Mamma Mia!

Szabó Balázs ismét utcazenésznek állt

2022/08/29  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Három évvel a Szabó Balázs Bandája zenekar 10. születésnapi albumának, a X megjelenése után, most egy új, ezúttal szólódallal jelentkezik Szabó Balázs dalszerző-frontember. A Naphajó, a Szia, Életem! egyik betétdala, amelyet sk ad elő a filmben, mint utcazenész

Fotó: Gordon Eszter

A már mozikba került Szia, Életem! című film egy fantasy elemekkel dúsított vígjáték, ami egy népszerű, de ihlethiányos íróról – Thuróczy Szabolcs főszereplésével – és sosem látott kisfiának nem várt találkozásáról szól. A hirtelen nyakukba szakadt, kötelező együttlét fordulatos, vidám és érzelmes történetébe izgalmasan és humorosan kapcsolódik Szabó Balázs utcazenész filmszerepe és Naphajó című dala.

Szabó Balázstól nem állt messze ennek a figurának a megformálása, hiszen tizennyolc éves korától jó ideig ő maga is utcazenészként járta az országot. Amennyi pénzt egy nap összemuzsikált, az döntötte el, hogy milyen messzire fog tovább utazni. Így amikor a Szia, Életem! egyik alkotója és Szabó Balázs régi jó ismerőse, Rohonyi Gábor felkereste a szerepötlettel, nem csak a szerep jellege volt ismerős és otthonos – a korábban színészettel is intenzíven foglalkozó – zenész számára, hanem az a saját gondolat is, hogy a filmben, egy addig máshol még nem hallott új dalt adjon elő, ami összhangban van a forgatókönyvvel is, és ami Balázs számára is önazonos. Először a szerephez csak egy verze és egy refrén született meg, de végül a zenész úgy döntött, egy teljes dalt ír meg a témára. Ehhez pedig fontosnak érezte egy külső „fül” bevonását is, így a dal produceri munkáit Dorozsmai Gergelyre bízta. (Vele a 2014-es, Fonogram-díjas Élet elvitelre album óta együtt dolgozik, ő felel a Szabó Balázs Bandája lemezeinek felvételeiért és hangkeveréseiért, de producerként most először vonta be Balázs a munkába.)

„Nem csak látszólag, valóban hosszú idő telt el azóta, hogy újdonsággal jelentkeztem. Az elmúlt időszak ugyanakkor a fellépések mellett a folyamatos alkotásról is szólt, idén több meglepetéssel is készülünk a közönségnek, több megjelenés is várható, ebből az egyik első a Naphajó című szerzemény. Ez egy más jellegű, a zenekaromtól független, rendhagyó szólódal, ez persze nem jelenti azt, hogy ha majd játsszuk színpadon, nem fog a Szabó Balázs Bandája hangszerelésében is izgalmasan megszólalni, de egy érdekes és jó zenei kalandozás volt most egy más hangzásvilágú, önálló felvétellel is kijönni” – meséli a zenész-frontember.

 

Szabó Balázs, Naphajó, filmzene, utcazenész, Szia Életem!

 

 

Szólj hozzá!


Thriller: 40 éves minden idők legnagyobb példányszámban elkelt albuma

Thriller: 40 éves minden idők legnagyobb...

Megjelenésének 40. évfordulóját ünnepli Michael Jackson (1958-2009) legendás albuma. Ebből az alkalomból a Sony Music az Estate of Michael Jackson...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Mit szólnál egy arénás Presser-nagykoncerthez?

A Fb oldalán közzétett bejegyzése szerint a legendás zenésznek nagyjából ugyanezt a kérdést tették fel... Vajon mit válaszolt? :)

A valaha celluloidra vitt leggyötrelmesebb jelenet – Hugh Grant utálta a táncolást az Igazából szerelemben

"Kiestem a ritmusból, főleg az elején, amikor a seggemet riszálom..." – sztár a mai napig morog amiatt, hogy táncolásra "kényszerítették" a filmben, amely nélkül 20 éve nincs karácsony.
Új koncertek