Mamma Mia!

Tényleg létezik egy amerikai punk banda ezzel a névvel: Spanish Love Songs

2020/10/28  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Amikor megjött a sajtóanyag, csak átfutottuk... Spanish Love Songs... – ja, ezt szeretni fogják, biztos valami válogatás, amin sorjáznak majd a latin szerelmes nóták. Nagy volt a meglepi :D

Tényleg létezik egy amerikai punk banda ezzel a névvel: Spanish Love Songs

A – punk rock, pop punk, indie rock, pop rock, alternative rock, garage punk, indie punk – banda 2013-ban alakult Los Angelesben. Eddig 3 albumuk jelent meg, a legutóbbi (Brave Faces Everyone) éppen 2020 elején – nyilván ők is ezzel az anyaggal vágtak volna neki a turnénak, s épp úgy nem mentek sehová, mint a többiek... Most erről a lemezről emeltek ki egy dalt és készítettek hozzá klipet, a szám a beszédes "Self-Destruction (As a Sensible Career Choice)Önmegsemmisítés (mint értelmes karrierválasztás) címet viseli:

 

Dylan Slocum énekes szerint "ez a dal arról szól, hogy az emberek csapdába esnek. Előszeretettel mondogatják a depresszióról vagy a szorongásról, hogy egyszer majd jobb lesz, a dal viszont arról az agyadba kúszó érzésről szól, hogy egyáltalán nem biztos, esetleg, talán... Mert talán örökké ragaszkodni fog egy bizonyos érzéshez, a gyűlölt munkádhoz vagy a testedhez, amitől undorodsz."

A karanténidőszakról azt mondták:

"Amikor úgy döntöttünk, hogy elkészítünk egy újabb videót, a karanténdepi már elég intenzívvé vált. Mivel egy amúgy rendkívül pozitív zenekar vagyunk, azt találtuk ki, hogy kisebb bulikat rendezünk magunknak – és online meghívtuk a rajongóinkat is ezekre. Később kiderült, hogy sokkal nagyobb szükségünk van ezekre a bulira, mint ahogy azt gondoltuk."

A teljes albumról pedig így vélekedik Slocum:

"Ezek olyan dalok, amelyek a kifelé fordulásról (nem kifordulás!) és annak a megállapításáról szólnak, hogy minden különbségünk ellenére a legtöbben egyszerűen csak megpróbálunk boldogulni ebben a pokolban, amivé a világ vált körülöttünk. Nincsenek nagy ambícióink – csak azt akarjuk, hogy az emberek elismertnek érezzék magukat. Mert ugyanazon a süllyedő hajón vagyunk. Azt szeretnénk, hogy az albummal kissé elviselhetőbbé tegyük ezt a világot – még ha csak 40 percre is ".

 

 

 

 

 

 

Spanish Love Songs, USA, punk

 

 

Szólj hozzá!


Egy darabig csaknem minden évben jöttek, aztán kimaradt öt: Asking Alexandria júliusban újra Budapesten

Egy darabig csaknem minden évben jöttek, aztán...

Danny Worsnoppal az élen s új lemezzel tér vissza magyar rajongóihoz az Asking Alexandria. A metalcore csapat július 2-án hetedik albumát mutatja be...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

A Budapesti Fesztiválzenekar megvalósítja az álmod

Amennyiben az a vágyad, hogy a a BFZ mutassa be – Fischer Iván vezényletével – a darabodat egy nagyszabású szabadtéri koncerten.

Ne törődj vele, hogy mit mondanak - Koncz Zsuzsa dalai még mindig aktuálisak

Egyre többször érezhetjük azt, hogy a régebben pályán lévő előadók régi dalai újra aktuálisak, vagy talán aktuálisabbak is, mint amikor megszülettek. Nincs ez másként Koncz Zsuzsával sem, aki a minap a Művészetek Palotájában adott telt házas koncertet, Szabadnak születtél címmel.
Új koncertek