High Octane Fuel Baby: Ozone Mama a GMK-ban

2014. december 23.  ·   Koncertbeszámoló   ·  Juhász Vali

A karácsony előtti naptára bizonyára minden zeneszerető embernek tele van különböző koncertdátumokkal. 19.-én, pénteken este a legjobb választás a Gozsdu Manó Klubban a Summer Freeze és az Ozone Mama koncertje volt.

High Octane Fuel Baby: Ozone Mama a GMK-ban

Ilyen fergeteges bulin már rég jártam, pedig a Summer Freeze zenekart – bevallom – nem ismertem. Egy szempillantás alatt valahol a nyolcvanas években egy alter-koncerten éreztem magam, de mégsem, mert a hangzás meg igazi mai volt. A klasszikus gitár-gitár-basszusgitár-dob felállásnak köszönhetően olyan feszes volt az egész, hogy nem hagytak nekünk egy percnyi szünetet sem, és ez jó. Szerelmes-szomorú szövegek, kifejező előadásmód, ezt szeretem. Aztán egy csendesebb pillanatban következett egy születésnapi köszöntés, ami egyszer csak romantikus leánykéréssé változott. Hogy ez illik-e egy rockkoncertre, vagy nem azt mindenki döntse el saját maga, a lényeg az, hogy mindenki meghatódott, ám a továbbiakban már csak a szintén meglepett menyasszonyt figyelte, az utolsó néhány dalra már nem is nagyon emlékszem.

Régi kedvencem az Ozone Mama (2012-es Fonogram-díjas, 2003-ban a Hard Rock Rising magyarországi nyertesei), akik szerencsére hamar átszereltek és berobbantak a színpadra. Jó ideje nem láttam már őket, az új felállásban még egyáltalán (Tiszai Vivient Gulyás Máté váltotta a doboknál, a basszusgitárnál pedig a régi-új tag: Dobos Gergely). Nem csalódtam még bennük sosem, ám most rátettek még egy lapáttal, sikerült a négy „férfiállatnak” olyan fergeteges bulit nyomni, hogy már az elejétől bepörögtünk, és ez kitartott az elkövetkező 60-70 percre is. Kaptunk néhány zseniális feldolgozást is, amelyek közül a Ramones Commando című nótája és a Christmas Special-nak keresztelt variáció (Christmas is all around you-Last Christmas egyveleg) ütött nagyot. Egyre többen lettünk és egyre „forróbb” lett a hangulat kis „koncertteremben”. Még mindig fenntartom több helyütt megfogalmazott és korábban már írásba foglalt véleményemet, hogy Székely Marci az ország egyik legkarizmatikusabb és legjobb hangú énekese. Gábor Andris a gitárjával és a torzítók professzionális kezelésével olyan amerikai rock-feelinget hoz, amihez az új dobos és basszusgitáros remekül illeszkedik. Annyira profi az egész, hogy nem is véletlen, hogy két dalukat egy amerikai rádió is rendszeresen műsoron tartja. A végére pedig egy Red Hot Lovin’ – tökéletes.

Ilyen fergeteges koncerteket még-még-még! Az Ozone Mamának pedig nagyobb színpadokat (is) kívánok, mint a mostani (bár ez is remek klubkoncert volt), mert oda valók … és pont.

Fotók: Debreczi János


Képtár

  • High Octane Fuel Baby: Ozone Mama a GMK-ban kép 39178
  • High Octane Fuel Baby: Ozone Mama a GMK-ban kép 39179
  • High Octane Fuel Baby: Ozone Mama a GMK-ban kép 39180
  • High Octane Fuel Baby: Ozone Mama a GMK-ban kép 39182
  • High Octane Fuel Baby: Ozone Mama a GMK-ban kép 39183
 

 

Szólj hozzá!


Mindent az Ifiparkról - Rocktörténelem és koncertajánló Zerge tollából

Mindent az Ifiparkról - Rocktörténelem és...

1984, majd három évtized fertelmes haldoklás, enyészet és omladozás, valamint a Várkert Bazár kb. ötszöri, nemzetközi közröhej tárgyát...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Novemberben visszatér a feltörekvő black metál produkció, a Zeal & Ardor

Egy évvel első magyarországi koncertje után új lemezzel tér vissza a black metál színtér egyik legeredetibb produkciója, a Zeal & Ardor! A tavalyi A38-as fellépés után ezúttal, november 13-án az Akvárium Klub KisHalljában lép fel a svájci gitáros-énekes, Manuel Gagneux és delta-blues spirituálékat metálsújtással, voodoo...

Blahalouisiana szimfonik koncerttel hangol a nyárra a Kultkikötő

Június 23-án egy igazán különleges zenei produkcióval indítja az idei, szám szerint 13. évadát a Kultkikötő. Az ínyenc zenei csemegét kedvelő közönség a Blahalouisiana zenekar klasszikus hangszerekkel elegyedő ritmusaira érkezhet meg a nyárba és a fesztiválszezonba.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek