A kritikusok is szeretik a Manic Street Preachers új albumát

2018/04/20  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Április 13-án megérkezett a Manic Street Preachers 13. stúdióalbuma, Resistance Is Futile címen. A nagy várakozással övezett anyag az Egyesült Királyságban már az előrendeléseket illetően elérte a bűvös 12 ezres számot, és mind a rajongók, mind a kritikusok körében remek fogadtatásnak örvend.

A kritikusok is szeretik a Manic Street Preachers új albumát

4 év kihagyás után a wales-i rockzenekar visszatért a klasszikus Manic-hangzáshoz, amit ők személy szerint “szélesképernyős melankólia”-ként írnak le. Elmondásuk szerint debütáló, Generation Terrorists című és negyedik, Everything Must Go című lemezük hangzása elevenedik meg az új kiadványon – a 2013-as Rewind the Film akusztikus irányvonala és a 2014-es Futurology elektronikája ezúttal háttérbe szorultak.

Az album regisztráció után meghallgatható, kattints a képre!

Az új album dalai az elsők, amiket a banda új, Door to the River stúdiójában rögzítettek. A produceri munkálatokat és a keverést régi ismerőseik, Dave Eringa és Chris Lord-Alge végezték. A kiadvány deluxe formában is testet öltött, amin a demók és két bónusz track is helyet kapott.

Az International Blue dalszövegét öt éven keresztül csiszolgatták, megkapó tartalmát Nizza városa, a Földközi-tenger hatalmas, nyílt kéksége és az új realizmus francia képzőművészének, Yves Klein-nek a munkássága inspirálták.

“Szerettem volna megjeleníteni egy Springsteen/War on Drugs-féle érzékenységet, de mindezt egy európai szűrőn keresztül. Néha az, ha vágyakozol egy érzés után, elég ahhoz, hogy életre is keltsd” – magyarázta James Dean Bradfield frontember.

A Resistance Is Futile egyébként váratlanul nyílt és közvetlen. Dalszöveg-világát tekintve, a banda olyan érzelmi palettából merítkezett, ami eddig nem volt feltétlenül hozzájuk kapcsolható. A végeredmény egy olyan dalcsokor, ami színpadra született: szerzemények, melyeket naplementékben fürdőző tömegek teli torokból énekelhetnek.

“A Resistance Is Futile fő témái az emlékek és a veszteség; az elfelejtett történelem; a zavaros valóság és a művészet, mint rejtekhely és inspiráció. Megszállottan melodikus – sokféleképpen visszacsatolva a Generation Terrorists naiv energiájára és a Everything Must Go zenekari áradására. A kezdeti késés és nehézségek dacára ez a lemez nagyon gyorsan összeállt, hála az elmúlt hónapok kreatív hullámának és a megszokott, régimódi kemény munkának” – nyilatkozta a banda az új felvételekről.

Az új lemez megjelenésével egy időben a Manic Street Preachers tagjai épp eddigi legnagyobb brit turnéjuk keretében kelnek útra.

 

 


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek