A formáció, amely duóként indult, de már zenekarként készített lemezt: Papaver Cousins

2018/09/03  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Az énekes-dalszerző duóként indult Papaver Cousins Bad Writing című, második nagylemeze már zenekari felállással készült. A csapat szeptember 14-én az A38 Kiállítóterében nemcsak az új album anyagát mutatja be, hanem visszanyúlnak a kezdetekig is, így egy koncerten tekinthetjük át, hogy az akusztikus-folkos daloktól miként tértek át a nagyívű, klasszikus értelemben vett rockra.

Fotó: Facebook

Nagy Barnabás és Szendrey-Nagy Olivér egy közös zenehallgatás után döntötte el, hogy közösen alapítanak zenekart. Ezután másfél évig dalokat írtak és próbáltak. 2015 augusztusában jelentették meg a Papaver Cousins első kislemezét, majd 2017-ben Lack of Lightness című nagylemezüket, amelyekkel komoly szakmai sikereket értek el.

Felléptek Koreában a Zandari Festa Showcase Fesztiválon, a Bad Writing dalait pedig már Liverpoolban, Walesben és St. Gallenben is bemutatták.

A Bad Writing egy jóval könnyedebb hangvételű lemez, mint amit eddig tőlünk megszokhattak, de a legfőbb változás, hogy az albumot zenekari felállásban rögzítettük. Egyébként már az első lemezen is volt három dal, amiben mások is közreműködtek, tehát egy organikus fejlődésről van szó. Bízom benne, hogy ezzel a megszólalással könnyebben értelmezhetővé, egyértelműbbé válnak a munkáink” – meséli Szendrey-Nagy Olivér.

A Papaver Cousinsra eddig jellemző visszafogott hangszerelést tehát felváltotta a zenekari hangzás, amely amellett, hogy jobban kibontja a szerzőpáros szándékait, megtartja a rájuk jellemző intimitást is. A lemezen és a koncerten Hegyi Zoltán nagybőgőn és basszusgitáron, Süli Tamás dobon, Barta Gyöngyi csellón és Fésűs Ádám billentyűs hangszereken működik közre.

 „A Bad Writing egy egyszerű rocklemez arról, hogyan szeretünk” – nyilatkozta Szendrey-Nagy Olivér

A szeptember 14-i koncerten a zenekaros felállásban megszólaló számok mellett több régebbi dal is elhangzik majd. Ezen a koncerten ugyanis a Papaver Cousins azt is be szeretné mutatni, hogyan fejlődött, s milyen változásokon ment át a csapat az elmúlt három évben.

A formáció az NKA-Hangfoglaló Program pályázatán indult és nyert, mentoruk Gyémánt Bálint a hazai jazzélet egyik legkiemelkedőbb gitárosa, aki többek között Harcsa Veronika rendszeres partnere, és a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanára.

Papaver Cousins, NKA, Hangfoglaló, lemezbemutató, A38

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek