BÖBE szerint a féltékenység

2021/08/03  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

BÖBE már második kislemezével vezeti fel novemberben megjelenő debütáló lemezét. A wïsh ï could be you című dal a social media platformokon mutatott tökéletes világ okozta frusztráció témakörét dolgozza fel, az énekesnőtől szokatlanabb, pörgős zenei alappal.

BÖBE szerint a féltékenység

A karantén a sok nehézséggel együtt is jó hatással volt a kreatív energiáira, és a kényszerpihenő alatt lehetősége nyílt jobban beleásnia magát a dalszerzésbe. Saját bevallása szerint nagyon élvezi, ahogy a hangszereléssel, illetve producerként a hangzásával is kísérletezni tud, hogy a bittersweet-popként aposztrofált saját hangját minél szélesebb spektrumon mutathassa be a közönségnek.

Nemrégiben megjelent heart ïs where the poïson ïs című dalától eltérően most megjelenő új single-jét sokkal “klasszikusabb” módon közelítette meg: egy dallam és szöveg ötlettel ült le a zongorához, majd ezt követően találta ki a hangszerelést. Az énekes-dalszerző a korábbi elektronikus elemek helyett most az élő hangszerekkel kísérletezik, így a dalban Gyarmati Fannyt hallhatjuk gitáron.

 A wïsh ï could be you mondanivalóját tekintve egy olyan témát jár körbe, amivel mindannyian könnyen azonosulni tudunk. A social median mutatott filterezett valóság sokszor komoly problémákat rejt el, és ha folyton csak a tökéletes látszat világot kapjuk az arcunkba, az sokszor hamis önképet alakít ki bennünk.

“Ez jelenség szerintem okoz egy általános frusztrációt és versengést, ami sok keserűséghez vezethet. Ezt sajnos néha saját magamon is tapasztalom. A féltékenység általában az ember saját magával szemben felmerülő frusztrációiból fakad, így inkább igyekszem magammal békében lenni. Azt gondolom, hogy ha valaki dolgozik azon, hogy elégedett legyen önmagával, akkor fel sem merül, hogy azt nézze, ki miben szebb/jobb/tehetségesebb nála. Senkinek nem lesz jobb attól, hogy irigykedünk a másikra.”

Ehhez a témakörhöz kapcsolódik a dal borítója is, amelyen az előző kislemezhez hasonlóan ezúttal is egy virág jelenik meg: a körömvirág, aminek szimbolikus jelentése a féltékenység. Ez az emberi tulajdonság is fontos szerepet játszik majd BÖBE novemberben megjelenő első lemezének tematikájában, ezzel a dallal tehát egy újabb puzzle-darab kerül a helyére. 

Koncerten legközelebb pedig augusztusban találkozhatunk a SZIN-en.

 

 

BÖBE, féltékenység

 

 

Szólj hozzá!


Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

A HVG értesülése szerint edden elhunyt Ipacs László, a Vágtázó Halottkémek egykori alapítója, dobosa. A hírt lánya, Emese tette közzé a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Két ütemben Csepelre költözik a Barba Negra

A zenészektől már egy ideje tudomást szereztünk a csepeli dologról, de tiszteletben tartottuk a koncerthelyszín szándékait. Most FB posztban ők maguk számoltak be a változásról, ezt a közlést szemlézzük.

Robbie Williams márciusban visszatér Budapestre

Robbie Williams – immár szélesebb körben megünnepelve 25 éves szólókarrierjét – bejelentette XXV elnevezésű európai turnéja állomásait. A sztár március 25-én ad koncertet az Arénában.
Új koncertek