Menopauza 1170x180

Tudtam, hogy ebből baj lesz: Edda kontrapoposan újratöltve

2024/02/20  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Az elmúlt időszakban óriási népszerűségnek örvend régebbi dalokat feldolgozni vagy bizonyos részüket beemelni egy friss szerzeménybe. Előbbire jó példa a KONTRA.POP Minden sarkon álltam már coverje. A páros tisztában volt azzal, hogy ez akár egy támadási felületet is jelenthet számukra akár az EDDA Művek rajongótáborának irányából, de úgy döntöttek, hogy bevállalják ezt a kockázatot.

Tudtam, hogy ebből baj lesz: Edda kontrapoposan újratöltve

KONTRA.POP formáció megálmodója Shuey hosszú évekig kizárólag keményebb műfajokban tevékenykedett, főleg a rock- és metálszcénában mozgott különböző produkciókban. Mindig is a frontemberek szerepköre hozta lázba, ezért a tavalyi év során úgy döntött, hogy más stílusokban is kipróbálja magát ebben a pozícióban. Elkezdték foglalkoztatni a könnyedebb műfajok, illetve a magyar dalszövegek. Ez volt az a pont, amikor nekiállt olyan alkotótársat keresni, akivel együtt dolgozhatnak számötletein.

Erre az időszakra így emlékszik vissza a KONTRA.POP énekese:

„Nem kellett sokáig keresgélnem, amíg rátaláltam Havas Mikire. Mindenki ismeri őt, az Irie Maffia zenekar alapítója és ex-basszusgitárosa, aki Mikoo név alatt zenei producerként is tevékenykedik. Nekem mégis inkább a produceri munkái tetszettek jobban, és megszólítottam egy születendő dalom meghangszerelése és producerelés miatt. Gyanútlanul igent mondott.”

Mikoo jelenleg Franciaországban él, ahol jelenleg saját hip-hop/trap/R’nB/soul projektjén dolgozik Beatz Diary Paris vol. 1 címen nemzetközi és hazai előadókkal. A producer és Shuey személyes találkozója hosszabb ideig váratott magára, de az online térben elég hamar megtalálták a közös hangot mind emberileg, mind szakmailag. “Ami késik, az jön” jeligére egyébként a páros összefutott már a francia fővárosban, stílszerűen egy bárban koccintottak a közös munka megpecsételésére.

Az EDDA-feldolgozás 2023 év végén landolt a digitális zeneáruházak kínálatában, és azóta már tisztán látszik, hogy az emberek szívesen pörgetik a tracket ebben az új drum’n’bass verzióban. A KONTRA.POP a kezdeti sikereken felbuzdulva készített egy frappáns low budget videóklipet, a forgatásról pedig a következő részleteket osztották meg:

„Nehogy véletlenül valaki azt higgye, hogy ezt komolyan gondoltuk. Ez egy szó szerint 0 forintos klip, amelynek a felvétele alatt kifejezetten kimelegedtünk, röhögtünk hasgörcsig, annak ellenére, hogy amikor otthonról elindultam a helyszínre, akkor -8 Celsiust mutatott a mérő. Nem tudom, hogy lesz-e akkora megtekintés rajta, hogy bajba kerüljünk a téma miatt. Ha meg tömegek vennék komolyan, akkor tényleg úgy érzem, hogy megérett az emberiség a kipusztulásra, és hogy elvigyenek minket az élienek szexrabszolgának.”

KONTRA.POP, Edda, feldolgozás

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek