Menopauza 1170x180

Minden kezdet nehéz – Peter Srámek evvel a dalban mondja el

2024/03/06  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Egy nemrég debütált videóklip Peter történetét a reménytelennek tűnő kezdetektől mutatja be.

Fotó: SCHUMI CSABA

"A haverok szóltak rám: biztos leégsz, mert nem úgy beszélsz, mint a határ túl oldalán. Mondjatok bármit, csak a zene mi számít, indulok, ég veletek, még az is könnyen meglehet, hogy egyszerre két helyen is otthon leszek" – így szólnak a dal induló sorai.

Peter Srámek története sokakra igaz lehet, hiszen rengeteg példa bizonyítja, hogy valaki a hazájában nem az elképzelése szerint érvényesül és álmait egy másik országban próbálja megvalósítani. Ez persze, bátor vállalkozás és különösen akkor az, ha a szerencsét próbáló a kiszemelt ország nyelvét nem is beszéli. A zene nem ismer határokat...

Nyilvánvalóan önmagában még kevés az akarat és az elhatározás, hiszen a sikerhez közönség is kell, akik nélkül a művészet árva marad. Ma már bátran kijelenthető: Peter Srámeket befogadta és megszerette az ország, hiszen eltökélt, nagy létszámú rajongótábora az ország minden pontjára követi őt fellépésein, koncertjein.Tehetségére a szakma is felfigyelt, a Fonogram-díjat is megkapta az év hazai kortárs szórakoztatózenei albuma kategóriában a „A Király" című sorozat filmzenéjéért. A szlovák művész zenei karrierjében ez a sori nagy kiugrásnak számított, hiszen nem csak saját számai hangzottak el benne, de Zámbó Jimmy dalainak előadását ő tolmácsolta.

A „Ne vigyázz rám" című dal premierjére a teltházas Budapesti Kongresszusi Központban került sor, ahol az újdonságot már első hallásra is kitartó vastaps kísérte (a zeneszerző Csicsák Norbert, a szövegíró pedig Joós István). Az új single-hez most egy új videóklip társul Oláh István rendezésével és fényképezésével, akinek ez már az ötödik klipje az előadóval.

Egyelőre nem tették közzé, hogy legközelebb élőben hol lép fel.

 

Peter Srámek

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek