Menopauza 1170x180

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

2024/04/26  ·   Lemezbemutató   ·  Lenti Barnabás

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.

Fotó: Nerpel Nikoletta

Te vagy az, aki kell!

Még mit nem!

Hangzott a párbeszéd, amelyet véletlenül a KFT zenekar egyik tagja is meghallott. Ki gondolta volna, hogy ennek egészen komoly következményei lesznek? :)

Az persze nem tudjuk, hogy a párbeszéd mennyire volt valós, az viszont biztos, hogy jön, jön, jön az új EP, melynek már emlegetett első dalát a zenekar egy ideje a koncerteken is játsza, például a januári Big Band műsornak is része volt.

A korongról a "Te vagy az, aki kell" című felvételt már korábban megismerhettük. A slágergyanús trackhez Lantos P. István fotóművész képeiből készült videóklip.

Az albumon további öt szám lesz hallható: Hideg ország, Buszvezető, Az időutazó, Ez a helyzet aktuális, Valahogy nem az én napom.

Márton András szerint a dalok változatosan képviselik a KFT szellemiségét, ennek oka pedig talán az is lehet, hogy az együttes 16 éve (!!!) nem írt új dalokat.

A megjelenés formája még körvonalazódik... A digitális térbe biztosan kikerülnek, ám,  ahogy a zenekar kifejtette a rádiós beszélgetés során, a CD napja már leáldozott. Az emberek általában csak a traffipax kijátszására (hatástalan, urban legend), vagy éppen poháralátétnek, esetleg cserepes növények alá használják őket.

A KFT június 20-án izgalmas koncertre készül: együtt lépnek fel a Pál Utcai Fiúkkal a Budapest Parkban. A véletlen úgy hozta, hogy eddig fesztiválokon is szinte alig találkoztak, most azonban közös blokkok is lesznek a műsorban. A KFT-vel ezen az estén fellép Gábor Andor UFO, Lengyelfi Eszter és a Vintage Dolls énekes trió is.

Aki pedig korábban és önállóan szeretné látni-hallami őket, a Káposztásmegyeri majálison – természetesen május elsején – alkalma lesz rá, a koncert 18.00 órakor kezdődik és ingyenes.

Szerintünk április 26. azért a zenekar napja :)

 

 

KFT

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek