Hogyan rombolta le a Bohemian Betyars az öltözőt? A Backstage immáron egy nyitott könyv

2022/11/04  ·   Könyvajánló   ·  koncert.hu

Ami a backstage-ben történik, az a backstage-ben is marad... – tartja a mondás. Kivétel ez alól, ha valaki könyvet ad ki róla: "Történetek a Backstage-ből" címmel megjelent a Budapest Park kulisszák mögé kalauzoló jubileumi kiadványa.

Fotó: Kiss Laura Kata

A könyv megjelenéséhez egy különleges együttműködés is társul. November 10. és december 11. között a belváros egyik kedvenc újhullámos bisztrója, a Madhouse ugyanis kifejezetten a könyv ihlette menüvel várja a vendégeket az Anker közben - például kipróbálhatjuk, milyen a tubis desszert. A Piszkor Norbert séf által megálmodott különleges étlapon elsősorban olyan ételek kaptak helyet, amelyek a backstage-ben átbulizott éjszaka után is jóleső gyógyírként szolgálhatnak. Amennyiben erről a menüsorról választ valaki, a befolyt összeg egy részével a Fábián Juli Emlékalapítványt támogathatja, amelynek célja, hogy olyan zenészeknek segítsen, akik hosszan tartó betegség miatt nem tudnak dolgozni.

Mi volt Marsalkó Dávid (Halott Pénz) legemlékezetesebb parkos pillanata?

Hogyan rombolta le a Bohemian Betyars az öltözőt?

Ki az, aki 8 hónapos terhesen állt színpadra, miközben a nőgyógyásza minden lépését kémlelte?

És egyáltalán, milyen koncertekre járnak szabadidejükben kedvenc magyar sztárjaink?

Már kapható a Backstage című könyv, amely zenészek, zeneipari szakemberek és az idén tízéves Budapest Parkot megálmodó stáb igaz történetein keresztül, exkluzív fotókkal illusztrálva mutatja be a koncerthelyszínt, a Libri Kiadó gondozásában.

A szerző, Sajó Dávid a zeneipari szereplők anekdotáit heteken keresztül hallgatva térképezte fel a Budapest Park “legendáját”, és hozott felszínre régen vagy akár sohasem hallott személyes történeteket. A hely megalkotói őszintén mesélnek arról, hogyan kapaszkodtak elérhetetlennek tűnő álmaikba akkor is, amikor a legtöbben már lemondtak róluk; milyen tapasztalatokkal gazdagodtak, és mi az, amit ma már máshogy csinálnának; mik voltak azok a sorsfordító döntések, amelyek végül a Budapest Park sikeréhez vezettek.

A sztorit zeneipari szakemberek és zenészek soha nem hallott, a kulisszák mögött zajló történetei színesítik.

“A Park olyan sikersztori, amelynek a történetét összegyűjteni és bemutatni legalább akkora élvezet, mint pár évvel korábban Iggy Popot látni vonaglani azon az óriási színpadon. Remélem, hogy sikerül visszaadni ebben a könyvben a rengeteg szeretetet, pozitív gondolatot és európai felfogást, mert ez a történet tényleg megér minden beleölt munkaórát” – írja a közös munkáról a könyv szerzője, Sajó Dávid.

A Backstage amellett, hogy bemutatja, hogyan vált a Budapest Park az ország egyik legnépszerűbb koncerthelyszínévé, igazi kordokumentum, ami átfogó körképet ad a hazai zenei életről. A történetet ráadásul a helyszín kiváló fotósainak szemén keresztül követhetjük végig, ugyanis több mint 500 fotóval illusztrálják. A képes kiadvány már elérhető a Libri könyvesboltokban vagy a Budapest Park weboldalán online. (Akik koncertjegy mellé vásárolják a budapestpark.hu-n, kedvezményes áron és szállítási díj nélkül juthatnak hozzá.)

Backstage, könyv, Budapest Park

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek