Szécsi Pál 80

20 éves pályafutásának évfordulóját új lemezzel ünnepli Divo

2023/11/28  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Divo-t 2008-ban még Schwartz Dávidként ismerhette meg a nagyérdemű, amikor a We are the world című világslágert egy személyben adta elő az Esti Showder tehetségkutatójában. Aztán hirtelen eltelt 20 év, és új életet kezdett, amelyet zenészként természetesen egy új albummal ünnepelt meg.

Divo Für Anikóval, a duettalbum sajtóbemutatóján

Az Esti Showder után a nagy áttörést 2012-ben a The Voice című tehetségkutató finalistájaként szerezte. Malek Andrea mentoráltjaként szurkolt neki az ország.

Ez évben zenekarával megnyerte a Trilla Díjat az Élőzene versenyén. Dakos Lillával közös duója a Diamond Notes is díjazott lett. 2013-ban- Andrew Lloyd Webber Jézus Krisztus szupersztárjában Júdásként láthatta a nagyérdemű Miller Zoltán és Szabó Győző oldalán, majd 2014-ben A Rómeó és Júliában kapott címszerepet. 2015-től egy teljes évadon át játszotta Néró Császárt Várkonyi Mátyás Sztárcsinálók című Rockoperájában. Hazai és külföldi sztárok oldalán is dolgozhatott, olyanokkal, mint az Ace of Base, Caramel, Zalatnay Cini, Delhusa Gjon, Falusi Mariann, Csepregi Éva, Szolnoki Péter, Sterbinszky.

2015-ben alapította meg Szentendre elsőszámú könnyűzenei ének és hangképző stúdióját, ahol színész és énekes növendékeket képez azóta is

2022-ben Louanda Bird Abreu énekesnővel közös formációt hoztak létre Hangok Szárnyán néven. Meditációs és mantrakoncerteket tartanak az ország számos pontján. Amúgy az esti showderben ismerték meg egymást, így ez az év igazán külön évfordulónak számít.

Ami a mantrákat illeti, a Koncert.hu külsős munkatársaként tudósított – többször is – Deva Premal és előadótársai budapesti koncertjéről, és az a megtiszteltetés érte, hogy a tibeti és indiai mantrák éneklésével-énekeltetésével híressé vált énekenő maga ajánlotta a Hangok Szárnyán projektet követői figyelmébe.

2023 nagy változásokat hozott az énekes karrierjében. Für Anikó színművésznő felkérte őt, hogy énekeljen  vele a készülő duett-lemezén. A lemezbemutató 2024. január 25-én lesz az Örkény Színházban, a lemezről bővebben ezen link alatt található infó.

Dakos Lilla zongoraművésszel közös műsoruk a Múzsák Éjszakája is ebben az évben debütált. Koncertsorozatuk a múlt század legnagyobb énekesnőinek dalaival indult útjára.

November 19-én érkezett az im máron Divo nevet viselő előadó vadonatúj stúdióalbuma, a Bűvölő, melyen az énekes saját szerzeményei és közös szerzemények is hallhatók. Szerzőtársai Kovács Péter, Peter Saintone, Sterbinszky és Tempfli Erik voltak. Az album fő témája a szerelem – és annak minden oldala, kiemelve az apró csodák, a barátok és a lelkitársak fontosságát az életben. 

A dátumválasztás sem véletlen, hiszen a művész ezen a napon ünnepelte 34. születésnapját. Számára ez egy igazán örömteli (újjá) születésnap volt – az a kiemelt alkalom, amikor a nyilvánosság előtt is felvállalta önmagát, így végre önazonosan, felszabadultan alkothat és adhat közönségének. Márpedig, ha valaki, akkor ő tud adni. Örülünk, hogy személyesen is megismerhettük, nem csak a nekünk szánt írásai tükrében, mert mindemellett egy igazán hatalmas szívű, remek humorú, kiváló torkú és rendkívül sokoldalú énekes barátságát élvezhetjük, aki nem mellesleg fekete öves Disney-rajongó :)

Ha találkozni szeretnétek vele és csodálatos hangjával, legközelebb Delhusa Gjon Gödör-béli koncertjén tehetitek meg, csütörtökön.

 

 

 

Schwartz Dávid, Divo, Bűvölő, Für Anikó

 

 

Szólj hozzá!


SBB: Kinek mond valamit ez a három betű?

SBB: Kinek mond valamit ez a három betű?

Aki a progrock szerelmese, annak biztosan! A legendás lengyel progresszív rock zenekar október 17-én a fővárosi Erkel Színházban lép fel.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A folyóban sziget, a szigeten tó: igazi klasszikus elektropoposan a Margitszigeti Színházban

A hattyúk tava címmel kortárs balettprodukció látható július 20-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Ballet Preljocaj előadásában.

Ha VIP-es vagy, fiam, egy szép napon ez mind a tiéd lesz

Tegnap számoltunk be, hogy a a hazai partybrand-ek közül kik érkeznek majd Zamárdiba, ma az idei VIP helyszínekről és szolgáltatásaikról mesélünk, bár a fesztivál szlogenje szerint a Soundon mindenki VIP. De azért mindig vannak eggyel vipebbek...
Új koncertek