Menopauza 1170x180

Miért hagyta ott K. K. Downing a Judas Priest? Most elmondja...

2020/02/12  ·   Könyvajánló   ·  koncert.hu

Noha az elmúlt másfél évtizedben új lemezek helyett egyre gyakrabban szolgáltatták legendás zenészek önéletrajzai az aktuális szenzációt a metálzene világában, a stílus alapegyütteséből, a Judas Priestből eddig még senki sem vállalkozott a memoárírásra. Ezt a hiányt pótolja Éjjel-nappal Judas Priest című kötetével a zenekar alapító gitárosa, K. K. Downing,

Miért hagyta ott K. K. Downing a Judas Priest? Most elmondja...

A Trubadúr Könyvek gondozásában jelent meg a gitáros pazar életrajza, amelyben kendőzetlen őszinteséggel mesél a Judas Priestben eltöltött időkről és a zenekarral való szakításról. Éjjel-nappal Judas Priest című kötetében a zenekar alapító gitárosa az együttes pályafutását végigkísérő izgalmas sztorik és kulisszatitkok mellett kitér azokra a zenekaron belüli konfliktusokra is, melyek végül a banda elhagyására késztették. Érdekes módon a Judas Priest történetét eddig egyik tag sem mesélte el, így a könyvet világszerte komoly várakozás előzte meg.

K. K. Downing az 1969-ben Birminghamben alakult, korszakos jelentőségű heavy metal banda alapító tagja és gitárosa volt 2011-ig. A zenekarbeli társával, Glenn Tiptonnal létrehozott keményebb, ikergitáros hangzás, a harapós riffek és a váltott szólók óriási hatással voltak a műfajra, és a brit heavy metal új hullámához vezettek.

Downing volt az, aki először jelent meg a színpadon a műfaj későbbi védjegyévé vált, szegecsekkel kivert, láncos bőrszerkóban.

S hogy mi várhat az olvasóra, arról egy igen rövid részlet is mindent elmond:

„A vége az lett, hogy amikor elindult az intrónk, mi Scott-tal még mindig abban a nyomorult autóban ültünk. Rob eközben kihajtott a színpadra a motoron, mit sem sejtve arról, hogy a stábot értesítették a késésünkről, és emiatt a díszlethez tartozó lépcsősort visszaengedték a kiinduló pozíciójába. Minden füstben és szárazjégben úszott, és hatalmas volt a zaj, hozzá pedig nem jutott el semmilyen információ, úgyhogy kigurult a Harley-val, és nyílegyenesen belerongyolt a lépcsőbe. Bamm! Rob öntudatlanul hevert a színpadon. Mi eközben Scott-tal még mindig a kocsiban ültünk. Végül aztán valahogy csak odavergődtünk, úgyhogy újraindították az intrót – arról ugyanis senki sem tudott, hogy Rob agyrázkódást kapott. Aztán végigjátszottuk ének nélkül a műsort nyitó Hell Bent for Leather-t is, de még mindig nem vette észre egyikünk sem, hogy a frontemberünk ott fekszik valahol a szárazjégfelhő közepén.”

Judas Priest, K. K. Downing, önéletrajz, könyv

 

 

Szólj hozzá!


Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Az MVM Classic&Club sorozat „Éjszaka az állatkertben” című koncertje zenei kalandozásra hívja a közönséget november 14-én a Magyar Zene...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Országos turnéra indul 2025. januárjában a hazai rockmusical műfajának alapvetése, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című, immár kultikus sikerdarab, hogy örökérvényű dalaival betöltse a vidéki nagyvárosok legnagyobb arénáit és a Budapest Sportarénát. A főbb szerepeket ezúttal Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra,...

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Úgy tűnik, nagyon bejött a dél-koreaiaknak a Nagy Emma Quintet

Első magyar jazz zenekarként, kirobbanó sikerrel mutatkozott be a Nagy Emma Quintet a dél-koreai Jarasum Jazz Fesztiválon.

Al Bano-tól a Valmarig: a kolbászgyúrás mellett koncertek is lesznek a hétvégi Csabai Kolbászfesztiválon

Október 24. és 27. között rendezik meg Békéscsaba egyik legnagyobb gasztronómiai eseményét, a 27. Csabai Kolbászfesztivált.
Új koncertek