Neoton 1000

30 éve bossanovázik a Pixies

2020/06/30  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

1990-ben jelent meg a Pixies "Bossanova" című lemeze – az évfordulót a kultikus formáció egy egészen különleges kiadással ünnepli meg. Idén felléptek volna nálunk is, az ismert okok miatt a koncertet 2021. szeptember elsejére tették át.

30 éve bossanovázik a  Pixies

Augusztus 7-én a 4AD kiadó egy limitált kiadású vörös vinylt jelentet majd meg az eredetileg hozzá tartozó 16 oldalas füzettel együtt, ami korábban csak az eredeti brit nyomattal volt elérhető.

Az 1990-ben megjelent albumon a zenekar folytatta a Gil Nortonnal közös munkát, miután második korongjukon, a "Doolittle"-ön igazán sikeresnek bizonyult az együttműködés; ezúttal Boston helyett Los Angeles-ben rögzítették az anyagot (a "Blown Away" című dal kivételével, melyet 1989-es európai turnéjuk során, Berlinben vettek fel).

A "Bossanova" a Pixies zenei palettájának újabb színeibe enged betekintést. Mose Allison jazz és blues zongorista előtti tisztelgésül helyet kapott rajta az "Allison" című dal, illetve most először egy feldolgozás is felkerülhetett egy Pixies albumra, a The Surfstones "Cecilia Ann" című szerzeménye formájában, de tökéletes példa a változatosságra a "Velouria" és a "Dig for Fire" is. Egy kicsit előtérbe kerültek a surf- és space rock hatások, a sci-fi tematika pedig a szövegekben és a borítón is visszaköszön.

 

Pixies, Bossanova, évforduló, vinyl, halasztott koncert

 

 

Szólj hozzá!


Törölték a Jail Fesztivált: itthon marad a Neoton, az Aurora és a Tankcsapda is

Törölték a Jail Fesztivált: itthon marad a Neoton,...

Szóltunk, hogy ez jön, és azt is hozzá kell tennünk, hogy nem szívesen írjuk ezeket a cikkeket.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Elkezdődött a lemondási hullám: Republic

Úgy tűnik, sikerült a kormány szerdai "belengetett" döntésével ráhoznia frászt a kómából ébredező zeneipar szereplőire: úgy tűnik, sokan nem várják meg a hét közepét, a nyereség nélküli hónapok után a még nagyobb veszteséget az események törlésével próbálják megelőzni.

Még a rektor is dalra fakad a pécsi egyetem videójában

Egy videó született a járványból a pécsi egyetemen: a vezetők, az oktatók és a munkatársak így szeretnék kifejezni összetartozásukat. Hogy miért a (részegen) Ki visz majd haza című Bikini-számot választották zenei alapnak, azt csak ők tudják :)
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek