Magyarul is megjelent Rob Halford önéletrajza

2021/05/29  ·   Könyvajánló   ·  koncert.hu

A Judas Priest kétségkívül a heavy metal egyik legmeghatározóbb együttese: lemezeikből több mint 50 millió példányt adtak el világszerte. A legendás brit zenekar összetéveszthetetlen énekstílusáról és extravagáns színpadi megjelenéséről egyaránt elhíresült frontembere, Rob Halford ezúttal saját szavaival eleveníti fel kalandos életútját, és vet számot a Judas Priest hullámvölgyektől sem mentes pályafutásával.

Magyarul is megjelent Rob Halford önéletrajza

Ha akad olyan, aki nem ismeri a nevét, Rob Halford – vagy ahogyan rajongói nevezik, a „Metal God” – brit énekes és dalszerző, a Grammy-díjas Judas Priest zenekar frontembere. Szegecsekkel kivert bőrszereléseinek, harleydavidsonos színpadi bevonulásának és legfőképpen egyedülálló, négyoktávos orgánumának köszönhetően világszerte a heavy metal egyik legkarizmatikusabb előadójaként tartják számon.

A most magyarul is megjelent memoárja több őrült sztorik és izgalmas műhelytitkok szórakoztató gyűjteményénél. A könyv igazi vonzereje abban a tabukat nem ismerő nyíltságban rejlik, mellyel a szerző feltárja karrierjének árnyoldalát: egykori alkohol- és drogfüggőségét, rendőrségi ügyeit, depresszióját, kilépését a zenekarból a ‘90-es évek elején és több évtizedes vívódását, hogy a nyilvánosság előtt sokáig titkolni kényszerült homoszexualitását.

És mint minden őszinte gyónásban, úgy a Vallomásban is megtalálható a feloldozás lehetősége – annak magával ragadó története, hogy a Metal God miképp tért vissza az ezredfordulót követően méltó helyére, a Judas Priest élére, és hogyan találta meg végül magánéletében is a boldogságot.

– Kövessen.

Egy szűk cellába vitt, és becsukta mögöttünk az ajtót.

– Gondoltam, hogy maga az – mondta. – Rob Halford, hogy a bánatos francba kerül maga ide?

– Úgy, hogy kurva nagy idióta vagyok – ismertem be.

A rendőr a fejét csóválta.

– Nem hiszem el, hogy magát látom itt. Na, megnézem, mit tehetek.

Vajon elenged?

– Nagyon köszönöm – motyogtam, ő meg kiment, és bezárta maga mögött az ajtót.

Leültem a keskeny, kemény priccsre. A következő két órában sorban odajött a cellámhoz az őrsön szolgáló összes rendőr, hogy megbámuljanak maguknak az ajtóba vágott ablakon keresztül, és dobjanak nekem egy ördögvillát. Kiöltött nyelvvel visszavilláztam nekik. Ezzel is telt az idő.”

Rob Halford: Vallomás - A Judas Priest énekesének önéletrajza (Trubadur Kiadó, 2021)

 

Rob Halford, Judas Priest, önéletrajz, könvy

 

 

Szólj hozzá!


Hangol már a zenekar – Lovasi András új formációval járja be az országot

Hangol már a zenekar – Lovasi András új...

A zenekar a "Lovasi András és barátai nevet" viseli, s a zenész a Grand Hotel Halmahera címmel, ősszel megjelent új nagylemezét turnéztatja meg.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Jön a MUSE Sopronba!

Már a Volt Fesztivál 2022-es fellépőinek listáján a Muse, a The Killers, a Sum41, a Bring Me The Horizon és Yungblud. Mindez jövőre, június 21 és 25 között, Sopronban.

A jövőben a harmadik oltáshoz fogják kötni a védettségi igazolványt

Egy idő után... Hogy ez valójában egy napot, egy hetet, egy hónapot vagy egy évet jelent (a szám tetszőlegesen cserélhető), ahhoz a Telex cikke sem juttatott közelebb minket.
Új koncertek