Iron Maiden-utánlövés: A Vasszűz bizony nem öregszik!

2014. június 20.  ·   Koncertbeszámoló   ·  koko

Jobb későn, mint soha: bár lassan már a koncert utolsó hangfoszlányai is az emlékezet raktárába vonulnak, mi még rugózunk rajta egy egyet.

Iron Maiden-utánlövés: A Vasszűz bizony nem öregszik!

Az öreg brit rockerek olyat mutattak Budapesten, amit sok más fiatal vagy nem éppen fiatal zenekar is bőven megirigyelhet tőlük. S ez nem is csak a stíluson múlik, hiszen ma már elvileg nem divat a metalzene.

A közönségük mégsem öregedett meg, s tulajdonképpen a legendás zenekar tagjai sem panaszkodhatnak, hogy rettenetesen elszállt volna fölöttük az idő – a metal, úgy tűnik, tényleg konzervál. S lám lám, óvodás kisfiútól a hetven éves bácsiig igencsak sokan megfordultak ezen a bizonyos június eleji arénás koncerten.

S hogy mi lehet az ő és a rajongóik titka? Talán önmaguk, vagyis a szenvedélyük, az őszinteségük: hiszen ők ezen az estén is egy életérzést mutattak, amit manapság mind a modern pop, mind a modern rockkultúra is elleshetne tőlük. Tessék csak buzgóbban figyelni a mestereket! Talán ez is az este üzenete volt. Az Iron Maiden tehát – felesleges is túlcifrázni a gondolatot - nemcsak a lemezein, de minden egyes élő showján, immáron közel negyven éve bizonyítja toplistás létjogosultságát. Így egyértelmű, hogy a magyar fővárosba visszatérve ismét nem okoztak csalódást az arénát megtöltő emberáradatnak.

Füst és cirkusz helyett pedig igazi zenét kapott az arcába mindenki, aki egy estére képes volt elhagyni a virtuális világot, hogy megnézzen valami valósat is. Vagyis valósat a zenében, ami se többet, se kevesebbet nem mutatott magából, mint ahogy annak a bizonyos nagy könyv szerint lennie kell. A kereskedelmi rádiókra fittyet hányó muzsika kíséreteként pedig életre keltek a rajongott Maiden szörnyek is egy-egy szám erejéig, borzongató díszletként ékesítve a hatalmas színpadot, mondhatni hiánytalanul.

És akár kijelenthetnénk azt is, hogy a koncert talán tökéletes volt, emlékeimben hasonlóképpen szólal majd meg ez az este is, mint az augusztusi Pink Floyd hangjai. Eltekintve persze attól az egy hiányosságtól, hogy túl kevés időt töltött a színpadon az ominózus főszereplő zenekar. Néhány visszatapsot még el bírtunk volna viselni, na és persze közkívánatra Fear of the Dark repetát is.

Legközelebb, ha lehet, így kérnénk!

 

Fotók még mindig itt!

 


 

 

Szólj hozzá!


Megtört a Sziget-átok?

Megtört a Sziget-átok?

A Népszava cikke szerint a társaság legnagyobb rendezvénye, az augusztusi Sziget fesztivál eredménye megközelítheti a két éve elért,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Schwartz Dávid a mantrák hálójába került

Le is írta nekünk – meg nektek is –, hogy miért és mégis hogyan :)

Pink Floyd: a dobos megengedte, hogy kiadják a lemezeit

Roger Waters és David Gilmour aktuális sikerein felbuzdulva újra aktivizálta magát Nick Mason, a Pink Floyd harmadik tagja is. A legendás brit rockzenekar dobosának újra megjelentek korábbi szólólemezei
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek