Na de hogy kerül Delhusa Gjon a Gödörbe?

2023/11/24  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Gödörről kialakult az a képünk, hogy leginkább alternatív és/vagy underground zenekarok lépnek fel a Király utcában, és olyan rétegzenéket lehet ott hallani, amelynek közönségbázisa nagyjából akkora, mint a Gödör befogadó képessége – nem mainstream, de roppant szerethető produkciókról van szó. Amiről meg annyira nincs, az a popzene (bár "Nekem minden egyformán popzene" EK).

Na de hogy kerül Delhusa Gjon a Gödörbe?

Bródy János december 10-én, az az emberi jogok világnapján ad majd akusztikus koncertet a Gödörben. Az ENSZ közgyűlése 1948-ban ezen a napon fogadta el az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát, mint azt a közös eszményt, amelynek elérésére minden népnek és minden nemzetnek törekednie kell.

De rögtön bukik is az egész (pre)koncepció, mert Bródy János is képes stadionokat megtölteni – és ő is lépett fel már a Gödörben, mi több, ő volt az, aki Delhusa Gjon figyelmébe ajánlotta a helyet, mert a zenész szeretett volna egy személyesebb légkörű koncertet, ami tervei szerint ráadásul egy koncertsorozat első állomása lenne. A Gödör pedig tökéletesen alkalmas erre, hiszen a Satöbbi együttes koncertjein is (legközelebb december 1.), testközelből lehet Pethő Zsolték fülébe ordítani, hogy "Vissza a pénzt!" :)

Mivel az utóbbi – hosszabb – időszakban ez a fajta koncertélmény nem volt jelen Delhusa Gjon életében, izgatottan várja, hogy milyen lesz a fogadtatása.

Nincs ezzel másképp a Gödör stábja sem. A megkeresés után átbeszélték, hogy mennyire illik hozzájuk ez a program... Arra jutottak, hogy mindig is volt egy-két hasonló előadó a korábbiakban is (a teljesség igénye nélkül pl. Neoton, Pa-dö-dő, Tóth Vera), tehát nem nagyon van ok arra, hogy a nyitottság folytonosságát, ami minden szinten (három is van) jellemző rájuk, megszakítsák. A törzsközönség ugyan kicsit csodálkozni fog, de a meglepetés ereje képes különleges dolgokat létrehozni: ha két vagy több kultúra, stílus találkozik, születhetnek abból jó dolgok.

Gjoni nem vásárolt zsákbamacskát: elment a Gödörbe, bejárta  de akkor még hezitált, hogy zenekaros koncert legyen, vagy inkább csak szóló... Aztán a zenekaros verzió mellett döntött, aminek mi jobban örülünk, ráadásul most elég jól szól már a koncertterem, sokat költöttek rá az utóbbi hónapokban. Végre van két fix hangtechnikusuk is – az előző két évadban csak egy volt, és a helyettesítések nem mindig sikerültek jól.

Az újrahangszerelt slágereket most személyes történeteken keresztül ismerheti meg majd a közönség: ez egy személyes találkozás lesz a mediterrán gitárossal és művészbarátaival, amelyen a már öt évtizedes zenei életút (!!!) nagy slágereire is lehet számítani (Nika se perimeno...) Minden, ami a nagyszínpadok távoli világán túl elérhető, egy igazi kapcsolódás a zenésszel és a dalaival. Gjoni, a gitár meg a zenekar:

Duka Tibi - bass
Horváth Béla - billentyű
György Mihály - spanyol gitár, bouzuki (hangja szól)
Dívo - vokál
Tibor Gena - dob

Aztán majd rájöttök, mekkorát lehet bulizni rá, bár azon az egyetlen gyors számon kívül mi csak melankolikus dalokat ismerünk, de amúgy is nyakunkon az advent, belefér.

 

 

Delhusa Gjon, Gödör

 

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek