Aki a virágot szereti: nárcisz és napraforgó Csepregi Éva programjában

2024/04/15  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Nemrég szóltunk, hogy a nem rég életmű-koncertet adó énekesnő április 27-én Babócsán fog dalolni a nárciszok kacspán egybegyűlteknek (link a cikk végén), akkor – anélkül, hogy bármiről is tudtunk volna – úgy kommentáltuk az infót, hogy majd nyáron fog a napraforgóról énekelni. De nem kellett nyárig várni.

Fotó: Csepregi Éva/FB

Csepregi Éva hamarosan mindenki számára elérhetővé teszi életműkoncertjét. A felvételen a Neoton Família és Éva szólókarrierjének rég hallott kincsei és igazi klasszikusai repítenek vissza a 70-es és 80-as évek virágzó miliőjébe. A koncerten összesen 29 szóló és Neoton Família zeneszám hangzott el a közel kétórás showműsor keretein belül. Az alkalmi együttes tagjai pedig Éva szintén sikeres előadóművész fia, Heatlie Dávid dobos, Deseő Balázs billentyűs-hangszerelő, Kardos Norbert zongorista, Sipeki Zoltán gitáros és Patyi Sándor basszusgitáros voltak. A vokálszekciót Csányi István vokalista-szaxofonos, Gulyás Erika, Faith Ildikó és a Neoton Família 2005 óta tag, Lukács Andrea erősítette.

Az énekesnő több koncertvideóval vezeti fel a megjelensét, az első a Neoton Família karrierjét beindító „Napraforgó” című lemez élőben itthon ritkán felcsendülő dala: a „Szédült napraforgó”.

Kulcsfontosságú album volt ez nemcsak a Família, hanem Csepregi Éva karrierje szempontjából is az 1979-es „Napraforgó”, amely az akkor oly elérhetetlen Nyugatig és Ázsiáig repítette a csapatot. A virág motívum különleges jelentéssel bírt a Neoton zenékben, a „Szédült napraforgó” is egy emberi tulajdonság szimbóluma Pásztor László, Jakab György és Hatvani Emese szerzők tollából.

„A Szédült napraforgó című dal volt az első igazi szóló sikerem a Neoton Famíliában. Ez lett akkor a címadó az első igazán átütő siker a Neoton lemezen. Mindig szerettem, de már rég nem énekeltem, hiszen a szövege csak egy ilyen életmű koncerten vállalható, hiszen egy kislányról szól” – mesélte Csepregi Éva, aki május 3-án elérhetővé teszi a teljes koncertfelvételt Spotifyon, de addig még újabb meglepetésekkel készül majd az előadó.

 

Csepregi Éva a nárciszoknak (is) fog énekelni

Csepregi Éva, Napraforgó, nárciszünnep

 

 

Szólj hozzá!


Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja  – koncertekkel

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja –...

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Feloszlik az Óriás zenekar

Utolsó előtti alkalommal a Fishing on Orfűn lép színpadra a zenekar 06.28-án, a búcsúkoncertjük pedig az Akváriumban lesz a Turbo és a Cataflamingo társaságában.

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...
Új koncertek