Menopauza 1170x180

Csak boldog születésnap: Random Trip 15 a Parkban

2024/05/13  ·   Koncertbeszámoló   ·  Lenti Barnabás

Május 7-én rendezték meg a Random Trip 15 éves jubileumi koncertjét a Budapest Parkban. De nevezhetnénk akár egy óriási házibulinak is. Hogy miért?

Fotó: Mark A. Rosta Photography/Random Trip FB

Azt már talán mindenki tudja, hogy a Random Trip zenekar nem épp a kötöttségéről híres. Improvizációk követik egymást a színpadon, amelyek aztán időről időre kiteljesednek egy-egy dal formájában. Nem volt ez másképp a Park-bulin sem. A koncert előtt Sárkány Bertalan, a Ritmuslabor vezetője tartott egy „ütős foglalkozást”, ahol a korán érkezők dobokat és csörgőket kaptak a kezükbe, és el is indult a közös jammelés. A koncert résztvevői közül is többen dobot ragadtak: már itt is jelen volt Delov Jávor, Sena, Füstös Bálint és Törőcsik Kristóf is, akikkel szintén bárki válthatott egy-egy kedves szót.

A kezdő hangulat tehát adott volt egy jó koncerthez. Erre már nem is kellett sokat várni. Egy rövid videó-DJ setet követően színpadra is léptek az est főhősei és első vendégeik. A sztárfellépők egymást követték és egy-egy impro rész között felcsendültek olyan korábban született dalok, mint a Szeretem a reggelt, a Dobban vagy épp a Csak Boldog. Utóbbit Bagossy Norbi és Lábas Viki közösen énekelték el. A dalt egy meglepetés is követte ugyanis Szepesi Mátyás bejelentette, hogy a Csak Boldog aranylemez lett. Ebből a zenészek kaptak is egy-egy példányt.

A házibuli pedig folytatódott az egyik legújabb Random Trip-dallal, az Aki bújt, aki nemmel. A dalban színpadra lépett Schoblocher Barbi is, majd pedig következtek Sena, Vitáris Iván és Kis Tibi dalai. Az utolsó csatlakozó zenész egy új arc volt a Random Trip köreiben: Fekete Giorgio, aki Schoblocher Barbival énekelte el a Hobbihajótöröttet. A szülinapi bulit pedig egy nagy közös jammelés zárta, amely után a meghajlashoz szinte nem is fértek el a zenészek a Park színpadán.

Hát igen, a Random Trip (és a közönsége is) már csak ilyen: sok jó ember kis helyen is elfér :)

Random Trip, Budapest Park

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek