Hangok Szárnyán – zenés lélekszalon a belső békéért

2023/01/11  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Schwartz Dávidot pontosan tizenöt évvel ezelőtt ismerhette meg a nagyérdemű, az Esti Showder tehetségkutatójában, ahol a We are the world című világslágerrel belopta magát a közönség és a zsűri szívébe. Szintén a műsornak köszönhetően ismerkedtek meg Louanda Bird Abreu énekes-színésznővel, akit a Showder Band páratlan hangú énekesnőjeként, valamint az örök klasszikus Zimmer Feri színésznőjeként ismerhet a közönség.

Hangok Szárnyán – zenés lélekszalon a belső békéért

Útjuk most, ennyi év elteltével keresztezte egymást, olyannyira, hogy közös projektet álmodtak. A Hangok Szárnyán egy komplex zenés rituálé, amely vallástól függetlenül, ősi kultúrák mantráit, imáit tartalmazza, valamint egy hangtálfürdőt és az adott eseményük tematikájának megfelelő meditatív folyamatot, szertartást.

Első szárnypróbálgatásaiknak még tavaly év végén, a Mandala Day Spa adott otthont. Rövid idő alatt kiderült, hogy tökéletes harmóniában tudnak együtt rezegni, és közönségük egyöntetűen egyre nagyobb bizalmat szavazva gyarapodik, nem csoda, napjainkban egyre többen fordulnak a spiritualitáshoz, keresnek olyan módszereket, közösségeket, ahol meglelhetik a lelki békéjüket.

„A Hangok Szárnyán egy olyan kultúrmisszió, amely arra hivatott, hogy a megfáradt, stresszes vagy netán szomorú embereket felvidítsa, feltöltse, megvigasztalja a zene és az énekhangok színtiszta, ősi erejével” – mondta Dávid.

Ahogy korábbi cikkeinkben olvashatták, Dávid baráti kapcsolatot ápol nagy példaképével, a 2020-ban Grammy-díjra jelölt Deva Premallal. Az énekesnő őszinte áldását adta az induló projektre. Az esten a világhírű énekesnő által hangszerelt szanszkrit mantrák is elhangzanak.

A mantrák, a megerősítés misztikus és ősi szövegei. Louanda és Dávid a világ számos kultúrájából válogattak; afrikai, tibeti, szikh, haiti, és indiai fohászok elegyével bizonyítható, hogy a zene mindentől független és bizony mindenkit összeköt. Mindenen kívül áll. Egy olyan megtörhetetlen kapocs a világon élő emberek szíve között, amit mára már sokan elfelejtettek...

Az idei év igazán eseménydúsnak ígérkezik számukra. A meditatív duó az ország számos pontjára készül, hogy mindenhová eljuttathassák ezt a produkciót.

Január 20-án Szentendrén az Átalakulások Terében, a Vénusz Női Klub Évindító Workshopján, január 21-én szintén Szentendrén, az SD Énekiskolában, február 11-én pedig a budai PLUTO Sky Lounge mesés atmoszférájában találkozhattok velük, részletes infók itt.

 

 

 

Schwartz Dávid, Louanda Bird Abreu, Hangok Szárnyán, meditáció

 

 

Szólj hozzá!


SZIN 2024: a fesztivál 521 kedvezményes bérlettel ünnepli meg Szeged napját

SZIN 2024: a fesztivál 521 kedvezményes bérlettel...

A SZIN kedvezményes belépőkkel ünnepli Szeged Napját. A jeles dátumra utalva 521 igen kedvezményes SZIN-bérlet várja majd gazdáját, de...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A Kobuciban bukkan fel a pasi, aki megtalálta Paul McCartney elveszettnek hitt első basszusgitárját

Idén már kilencedik alkalommal rendezik meg Budapesten az országos Beatles találkozót. Az esemény június 16-án lesz az óbudai Kobuci Kertben, a találkozó fővédnöke pedig az a Nick Wass, akinek vezetésével idén Angliában megtalálták Paul McCartney elveszettnek hitt első basszusgitárját.

Énekesnők a nagyvilágból, avagy Palya Bea görög selyme

Palya Bea müpás koncertsorozatának alkalmain 2015 óta elbűvölőbbnél elbűvölőbb énekeseket láthattunk és láthatunk a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Idén a görög apától és francia anyától származó, párizsi Dafne Kritharas lesz a magyar énekes vendége.
Új koncertek