres megtekintésnél jár a hivatalos Youtube csatornáján – pontosabban 95.290: tornázzuk már fel, hogy meglegyen a fiatal előadónak az első százezre!!! :)

A zenét Gerendás Dániel dalszerző-producer készítette, aki nem ma kezdte a szakmát: dobosként már több hazai formációban is megfordult korábban, és erősítette a The Biebers, a Follow The Flow és a Margaret Island csapatát is.

„Virág egy különleges stílust képvisel, érezhető a népzenei múltja, és ezt előszeretettel használja a könnyűzenében is. A dalszerzésnél próbálom mindig az adott előadó személyiségéhez írni a zenét, így történt ennél a dalnál is, ahol ötvöztem a népzenei dallamokat a modern popzenei megszólalással. A dal hangszerelését Puskás Ádám Dániellel közösen valósítottuk meg” – fogalmazta meg a producer.

A dalszöveget Hujber Szabolcs írta, akinek számos Margaret Island-, Vastag Csaba- vagy Magashegyi Underground-dalszöveget is köszönhetünk. A zenei berkekben jól ismert dalszövegíró elmondása szerint könnyű volt Virággal a közös munka

„Egy elég őszinte beszélgetés Virággal segített magam elé képzelni azt a világot, amelyben aztán láttam őt a vágyaival és a problémáival, és személyiségének törékeny erejét megtapasztalva elő tudtam hozni magamból azokat a képeket, kifejezéseket, amelyek ezt a mikrokozmoszt a lehető legjobban visszaadják” – jegyezte meg a szövegíró.

Hogy mit tartogat a jövő a fiatal lány számára?

"Még az is lehet, hogy a következő dalomban és klipemben a víz szeretete is szerepet kap, így a forgatás során lehet, hogy egy vitorlázó repülőben suhanunk majd a zenekarral a Balaton fölött, de még az is elképzelhető, hogy egy hajóról vagy sup-ról énekeljük el a legújabb dalt..." – mondta Balázs-Földi Virág, akinek élő fellépéséről egyelőre nem tudunk beszámolni, de jó széljárás esetén biztosan arra is sor kerül majd :)

 

 

Gerendás Dániel, Hujber Szabolcs, Balázs-Földi Virág

 

 

Szólj hozzá!


 A Carson Coma és a Los Orangutanes is fellép a Müpában

A Carson Coma és a Los Orangutanes is fellép a Müpában

Számos nagyszerű előadással bővül a Müpa téli kínálata: egy évfordulóját ünneplő legendás együttes mellett rendhagyó koncerttel érkezik a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

A HVG értesülése szerint edden elhunyt Ipacs László, a Vágtázó Halottkémek egykori alapítója, dobosa. A hírt lánya, Emese tette közzé a Facebookon.

Beton.Hofi, Gerendás Dani, Járai Márk és sokan mások a veszprémi KEMP-en

A tavalyi sikeres első kört követően a Banana Records ismét megrendezi a KEMP-et: 2022 október 6-9. között Veszprémben tér vissza a dalszerző tábor.
Új koncertek