Elég fura lett Lajkó Félix új albumának borítója

2020/11/03  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Eredetileg az lett volna a cikk címe, hogy "Nagy lendületet vett Lajkó Félix", mert az új albumának az a címe, hogy START, de ezt elengedtünk, miután megláttuk, hogy a borítón egy csiga van... Aki pengeélen táncol...

Elég fura lett Lajkó Félix új albumának borítója

Gondoltuk, majd a számok címében rejlik a megoldás kulcsa:

1. Start
2. Mondat
3. Edzés
4. Horizont
5. Óceánjáró
6. Piramis
7. Ki vagy te
8. Kolo
9. Kalóz

Sehol egy utalás a csigára... Ez nem jött be, így hát kíváncsian vártuk a sajtóanyag részleteit:

Lajkó Félix ezúttal öttagú zenekart verbuvált maga köré, akikkel láthatóan-hallhatóan hamar megtalálták a közös hangot, méghozzá úgy – és talán ez a legfontosabb –, hogy egyikük javára sem borul az egyensúly. Kollégák, társak, barátok, hívhatjuk őket bárhogy, a lényeg, hogy inspirálják, kiegészítik egymást.

„A jó része az, amikor a zenekar együtt meg tud szólalni. Ha van egy téma, amit elkezdünk játszani, és aztán egyszer csak robban egy nagyot. És van az a része, amely zenekarban nem, inkább szólóban működik: amikor teljes improvizáció van és nincs körülöttem senki. Mindkettő jó. Valószínűleg, ha nem lenne az egyik vagy a másik, akkor hiányérzetem lenne”– mondta a zenész, és hozzátette: zenekarban játszani kötöttség.

A tagok:

Sidoo Attila • gitár

Kertész Endre • cselló

Mazura János • tuba

Barcza Horváth József • nagybőgő

Czirják Tamás • dob

"Talán produkcióban még sosem halhattuk ennyire felszabadultnak Lajkó Félixet" – fejeződik be az ismertető, és ekkor még mindig nem tudjjuk, hogy kerül a csiga a penge élére (Fujkin István munkája). Kénytelenek leszünk végighallgatni az albumot :D

A számot meghallgatva: talán a közönség a penge és az új stílus a csiga?

 

 

Lajkó Félix, START

 

 

Szólj hozzá!


Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna, most pótolják ők is azt a fellépést. A formáció ezzel a fesztiválos fellépéssel zárja áprilisban indult európai turnéját.

A semmiből váltak rendkívül népszerűvé: Milky Chance

Philipp Dausch és Clemens Rehbein az MTI-nek adott interjút a tegnapi anagyszínpados koncertjük előtt a backstage-ben.
Új koncertek